Champions League

Κέρβερος Τερ Στέγκεν κράτησε όρθια την Μπαρτσελόνα

Αλώβητη από το «Βεστφάλεν» πέρασε η Μπαρτσελόνα που πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Ντόρτμουντ (0-0). Κράτησε όρθιους τους Καταλανούς ο Τερ Στέγκεν σε πέναλτι του Ρόις στο 56ο λεπτό.

Με ήρωα τον Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν, η νωθρή Μπαρτσελόνα έμεινε όρθια στο «Βεστφάλεν» και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην ανώτερη κυρίως στην επανάληψη Ντόρτμουντ (0-0).

Ο Γερμανός τερματοφύλακας έπιασε πέναλτι του Ρόις στο 56ο λεπτό, ενώ ήταν εκεί όποτε οι Καταλανοί τον χρειάστηκαν. Μοιραίος ο αρχηγός της Ντόρτμουντ που δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που του δημιουργήθηκαν.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά κλειστά, με αποτέλεσμα να εξουδετερώσουν η μία την άλλη, με τους Βεστφαλούς ωστόσο να έχουν ισχνή υπεροχή και να πατούν περισσότερο στην περιοχή των Καταλανών. Αντίθετα η ομάδα του Βαλβέρδε, δεν βρήκε χώρους, δεν είχε τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και επέτρεψε στον Μπούρκι να είναι σχεδόν θεατής στο πρώτο 45λεπτο.

Η πρώτη καλή στιγμή των Γερμανών ήρθε στο 25’ όταν Μάρκο Ρόις βγήκε φάτσα με τον Τερ Στέγκεν, με τον συμπατριώτη του πάντως να απλώνει το κορμί του και να λέει «όχι» με τα πόδια στο πλασέ του.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν σε ακόμα δύο περιπτώσεις, με τον Χούμελς στο 28’ με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα άουτ μετά από κόρνερ του Ρόις και τον Σάντσο στο 40ο λεπτό, το σουτ του οποίου από το ύψος της περιοχής έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν και πολλά, με την ομάδα του Βαλβέρδε πάντως να προσπαθεί να πατήσει περισσότερο περιοχή. Στο 49ο λεπτό, η Καταλανοί απείλησαν για πρώτη φορά επί της ουσίας, με τον Σουάρες πάντως να μην μπορεί να νικήσει τον Μπούρκι.

Ωστόσο, στο 56’ ο Σεμέντο έκανε λάθος, πάτησε μέσα στην περιοχή και έριξε στο έδαφος τον Σάντσο, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, αλλά ο Τερ Στέγκεν... ψάρωσε τον Ρόις και του είπε «όχι» από τα έντεκα μέτρα, κρατώντας το «μηδέν» για την Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, αυτό ήταν το μόλις τρίτο πέναλτι που έχασε στην καριέρα του ο Ρόις σε δεκαεπτά εκτελέσεις.

Ο Ρόις, ήταν ο μοιραίος των γηπεδούχων, αφού ούτε στο 75ο λεπτό μπόρεσε να βρει δίχτυα, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Τερ Στέγκεν, παρά το γεγονός ότι πλάσαρε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 77’ ο Μπραντ έπιασε έναν κεραυνό, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα του Φαβρ συνέχισε την πολιορκία, αλλά και πάλι ο Ρόις στο 78’ έπεσε πάνω στον Τερ Στέγκεν, με τον πορτιέρε των Καταλανών να του λέει δύο φορές όχι με ηρωική προσπάθεια.



Τα αποτελέσματα του ομίλου

Ίντερ – Σλάβια Πράγας 1-1
(90’ Μπαρέλα 64’ Ολαγίγκα)
Μπ. Ντόρτμουντ – Μπαρτσελόνα 0-0

Η βαθμολογία

Σλάβια Πράγας 1
Ίντερ 1
Μπαρτσελόνα 1
Ντόρτμουντ 1

Η επόμενη (2η) αγωνιστική 2/10

Σλάβια Πράγας – Ντόρτμουντ
Μπαρτσελόνα – Ίντερ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x