Stoiximan Super League

Ιωαννίδης στο sport-fm.gr: «Όνειρό μου η Λίβερπουλ»

Φώτης Ιωαννίδης. Ο γιός του σπουδαίου Βασίλη Ιωαννίδη που ονειρεύεται να κάνει καριέρα αντάξια του πατέρα του, ίσως και καλύτερη.

Ο 18χρονος γκολτζής που έχει καταγωγή από την Έυβοια και συγκεκριμένα από την Χαλκίδα αρχικά μεταπηδά στις ακαδημίες του Ολυμπιακού από την τοπική ομάδα. Ωστόσο, τώρα «λάμπει» με τα πράσινα του Λεβαδειακού.

Συνέντευξη στον Θανάση Ρενδούμη, σπουδαστή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ

24/8/2017. Μια σημαντική μέρα για σένα. Το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στη καριέρα σου υπογράφοντας στον Λεβαδειακό..Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις-όνειρα;

«Σίγουρα ήταν κάτι που περίμενα από μικρό παιδί να παίξω ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο. Το βρήκα σαν μια ευκαιρία να δουλέψω σκληρά και να αποδείξω στον εαυτό μου τι αξίζω. Ο Λεβαδειακός είναι το περιβάλλον στο οποίο μπορείς να το πράξεις».

Πως ήρθες στην ομάδα της Βοιωτίας; Ποιος ήταν ο άνθρωπος που σε έφερε στον Λεβαδειακό;

«Έπαιζα στις μεικτές. Αργότερα στην Περιφέρεια. Εκεί με είδε ο Ηλίας ο Λιόντος και αυτός ήταν ο άνθρωπος που με έφερε στις ακαδημίες του Λεβαδειακού».

Έχεις συνεργαστεί και με τον Ζοσέ Ανιγκό και με τον Άκη Μάντζιο. Ο πρώτος σου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστείς για πρώτη φορά με τα πράσινα του Λεβαδειακού και ο δεύτερος σε καθιέρωσε έχεις να πεις για αυτούς του δύο προπονητές;

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που δούλεψα και με τους δύο. Ο κύριος Ανιγκό ήταν εκείνος που με έβαλε στα επαγγελματικά σαλόνια, πίστεψε σε εμένα και στις ικανότητές μου. Ο κύριος Μάντζιος με βοήθησε να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής και με καθιέρωσε. Εγώ και με τους δύο προπονητές έδωσα τα μέγιστα στον αγωνιστικό χώρο και τους ευχαριστώ που με επιλέξανε».

Πάμε τώρα στο κεφάλαιο Ολυμπιακός. Πήγες στις ακαδημίες του Ρέντη από τα δέκα σου έτη. Εκεί έμεινες για τέσσερα χρόνια και έφυγες ας πούμε όχι όπως θα προσδοκούσες. Πως ήταν η εμπειρία αυτή;

«Ότι συνέβη ανήκει στο παρελθόν. Ο Ολυμπιακός ήταν ένα πολύ ωραίο ταξίδι για μένα. Οι εμπειρίες που αποκόμισα από εκεί είναι τεράστιες και με έχουν βοηθήσει στο μέγιστο. Μπορεί να μην συνέχισα στην ομάδα αλλά η ζωή συνεχίζεται.Ποτέ δεν σταμάτησα να δουλεύω προσδοκώντας να φτάσω να παίζω στο επαγγελματικό επίπεδο. Ήταν κάτι που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου».

Οι εμφανίσεις σου ωστόσο έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων της χώρας μας. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ σε έχουν παρακολουθήσει με τη βοήθεια σκάουτερ αρκετές φορές και έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για εσένα.Είσαι έτοιμος για το μεγάλο βήμα;

«Κάθε αθλητής στην ηλικία μου έχει φιλοδοξίες, όπως και εγώ. Ωστόσο αυτή τη στιγμή είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στον Λεβαδειακό όπου και αγωνίζομαι. Δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, για να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

Ποιος παίκτης είναι το ποδοσφαιρικό είδωλο;

«Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Ρονάλντο, το φαινόμενο. Ο τρόπος παιχνιδιού του Βραζιλιάνου μου αρέσει ιδιαίτερα. Δεν ήταν ο επιθετικός που περίμενε να του δώσουν τη μπάλα αλλά έβγαινε από την περιοχή να ανοίξει χώρους και να δημιουργήσει. Οι κινήσεις του ήταν φοβερές».

Σε λίγες μέρες θα μπούμε στο δεύτερο μισό της σεζόν. Γι'αυτό το λόγο μπορούμε να έχουμε διαμορφώσει άποψη για τις ομάδες. Ποια είναι για σένα η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα;

«Προσωπικά η καλύτερη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Η βαθμολογία δείχνει ότι είναι 8 βαθμούς από τον 2ο και περισσότερους από τους άλλους διεκδικητές. Παρόλο που μερικές φορές δεν έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, είναι αποτελεσματικός. Και η ευχέρεια στο σκοράρισμα δίνει τους τίτλους».

Ονειρεύεσαι να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό; Σε ποια ομάδα θα ήθελες να πας;

«Κάθε νέος ποδοσφαιριστής έχει όνειρα. Και σίγουρα μέσα σε αυτά είναι να κάνει καριέρα στο εξωτερικό, όπως και σε μεγάλη ομάδα της Ελλάδας. Εγώ από μικρός είμαι οπαδός της Λίβερπουλ και θα ήθελα μια μέρα να αγωνιστώ σε αυτήν».

Τέλος, του χρόνου βλέπεις τον εαυτό σου ως παίκτη του Λεβαδειακού;

«Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος 100% στην ομάδα όπου και ανήκω και θέλω να κάνω τα πάντα για να βγούμε από τη δύσκολη θέση όπου και είμαστε αυτή τη στιγμή. Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο πέρα από τον Λεβαδειακό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x