Super League 2

Κάτι ελπιδοφόρο χτίζεται στη Παναχαϊκή

Η είσοδος του Γιώργου Μπάρλου στα διοικητικά της Παναχαϊκής , φαίνεται να δίνει νέο άνεμο αισιοδοξίας και πίστης για το παρόν και μέλλον των «κοκκινόμαυρων».

Ήταν 21 Φεβρουαρίου, όταν ο Γιώργος Μπάρλος έδινε τα χέρια με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ, Σάκη Καλογερόπουλο, για την ανάληψη της διοίκησης του συλλόγου.

Μέχρι σε αυτό το σημείο, ο σύλλογος, οικονομικά είχε φτάσει σε οριακό στάδιο. Οι οφειλές προς το ποδοσφαιρικό τμήμα και τους πιστωτές της ομάδας, παρέμεναν μεγάλες και αρκετές.

Η σχέση διοίκησης και οργανωμένων ήταν τεταμένη. Συνολικά όμως η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του γηπέδου της της Αγυιάς, δεν θύμιζε σε τίποτα την δυναμική του συλλόγου της Πάτρας.

Το ενδιαφέρον του Πατρινού επιχειρηματία, Γιώργου Μπάρλου, έχοντας στο πλευρό του και τον Σπύρο Δήμου, επίσης άτομο του επιχειρείν που δραστηριοποιείται στο νομό της Αχαΐας, ήταν ως «μάνα εξ ουρανού» για τον σύλλογο. Αν και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού τα πάντα είχαν «παγώσει» στο κόσμο, αυτό δεν πτόησε τον Γιώργο Μπάρλο και τους συνεργάτες του αμέσως μετά την επισφράγιση της συμφωνίας με την απερχόμενη διοίκηση να προχωρήσει σε βαθιές τομές.

Η αναδιοργάνωση του οργανωτικού δυναμικού της ομάδας σε πρόσωπα που την στελεχώνουν ήταν το πρώτο βήμα. Πληρωμές παικτών, ρυθμίσεις σε εφορία και ΕΦΚΑ, διευθέτηση της οικονομικής εκκρεμότητας με την ερασιτεχνική για τη χρήση του γηπέδου της Αγυιάς και κάθε άλλης οφειλής που έπρεπε να κλείσει από το παρελθόν η νέα διοίκηση υπό τον Γιώργο Μπάρλο, πραγματοποιήθηκε.

Έπειτα από πολλά χρόνια ο σύλλογος της Πάτρας, απέκτησε το δικό του προπονητικό κέντρο, στην Οβρυά. Ήταν από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλάνιζε όλα αυτά τα έτη την Παναχαϊκή. Με πολύ όρεξη, δουλεία και κυρίως χρήμα οι «κοκκινόμαυροι» απέκτησαν το δικό τους χώρο, ώστε να προετοιμάζονται πριν από κάθε αναμέτρηση. Ήταν, ένα από τα πρώτα «στοιχήματα» που κέρδισε με το «καλημέρα» ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Μπάρλος.

Επόμενη κίνηση, ήταν η απόκτηση ιδιόκτητου λεωφορείου για τις μετακινήσεις της ομάδας, για τους εντός αλλά και για τους εκτός έδρας αγώνες, κλείνοντας, έτσι άλλο ένα σημαντικό ζήτημα. Η οργάνωση και ο επαγγελματισμός είναι δύο πράγματα πάνω στα οποία θέλει να «χτίσει» η νέα διοίκηση. Η συστράτευση του κόσμου γύρω από την ομάδα την νέα σεζόν είναι ένα κομμάτι πάνω στο οποίο ποντάρει και θέλει να έχει δίπλα του το νέο αφεντικό των Πατρινών. Ο κόσμος για να αγκαλιάσει την νέα προσπάθεια που γίνεται, χρειάζεται να δει το σύλλογο να αποπνέει «υγεία» και πράξεις ουσίας, όχι εντυπωσιασμού και αυτό φαίνεται να το γνωρίζει καλά η νέα διοίκηση.

Το 2003, ήταν η τελευταία χρονιά που η Παναχαϊκή αγωνίστηκε στη σημερινή Super League 1. Τα 17 χρονιά για την Πάτρα, την τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, είναι αρκετά . Πόσο μάλλον για την ιστορική Παναχαϊκή. Η διοίκηση, έχει θέσει τις βάσεις και σε πρόσφατη συνέντευξη που παρέθεσε στο νέο της προπονητικό κέντρο, γνωστοποίησε ότι ο μοναδικός στόχος της νέας χρονιάς, είναι η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Νίκος Λουμπαρδέας, ο επί σειρά ετών, αρχηγός των «Αχαιών» που το περσινό καλοκαίρι «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ήταν αυτός που ανέλαβε την θέση του τεχνικού διευθυντή. Μαζί με την νέα διοίκηση, έχει στόχο να στελεχώσει την ομάδα, που θα επαναφέρει τον σύλλογο μετά από πολλά χρόνια στην μεγάλη κατηγορία.

Επιμέλεια: Σωτήρης Τσώτσης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x