Champions League

Αστεράτη Λειψία, πέταξε… έξω τη Γιουνάιτεντ

Απίστευτη η Λειψία «καθάρισε» με 3-2 τη Γιουνάιτεντ, την πέταξε έξω και πήρε εκείνη το εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνεχίζει το ευρωπαϊκό της ταξίδι η Λειψία που πέρασε με… θόρυβο στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στέλνοντας στο Europa League τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Γερμανοί, μπήκαν στο παιχνίδι με το μαχαίρι στα δόντια, πήραν προβάδισμα μόλις στο 2ο λεπτό και με μια φοβερή εμφάνιση επικράτησαν 3-2 με πρωταγωνιστή των Ανχελίνιο που σκόραρε και μοίρασε δύο ασίστ και συνεχίζουν μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν στην επόμενη φάση του Champions League.

Έψαχνε ακόμα και δύο αποτελέσματα πριν το ματς (νίκη η ισοπαλία), αλλά εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και όταν προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι ήταν πλέον αργά η ομάδα του Σόλσκιερ που πέτυχε τα τέρματα της μετά το 80ο λεπτό.

Η Λειψία μπήκε στο ματς με το μαχαίρι στα δόντια για να πάρει αυτό που θέλει και άνοιξε λογαριασμό μόλις στο 2ο λεπτό. Μετά από μπαλιά του Σάμπιτσερ και αδικαιολόγητη αδράνεια της ομάδας του Σόλσκιερ, ο Ανχελίνιο βγήκε στην πλάτη της άμυνας με διαγώνιο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Ντε Χέα και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Το καταπληκτικό ξεκίνημα των γηπεδούχων συνεχίστηκε με τους Γερμανούς να φτάνουν και σε δεύτερο τέρμα στο 12’, όταν και πάλι οι παίκτες του Σόλσκιερ πιάστηκαν στον ύπνο με τον Ανχελίνιο να γίνεται δημιουργός αυτή τη φορά και τον Χαϊντάρα να τελειώνει από το δεύτερο δοκάρι εξαιρετικά τη φάση ολοκληρώνοντας το ονειρώδες πρώτο 15λεπτο της Λειψίας.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι η ομάδα του Νάιγκελσμαν πετούσε από τη μέση και μπροστά, στο 29’ βρήκε δίχτυα για 3η φορά, αλλά με τη συνδρομή του VAR το γκολ του Ορμπάν ακυρώθηκε ως οφσάιντ σε μια εξαιρετικά οριακή φάση.

ΗΗ ανωτερότητα των γηπεδούχων αποτυπώθηκε και στην επανάληψη, με την Γιουνάιτεντ πάντως να βρίσκει και εκείνη τον τρόπο να απειλήσει κυρίως στην κόντρα. Η ομάδα του Σόλσκιερ έχασε σπουδαία ευκαιρία να μπει και πάλι στο ματς στο 66’ αλλά η προσπάθεια του Μπρούνο Φερνάντες σταμάτησε στο δοκάρι του Γκιλασί.

Αφού δεν μπόρεσαν οι «κόκκινοι διάβολοι» να επιστρέψουν στο παιχνίδι, ήρθε ο Κλάιφερτ να βάλει οριστική ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των Άγγλων και στο 69’ μετά από λάθος του Μαγκουάιρ και ασίστ ξανά του Ανχελίνιο, ο Ολλανδός πλάσαρε σωστά τον Ντε Χέα και έγραψε το 3-0 στο κοντέρ.

Οι φιλοξενούμενοι που ήθελαν ακόμα και ισοπαλία ξύπνησαν στο φινάλε και προσπάθησαν να κλέψουν την πρόκριση αλλά… ήταν πλέον αργά. Στο 80ο λεπτό με πέναλτι ο Μπρούνο Φερνάντες μείωσε σε 3-1 για τους «κόκκινους διάβολους», ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ ο Πογκμπά πήρε την κεφαλιά, εκείνη βρήκε στον Μαγκουάιρ και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-2.

Η τύχη χαμογέλασε στους Γερμανούς στο 94’όταν η Γιουνάιτεντ έφτασε μια ανάσα από την ολική ανατροπή και την πρόκριση, αλλά ο Γκιλασί ήταν ο ήρωας της Λειψίας αφού μετά την σέντρα του Πογκμπά και την προβολή του Ορμπάν, αντέδρασε ενστικτωδώς και έσωσε το παραλίγο αυτογκόλ του συμπαίκτη του.



Το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου πήρε η Παρί Σεν Ζερμέν, με μοναδική εκκρεμότητα για το αν θα είναι πρώτη η δεύτερη, ανάλογα με το τι θα συμβεί στο παιχνίδι με την Μπασάκσεχιρ, που στιγματίστηκε από την ρατσιστική επίθεση του τέταρτου διαιτητή στον βοηθό προπονητή Πιέρ Γουεμπό.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Λειψία 12
2. Παρί Σεν Ζερμέν 9*
3. Μαν. Γιουνάιτεντ 9
4. Μπασάκσεχιρ 3

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x