Europa League

«Ξύπνησε» αργά, αλλά ελπίζει

Μπορεί να άργησε, αλλά έστω και την 5η αγωνιστική η Ρούμπιν πέτυχε την 1η φετινή νίκη στο Europa League (2-0 τη Σιόν) και ελπίζει σε πρόκριση. Νίκη χωρίς αντίκρισμα για τη Ντινάμο Μινσκ, 1-0 την Πλζεν

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League για να πάρει την πρώτη της φετινή νίκη στη διοργάνωση η Ρούμπιν Καζάν.

Οι Ρώσοι επικράτησαν 2-0 της πρωτοπόρου του 2ου γκρουπ, Σιόν, και διατήρησαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στους «32».

Το ματς

Αποφασισμένη για νίκη, με την οποία θα διατηρούσε τις ελπίδες της για πρόκριση, μπήκε στο ματς με τη Σιόν, η γηπεδούχος Ρούμπιν Καζάν. Οι Ρώσοι έχοντας από την αρχή του αγώνα την κατοχή της μπάλας, δημιούργησαν αρκετές φάσεις μπροστά από τη εστία του Βάνινς, με την κατάσταση να χειροτερεύει για τους φιλοξενούμενους από το 38’ και μετά, όταν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Εντογιέ.

Στο 2ο ημίχρονο η Ρούμπιν αύξησε την πίεση της, εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό της πλεονέκτημα και κατάφερε εν τέλει να σκοράρει το πολυπόθητο γκολ στο 72’ με τον Γκεοργκίεφ. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Ντέβιτς στο 90’.

Βαθμολογία

Σιόν 8 (σε 5 ματς)
Λίβερπουλ 6 (σε 4 ματς)
Ρούμπιν Καζάν 5 (σε 5 ματς)
Μπορντό 3 (σε 4 ματς)

Επόμενη αγωνιστική (6η)

Σιόν – Λίβερπουλ
Μπορντό – Ρούμπιν Καζάν

Ντινάμο Μινσκ – Πλζεν

Νίκη γοήτρου πέτυχε η Ντινάμο Μινσκ, που επικράτησε 1-0 της Πλζεν, για την 5η αγωνιστική του 5ου ομίλου. Αμφότερες έμειναν εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας, καθώς έχουν από τρεις βαθμούς και δεν προλαβαίνουν το «τρένο» της πρόκρισης.

Το ματς
Σε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, η Πλζέν ήταν η μόνη που είχε βαθμολογικό κίνητρο, καθώς σε περίπτωση νίκης θα διατηρούσε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ωστόσο, οι Τσέχοι δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ την ελαφριά υπεροχή τους και μάλιστα το πλήρωσαν στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Μπορεί η Ντινάμο να έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 90’, αυτό όμως δεν την εμπόδισε να βγει μπροστά στις καθυστερήσεις και να κερδίσει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αντάμοβιτς, που σε πρώτο χρόνο ηττήθηκε από τον γκολκίπερ Μπόλεκ, ωστόσο ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ, κάνοντας το 1-0.

Βαθμολογία

Ραπίντ Βιέννης 12
Βιγιαρεάλ 9
Πλζεν 3
Ντινάμο Μινσκ 3

Επόμενη αγωνιστική (6η)

Πλζεν – Βιγιαρεάλ
Ραπίντ Βιέννης – Ντινάμο Μινσκ

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x