Stoiximan Super League

Ξύπνησε αργά, αλλά ήταν «βασίλισσα»

Μπορεί να είναι πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, ουραγός και ούτε καν σε θέση να καταθέσει φάκελο αδειοδότησης, αλλά στο ματς με τον ΠΑΣ η Βέροια έπαιξε σαν βασίλισσα και νίκησε 3-0.

Με τους Καπετάνο και Σαρπόνγκ να σκοράρουν από ένα γκολ και να δημιουργούν αρκετούς «πονοκεφάλους», η Βέροια νίκησε 3-0 (ο Σουλέ σκόρερ του τρίτου τέρματος) τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Περισσότερο με νίκη γοήτρου μοιάζει αυτή για τη «βασίλισσα του βορρά» που παραμένει στην τελευταία θέση του πίνακα, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε πολλά προβλήματα και με την κατάθεση του φακέλου της, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατη την αδειοδότηση της ομάδας.

Χωρίς νεύρο και ουσιαστικό κίνητρο οι Γιαννιώτες, εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου και δεν απείλησαν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων με τον Κόντε.

Το ματς


Τα πράγματα δεν έδειχναν καλά για τη Βέροια πριν την έναρξη του αγώνα. Στην τελευταία θέση του πίνακα η «βασίλισσα του βορρά», απέναντι σε έναν αντίπαλο με τους διπλάσιους και βάλε βαθμούς και με την είδηση περί μη κατάθεσης φακέλου για την αδειοδότηση.
Ωστόσο οι παίκτες της ομάδας της Ημαθίας σε μία (κατά τα φαινόμενα) από τις τελευταίες παραστάσεις τους στη Σούπερ Λιγκ, είχαν κέφια.

inner

Πιο συγκεκριμένα, εκείνοι που έδειχναν σε πολύ καλή κατάσταση και ανεπηρέαστοι από τις δυσμενείς εξελίξεις, ήταν οι Στόιτσεφ, Καπετάνος, Σαρπόνγκ που σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις, κατάφεραν να φέρουν σε δύσκολη θέση την αμυντική τριάδα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μάλιστα το έκαναν δύο φορές, σκοράροντας σε ισάριθμες περιπτώσεις με τα γκολ των Καπετάνου και Σαρπόνγκ, οι οποίοι «χτύπησαν» από το δεξί άκρο κι έδωσαν σοβαρό προβάδισμα δύο τερμάτων που χώριζε τις ομάδες όταν οι παίκτες έπαιρναν τον δρόμο για τα αποδυτήρια στην ανάπαυλα.

inner

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντόσντανιτς αποφάσισε να «θυσιάσει» τον Στόιτσεφ (εκτός κι αν υπήρξε κάποιος τραυματισμός που δεν έγινε αντιληπτός) και να τον αποσύρει από το ματς, βάζοντας στη θέση του έναν πιο καθαρό μέσο, τον Σούλε, σε μια προσπάθεια να ελέγξει καλύτερα τον χώρο του κέντρου και την κυκλοφορία της μπάλας.

Ουσιαστικά ο τεχνικός της ομάδας της Ημαθίας προετοιμάστηκε για ενδεχόμενη πίεση από την πλευρά του ΠΑΣ. Η οποία όμως δεν έμοιαζε να μπορεί να έρθει από την πλευρά των φιλοξενουμένων. Ο Πετράκης προσπάθησε να δώσει έναν επιθετικό τόνο στο σύνολό του αποσύροντας τον Μαυροπάνο και τον αρνητικό Λίλα και ρίχνοντας στη μάχη τους Βιντάλ και Ναδάλες.

inner

Ακόμη και οι αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα όμως δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους Γιαννιώτες, που όχι μόνο δεν απείλησαν ουσιαστικά (με εξαίρεση κάποιες απόπειρες του Κόντε), αλλά κινδύνεψαν και με τρίτο γκολ. Στο φάουλ που εκτέλεσε ο Κάλβο η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με σουτ του Σουλέ στις καθυστερήσεις με το οποίο οι γηπεδούχοι έφτασαν στο τελικό 3-0.

Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαλάφας.



Οι συνθέσεις:

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Σισοκό, Τομάς, Καλί 80’ (Αντονιάν), Ασίγκμπα, Στόιτσεφ (46’ Σουλέ), Κάλβο, Καπετάνος (72’ Μίλιεβιτς), Σαρπόνγκ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης, Κόντε, Κοζορώνης, Γιάκος, Κοροβέσης (77’ Μπουκουβάλας), Μιχαήλ, Λίλα (64’ Ναδάλες), Μαυροπάνος (58’ Βιντάλ), Ακόστα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x