Γερμανία

Λειψία-Ντόρτμουντ: Ώρα Κυπέλλου για τους... φευγάτους

Το Κύπελλο Γερμανίας βρίσκει κάτοχο απόψε, με Λειψία και Ντόρτμουντ να κοντράρονται στο Βερολίνου. Νάγκελσμαν και Τέρζιτς θέλουν ένα τρόπαιο πριν αποχωρήσουν...

Το πρωτάθλημα πήγε για μία ακόμη φορά στο Μόναχο και την Μπάγερν, όμως το Κύπελλο Γερμανίας θα καταλήξει είτε στη Λειψία, είτε στο Ντόρτμουντ.

Ο 78ος τελικός του Ολυμπιακού Σταδίου Βερολίνου (21:45) φέρνει αντιμέτωπους τους «κόκκινους ταύρους» με τους Βεστφαλούς, με τους δύο προπονητές, Γιούλιαν Νάγκελσμαν και Εντίν Τέρζιτς, να θέλουν έναν τίτλο προτού αποχωρήσουν.

Ο μεν Νάγκελσμαν έχει συμφωνήσει να αναλάβει την Μπάγερν Μονάχου, ο δε Τέρζιτς θα αντικατασταθεί από τον Μάρκο Ρόζε, δίχως να είναι ακόμα γνωστό αν θα συνεχίσει από κάποιο άλλο πόστο ή αν θα αποχωρήσει για να αναλάβει κάποιον άλλο σύλλογο της Bundesliga.

Κύπελλο Γερμανίας: Όλα για τον τελικό

Για τη Λειψία, ο τελικός αυτός είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της ομάδας. Άλλη μία φορά είχε φτάσει τόσο κοντά, το 2019, όμως η Μπάγερν είχε αποδειχθεί ανυπέρβλητο εμπόδιο και είχε νικήσει με 3-0.

Η Μπορούσια από την άλλη, έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το DFB Pokal, με τελευταία το 2017, ενώ ο τελευταίος της τίτλος είναι το Super Cup του 2019.

Για να φτάσει μέχρι εδώ, η ομάδα του Νάγκελσμαν απέκλεισε Νυρεμβέργη, Άουγκσμπουργκ, Μπόχουμ, Βόλφσμπουργκ και Βέρντερ Βρέμης, ενώ εκείνη του Τέρζιτς τις Ντούισμπουργκ, Μπραουνσβάιγκ, Πάντερμπορν, Γκλάντμπαχ και Χολστάιν Κίελ.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Ντόρτμουντ μετρά επτά συνεχόμενα ματς δίχως ήττα ενάντια στον συγκεκριμένο αντίπαλο, με τελευταίο το 3-2 για το πρωτάθλημα το περασμένο Σάββατο, σε ένα ματς όπου δεν είχε αγωνιστεί ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός, ωστόσο, έχει μπει κανονικά στην αποστολή για σήμερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x