Europa League

«Καθάρισαν» την πρόκριση Τότεναμ και Αντβέρπ

Η Τότεναμ ήρθε ισόπαλη 3-3 με τη ΛΑΣΚ και η Αντβέρπ νίκησε 3-1 τη Λουντογκόρετς και προκρίθηκαν στους «32» του Europa League.

Τότεναμ και Αντβέρπ είναι οι δύο ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στους «32» του Europa League από τον 10ο όμιλο, μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής. Οι «σπερς» ήρθαν ισόπαλοι 3-3 με τη ΛΑΣΚ στην Αυστρία, δεχόμενοι το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις και η βελγική ομάδα νίκησε 3-1 εντός έδρας τη Λουντογκόρετς.

Έτσι, η Αντβέρπ έφτασε τους 12 βαθμούς και η Τότεναμ τους 10 και στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Λονδίνο στην αυλαία της φάσης των ομίλων στις 10 Δεκεμβρίου, θα κριθεί η πρώτη θέση.

Έχασε τη νίκη στο 93’, αλλά πήρε την πρόκριση η Τότεναμ

Η ΛΑΣΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Τότεναμ, αλλά στάθηκε άτυχη στο 6’ με τον Εγκεστάιν, ο οποίος είχε σουτ στο δοκάρι. Στο 21’ ο Ρένερ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Χαρτ. Οι «σπερς» στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού δεν μπορούσαν να βρουν τα πατήματά τους και δεν απείλησαν καθόλου. Οι γηπεδούχοι έψαχναν περισσότερο το γκολ και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 42’ με το εξαιρετικό χτύπημα του Μίχορλ. Όμως, το χάρηκαν ελάχιστα, αφού στις καθυστερήσεις, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι και ο Μπέιλ από την «άσπρη βούλα» ισοφάρισε σε 1-1.

Στη δεύτερη καλή στιγμή της στο παιχνίδι, η Τότεναμ έφτασε στην ανατροπή, πετυχαίνοντας το 2-1 με τον Σον. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, αλλά στην τελική προσπάθεια ήταν επιπόλαιοι. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν την… φόρα του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, ήλπιζαν όσο παρέμεναν μέσα στο ματς. Στο 84’ ο Εγκεστάιν «έβαλε φωτιά» στο ματς, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Και αυτή τη φορά η χαρά κράτησε ελάχιστα λεπτά. Η Τότεναμ κέρδισε νέο πέναλτι στο 87’ και ο Άλι που το εκτέλεσε, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-2. Όμως, το παιχνίδι είχε ακόμη… δρόμο. Η ΛΑΣΚ παρότι δεν ήλπιζε σε κάτι, συνέχισε την προσπάθειά της και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Καραμόκο έγραψε το 3-3, που ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί η Τότεναμ να έχασε τη νίκη, αλλά και με την ισοπαλία σφράγισε την πρόκριση και πλέον μπορούσε να σκεφτεί το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στην Premier League με την Άρσεναλ.



Τριάρα και πρόκριση για Αντβέρπ

Η Αντβέρπ μπήκε δυνατά και αφού έχασε δύο ευκαιρίες με τους Γκέρκενς και Μιγιόσι, άνοιξε το σκορ με τον Χόνγκλα στο 20’. Οι Βέλγοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας 12 τελικές προσπάθειες και η Λουντογκόρετς θα έπρεπε να ήταν ικανοποιημένοι που πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ. Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και δεν έκαναν καθόλου αισθητή την παρουσία τους.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με περισσότερο επιθετικές διαθέσεις και μάλιστα στο 53’ ισοφάρισαν με τον Ντεσπότοφ. Ο ρυθμός άνοιξε και οχτώ λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Τζούκλεροντ σημάδεψε το δοκάρι. Τελικά, η πίεση της Αντβέρπ απέφερε καρπούς στο 72’ με τον Ντε Λαέ, που πήρε την πάσα του Ραφαέλοφ και έκανε το 2-1. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 87’ ο Μπένσον, που διαμόρφωσε το τελικό 3-1, που έδωσε την πρόκριση στην Αντβέρπ στην επόμενη φάση.

10ος Όμιλος

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:
ΛΑΣΚ-Τότεναμ 3-3
(42’ Μιχόρλ, 84’ Εγκεστάιν, 90’+3’ Καραμόκο - 45’+2’ πεν. Μπέιλ, 87’ πεν. Άλι)

Αντβέρπ-Λουντογκόρετς 3-1
(20’ Χόνγκλα, 72’ Ντε Λαέ, 87’ Μπένσον - 53’ Ντεσπότοφ)

Βαθμολογία
1. Αντβέρπ 12 (8-3)
2. Τότεναμ 10 (13-5)
3. ΛΑΣΚ 7 (8-11)
4. Λουντογκόρετς 0 (6-16)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (10/12)
Τότεναμ-Αντβέρπ (22:00)
Λουντογκόρετς-ΛΑΣΚ (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x