Stoiximan Super League

Ξέρανε την Κέρκυρα η Ξάνθη!

Σοκ για την Κέρκυρα! Οι αλλαγές της Ξάνθης (Τριάδης, Κάστρο) συνεργάστηκαν στην τελευταία φάση του ματς και στέρησαν τη νίκη από τους «Φαίακες» (1-1), που έμειναν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Αγκαλιά με μια τεράστια νίκη βρέθηκε η Κέρκυρα στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη, αλλά ο Τριάδης με τον Κάστρο που μπήκαν ως αλλαγή χάλασαν τα σχέδια των «Φαιάκων».

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη με εξαιρετική παρουσία στο β' ημίχρονο προηγήθηκε στο 64' με γκολ του Επστάιντ (φάση η οποία είχε αρχίσει από οριακή θέση οφσάιντ), έχασε ευκαιρίες και για άλλα γκολ και τελικά τιμωρήθηκε για την αστοχία στην τελευταία φάση του αγώνα.

Στο 93' ο Τριάδης έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Κάστρο, που με πολύ δύσκολη κεφαλιά και περιστροφή του σώματός του έστειλε την μπάλα να... αναπαυθεί στα δίχτυα της εστίας του Γιαννακόπουλου, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

inner

Με αυτό τον τρόπο, οι «Φαίακες» έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το 2/2 με τον Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο τους και κυρίως να βάλουν από κάτω τον Απόλλωνα, με τον οποίο τώρα ισοβαθμούν στους 15 βαθμούς και ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» φιλοξενεί αύριο τον Λεβαδειακό.

Από την άλλη η Ξάνθη, μπορεί έτσι όπως πήγε το ματς να είναι ικανοποιημένη από τον βαθμό, αλλά στη μάχη της 5ης θέσης έχασε έδαφος από ένα ματς που ενδεχομένως να υπολόγιζε το τρίποντο.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Πώς έπαιξαν

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρατάχθηκε η Ξάνθη κόντρα στον ΑΟΚ, με τον Μίλαν Ράσταβατς να μην διαφοροποιεί το αγαπημένο του 4-2-3-1, έχοντας τον Μελιόπουλο στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Λισγάρα, τους Μεχία, Ντε Λούκας στον άξονα της μεσαίας γραμμής και πίσω από τον Γέντρισεκ, τους Κίκε, Ντουρίτσκοβιτς και Μπρίτο.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Μαντζουράκης επίσης επέλεξε το 4-2-3-1, με τον Γιαννακόπουλο να είναι στα γκολπόστ, τους Σπίνουλα, Λέκοβιτς στα δύο άκρα, Αντέτζο και Γρομητσάρη στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Μπαλάφας, Σιόντης ήταν τα δύο ξεκάθαρα αμυντικά χαφ. Η τριάδα πίσω από τον Παμλίδη, ήταν οι Γεωργίου, Ρόλε και Επστάιν.

Το ματς

Σαφή πρόθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να ανοίξει την κλειστή και πολυπρόσωπη της Κέρκυρας, είχε η Ξάνθη και παραλίγο να πετύχει το στόχο της μόλις στο 7’, με πρωταγωνιστή τον Γέντρισεκ. Ο βραχύσωμος επιθετικός μπήκε πολύ γρήγορα «σφήνα» στο κέντρο της άμυνας των φιλοξενούμενων και αφού διένυσε μερικά μέτρα με την μπάλα, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γιαννακόπουλο, με τον τελευταίο τελικά να αποκρούει με τα πόδια.

Στη συνέχεια, όμως, η Κέρκυρα επέβαλε το δικό της… νόμο, δηλαδή τον αργό ρυθμό, την πίεση σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην επιτρέπει στην Ξάνθη να πλησιάσει στην περιοχή του Γιαννακόπουλου και τελικά να κρατάει με σχετική άνεση το μηδέν. Βέβαια, την ίδια στιγμή ούτε λόγος για επιθετική διάθεση, αφού είναι ενδεικτικό ότι οι «Φαίακες» ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος χωρίς τελική.

inner

Βέβαια, η Ξάνθη από την άλλη μεριά, σαφώς και έπαιζε μόνο επίθεση, αλλά η πραγματικά καλή της ευκαιρία στο 45λεπτο ήταν το σουτ του Γέντρισεκ μέσα από την περιοχή στο 38’, με τον επιθετικό των γηπεδούχων να σημαδεύει εκτός εστίας.

Το πλάνο της Κέρκυρας βγήκε και στο β’ ημίχρονο, αφού η Ξάνθη ήταν εντελώς ακίνδυνη δημιουργικά και οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το μηδέν με τόση ευκολία, που σίγουρα δεν περίμεναν ούτε οι ίδιοι. Από τη στιγμή, λοιπόν, που το παιχνίδι δεν έβγαινε στους Ακρίτες η Κέρκυρα άρχιζε να αναζητά το κάτι παραπάνω, στέλνοντας την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 59’.

Ο Παμλίδης έκανε το βολ-πλανέ από σέντρα του Επστάιν, αλλά ο Ζίβκοβιτς είχε την απάντηση κρατώντας το μηδέν, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπαξεβανίδης έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή την μπάλα από την κεφαλιά του Αντέτζο.

Τελικά, το γκολ ήρθε δευτερόλεπτα αργότερα με δράστη τον Επστάιν. Ο Ρόλε άνοιξε την αντεπίθεση, πασάροντας στον Γεωργίου (που ήταν οριακά εκτεθειμένος από την άμυνα της Ξάνθης), αυτός σέντραρε στον Γερμανό εξτρέμ που με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Ζίβκοβιτς.

inner

inner

Μάλιστα, με την Ξάνθη να αφήνει ακόμα περισσότερους χώρους στην άμυνά της, η Κέρκυρα στο 78' έχασε τρομερή ευκαιρία να κάνει το 2-0, όταν ο Παμλίδης με σέντρα βρήκε τον εκτεθειμένο Μπαλάφα αμαρκάριστο στο ύψος του πέναλτι, έκανε την κεφαλιά-ψαράκι, αλλά ο Ζίβκοβιτς δήλωσε σε ακόμα μία περίπτωση «παρών».

Το σοκ για τους φιλοξενούμενους δεν αποφεύχθηκε, καθώς στο 93' δύο από τις τρεις αλλαγές του Ράσταβατς καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Τριάδης έκανε τη σέντρα, ο Κάστρο έκανε πολύ ωραία κεφαλιά με την οποία διαμόρφωσε το 1-1, αφήνοντας με μεγάλη απογοήτευση τους φιλοξενούμενους.

inner

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς – Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Κασάδο – Μεχία, Ντε Λούκας – Κίκε (63’ Τριάδης), Ντουρίτσκοβιτς (71’ Κάστρο), Μπρίτο (54’ Φασίδης) – Γέντρισεκ

Πάγκος: Γκαραβέλης, Καμαρά, Φλίσκας, Σβάρνας

Κέρκυρα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος – Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς – Σιόντης, Μπαλάφας – Γεωργίου (73’ Αρτυματάς), Ρόλε (89’ Γκράσι), Επστάιν – Παμλίδης

Πάγκος: Κουτζαβασίλης, Κρητικός, Ζορμπάς, Μυτίδης, Αναστασίου

Το LIVE της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:



Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας
Α’ βοηθός: Γιώργος Κελαζόγλου
Β’ βοηθός: Γιώργος Κουντουρέλης
4ος: Στέφανος Κουμπαράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x