Περισσότερο μπέρδεψαν παρά ωφέλησαν τον Παναθηναϊκό οι αλλαγές που έγιναν στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όπως τόνισε ο Γιάννης Κώτσιρας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο δεξιός μπακ των Αρκάδων, εκ των πρωταγωνιστών της χθεσινής νίκης (1-0), αναφέρθηκε και στις βλέψεις της ομάδας του για τη νέα σεζόν τολμώντας να κάνει λόγο ακόμη και για πρόκριση στα playoffs.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Κώτσιρας μίλησε στους Βάιο Τσούτσικα και Βασίλη Βέργη για:

-την εικόνα του χθεσινού αγώνα: «Αρχίσαμε πολύ καλά, είχαμε και μια καλή ευκαιρία. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, μας πίεσε με στημένες φάσεις και εμείς δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο μέρος είχαμε πιο κοντά τις γραμμές, κρατήσαμε περισσότερο την μπάλα και φτάσαμε στο γκολ».

-το γκολ του Ριέρα: «Όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες και σου δίνονται λίγες ευκαιρίες πρέπει να τις αξιοποιήσεις. Αξιοποιήσαμε το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο αμυντικό τρανζίσιον. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να βρούμε χώρο, γιατί διαφορετικά δεν θα ήταν εύκολο να διασπάσουμε την άμυνα και να δημιουργήσουμε χώρους».

-την αντικατάσταση του Κουρμπέλη: «Ίσως να μπερδεύτηκε λίγο ο Παναθηναϊκός με τις αλλαγές. Είδα τον Χατζηγιοβάνη να παίζει στην άλλη πλευρά και τον Μπουζούκη να πηγαίνει αρκετά στο πλάι. Δεν ξέρω γιατί αντικαταστάθηκε ο Κουρμπέλης, γιατί είναι πολύτιμος παίκτης. Πιστεύω πως επηρεάστηκε όλος ο Παναθηναϊκός από τις αλλαγές».

-την αντιμετώπιση του Καρλίτος: «Όταν ο Καρλίτος ήρθε στα άκρα φάνηκε έξω από τα νερά του, ενώ όταν ήταν κοντά στην περιοχή ήταν πρόβλημα. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να εμποδίσουμε να φτάνει η μπάλα σε εκείνον, γι’ αυτό και έβγαινε στα άκρα για να πάρει πρωτοβουλίες. Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ο Μακέντα για να συνδυαστούν».

-την εμφάνιση του Τιλίκα: «Είναι ένας παίκτης με ποιότητα και τρεξίματα. Γυρνά να βοηθήσει και παίζει ομαδικά. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει πολύ και θα πάρει ψυχολογία μετά την ασίστ που έκανε χθες».

-την ηγετική παρουσία του Μουνάφο: «Ο Χουάν είναι χρόνια στην ομάδα, είναι αρχηγός και τον ακούμε. Είναι ο εγκέφαλος της ομάδας στο κέντρο και πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες του. Δεν του αρέσει με τίποτα να χάνει».

-τον τραυματισμό του Άλβαρες: «Έχει ένα χτύπημα στο γόνατο. Ακόμη δεν γνωρίζω κάτι, ελπίζω να έχει αποφύγει τα χειρότερα».

-την απουσία του κόσμου που δεν επηρεάζει τόσο τον… συνηθισμένο Αστέρα: «Σίγουρα όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες περιμένουμε περισσότερο κόσμο να στηρίξει την ομάδα, γιατί οι κ.κ. Μπάκος και Καϋμενάκης έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα».

-τους στόχους του Αστέρα: «Θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Οι νίκες στην αρχή δίνουν άλλον αέρα. Θα πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο και αν μπορέσουμε θα διεκδικήσουμε είσοδο στην εξάδα».

-το ενδεχόμενο επιστροφής στην Εθνική: «Εγώ θα κάνω την προσπάθειά μου, να είμαι σε καλή κατάσταση και ελπίζω κάποια στιγμή να πάρω ξανά την ευκαιρία μου».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube