Stoiximan Super League

«Ξόρκισε» τα φαντάσματα ο τρομερός Αστέρας Τρίπολης!

Μια φορά στα... πέντε χρόνια! Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με το εμφατικό 5-0 της Ξάνθης και κατάφερε να πανηγυρίσει εντός έδρας νίκη κόντρα στους Ακρίτες, μετά από τις 21 Δεκεμβρίου του 2014.

«Ξόρκισε» τα φαντάσματα ο φοβερός και τρομερός Αστέρας Τρίπολης!

Οι Αρκάδες επικράτησαν με το εμφατικό 5-0 της Ξάνθης και πανηγύρισαν τρίποντο κόντρα στους Ακρίτες μετά από πέντε χρόνια και τις 21 Δεκεμβρίου του 2014 (σσ. σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια).

Μάλιστα, ο Αστέρας είχε να πανηγυρίσει νίκη από τις 28 Οκτωβρίου, όταν είχε επικρατήσει με 4-1 της Λαμίας. Στους 15 βαθμούς ανεβαίνει πλέον η ομάδα από την Τρίπολη και ξεφεύγει από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, με την Ξάνθη να παραμένει στους 19.

Δεύτερη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης στην πρώτη κατηγορία, αφού είχε προηγηθεί το 6-1 επί του ΟΦΗ τη σεζόν 2014/15. Για τρίτη φορά στην καριέρα του, ο Μίλαν Ράσταβατς κοουτσάρει ομάδα που έριξε... πεντάρα (σσ. δύο φορές 5-1 όταν βρισκόταν στον πάγκο της Ραντίντσκι Νις).

Έτσι ξεκίνησαν

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Παπαδόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κώτσιρα, Βαλιέντε, Σουάρεθ και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Ματρικάρντι και Μουνάφο το δίδυμο στον άξονα, με τους Καπίγια, Λουίς Φερνάντεθ, Σίτο να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπαράλες.

Με 3-6-1 κατέβασε την Ξάνθη ο Γιώργος Παράσχος. Ο Αμπάντ στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Μαλεζά, Λισγάρα και Καρασαλίδη στην τριάδα των στόπερ. Τερκί και Φασίδης τα δύο μπακ-χαφ, με τους Ντε Λούκας και Καμαρά να αποτελούν τους δύο «κόφτες» και τους Τεϊσέιρα, Ντε Αμορίμ τους δύο εσωτερικούς μέσους. Ο Φοσέ ήταν ο μοναδικός παίκτης στην επίθεση.

Το ματς

Με τον Αστέρα να έχει την κατοχή της μπάλας ξεκίνησε το παιχνίδι. Οι Αρκάδες είχαν τον έλεγχο, κυκλοφορούσαν με ηρεμία την μπάλα αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα να διασπάσουν το αμυντικό τείχος της Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι πάτησαν την αντίπαλη περιοχή για πρώτη φορά στο 12’ όταν ο Κώτσιρας έκανε το γύρισμα αλλά ο Καρασαλίδης πρόλαβε τον Λουίς Φερνάντεθ και ένα λεπτό μετά άνοιξαν το σκορ. Σε μια παρόμοια φάση, ο Ορτέγκα βρέθηκε αμαρκάριστος από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα, με τα τρία στόπερ της Ξάνθης να έχουν κακή αντίδραση και να επιτρέπουν στον Σίτο να «εκτελέσει» τον Αμπάντ για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι έπαθαν αλλά δεν... έμαθαν, συνέχιζαν να έχουν παθητικό ρόλο στο γήπεδο και το «πλήρωσαν» εκ νέου. Ήταν το 21ο λεπτό και μια φάση καρμπόν από τους Αρκάδες, με τον Σίτο να «ντύνεται» δημιουργός και τον... ξεχασμένο Καπίγια να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκ για το 2-0. Οι Αρκάδες είχαν πάρει, πλέον, προβάδισμα δύο τερμάτων και καλούνταν να το διαχειριστούν. Το κατάφεραν με χαρακτηριστική ευκολία καθώς οι Ακρίτες ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, δεν έφτιαξαν ούτε τελική, ενώ ακόμη και η αλλαγή του Γιώργου Παράσχου στο 36ο λεπτό με τον Μπαριέντος αντί του Ντε Λούκας, δεν άλλαξε την εικόνα της ομάδας του μέχρι την ανάπαυλα.

Ο Αστέρας έδωσε χώρο και μπάλα στην Ξάνθη, η οποία ήταν φουλ ακίνδυνη και έδειχνε να έχει συμβιβαστεί με την ήττα. Το πρόσωπο της ομάδας του Γιώργου Παράσχου στο ματς ήταν τραγικό και η παρουσία της προς τους γηπεδούχους έγινε αισθητή μόλις δύο φορές. Αρχικά στο 67ο λεπτό η Ξάνθη έφτιαξε την πρώτη της φάση στο ματς αλλά ο Στάρτζεον δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Παπαδόπουλο, με τον πορτιέρε της ΑΕΚ να... βγάζει και την σουτάρα του Τεϊσέιρα έξι λεπτά αργότερα.

Το ματς έδειχνε πως είχε «σβήσει», είχαμε μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθήσει. Κι αυτό γιατί στο 83ο λεπτό οι Αρκάδες έκαναν τρία τα τέρματά τους με άψογο πλασέ του Λουίς Φερνάντεθ μετά από ωραία κάθετη του Καπίγια. Στο 90ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε κλωτσιά του Τερκί στον Τασουλή, που απέφερε και την αποβολή του παίκτη της Ξάνθης. Από τα έντεκα βήματα ο Μπαράλες δεν αστόχισε, έγραψε το 4-0 και το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σουάρεθ με κεφαλιά στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x