Champions League

Πέρασε σαν... οδοστρωτήρας από τη Ρώμη η Μπάγερν

Άλλη κλάση η Μπάγερν Μονάχου, νίκησε άνετα με 4-1 τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» και πέρασε ουσιαστικά από τώρα στους «8» του Champions League.

Τι κι αν προερχόταν από δύο συνεχόμενες γκέλες; Τι κι αν της έλειπαν αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να πάει με 17 παίκτες στη Ρώμη; Η Μπάγερν Μονάχου έκανε... πλάκα στη Λάτσιο, την οποία και νίκησε με το άνετο 4-1 στο «Ολίμπικο», καθαρίζοντας ουσιαστικά από το πρώτο ματς την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Ιστορικά γκολ πέτυχαν οι Λεβαντόφσκι και Μουσιάλα, με τον Πολωνό να ξεπερνά τον Ραούλ στην 3η θέση των σκόρερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με 72 τέρματα και τον νεαρό μεσοεπιθετικό να γίνεται νεότερος Άγγλος που βρίσκει δίχτυα στον θεσμό.

Το ματς

Οι Βαυαροί ήταν το μεγάλο φαβορί και αυτό πιστοποιήθηκε από το πώς... έτρεμαν τα πόδια των Ιταλών! Στο 9’, ο Μουσάκιο έβγαλε άθελά του την τέλεια πάσα τον Λεβαντόφσκι, που απέφυγε τον Ρέινα και άνοιξε το σκορ για τη Μπάγερν. Εννέα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς αλλά ο Γκρίνφελντ δεν συγκινήθηκε. Στο 24’, μοιραία, ήρθε το 2-0 από συρτό σουτ του Μουσιάλα, που έγινε ο νεότερος Άγγλος που σκοράρει στο Champions League, όντας 17 ετών και 362 ημερών.



Οι «λατσιάλι» ανέβασαν τις γραμμές τους ψάχνοντας ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο ματς αλλά εντέλει δέχτηκαν και τρίτο γκολ, με τον Κομάν να κλέβει από τον Πάτρικ, να κάνει την κούρσα και να σουτάρει, με τον Ρέινα να αποκρούει και τον Σανέ να παίρνει το... ριμπάουντ από κοντά για το 3-0 (42’).

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο: Με γκολ για τη Μπάγερν! Ο Σανέ έκανε την κούρσα από τα αριστερά και αφού... ζάλισε τον Πάτρικ, έκανε την παράλληλη μπαλιά και είδε τον Ατσέρμπι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (47’). Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από τους Ρωμαίους, με τον Κορέα να περνά όποιον βρίσκει και να πετυχαίνει ένα πανέμορφο τέρμα, το οποίο βέβαια είχε λίγη αξία για τους γηπεδούχους.

Το υπόλοιπο του αγώνα είχε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Ιταλούς να έχουν κάποιες καλές στιγμές αλλά να μην βρίσκουν δίχτυα ξανά. Η δε rekordmeister, έφτασε κοντά στο 5-1 με τον Λεβαντόφσκι στο 80’, όμως ο Ρέινα του είπε «όχι» από κοντινή απόσταση, με το τελικό σκορ να μην αλλάζει.

Ο MVP: Ο Λερόι Σανέ ήταν πραγματικός... διάολος από τα αριστερά και εξέθεσε πάμπολλες φορές τους αμυντικούς της Λάτσιο. Στο ενεργητικό του είχε και το γκολ για το 3-0 αλλά και την προσπάθεια που έφερε το αυτογκόλ του Ατσέρμπι για το τέταρτο γκολ της ομάδας του.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Λάτσιο (Σ. Ιντσάγκι): Ρέινα, Πάτρικ (53’ Χουντ), Ατσέρμπι, Μουσάκιο (31’ Λούλιτς), Λάτσαρι, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (81’ Κατάλντι), Λέιβα (53’ Εσκαλάντε), Λουίς Αλμπέρτο (81’ Άκπα-Άκπρο), Μάρουσιτς, Ιμόμπιλε, Κορέα.

Στον πάγκο: Στρακόσα, Αλία, Περέιρα, Παρόλο, Καϊσέδο, Μουρίκι, Φαρές.

Μπάγερν (Χ. Φλικ): Νόιερ, Σούλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Μουσιάλα (90’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Σανέ (90’ Σαρ), Γκορέτσκα (63’ Μαρτίνεθ), Κομάν (75’ Ερναντέζ), Λεβαντόφσκι.

Στον πάγκο: Χόφμαν, Ρόκα.

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x