Stoiximan Super League

Λίβας στον ΣΠΟΡ FM: «Καθ' όλα νόμιμη η συμμετοχή του Ντουρμισάι στον Άρη»

O Αργύρης Λίβας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για την απαγόρευση μεταγραφών από την FIFA στον Άρη αλλά και την υπόθεση του Φιορίν Ντουρμισάι, για την οποία οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν κάτι να φοβούνται.

Για την απαγόρευση μεταγραφών από την FIFA στον Άρη μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο Αργύρης Λίβας.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως τα χρέη του Άρη αφορούσαν την προηγούμενη ΠΑΕ και όχι την τωρινή, κάτι που άλλαξε το 2019 και κανείς δεν το γνώριζε ενώ υποστήριξε πως η συμμετοχή του Φιορίν Ντουρμισάι με τον Άρη είναι καθ' όλα νόμιμη.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM και στους Μπάμπη Χριστόγλου, Μιχάλη Λεάνη:

«Κάποιες υποθέσεις έχουν ξεκινήσει από πολλά χρονιά πριν για χρέη που υπήρχαν προς ποδοσφαιριστές. Είναι μια διαδικασία χρονοβόρα. Βγήκαν κάποιες αποφάσεις, ωστόσο σύμφωνα με την FIFA και το CAS, υπήρχε μια νομολογία η όποια κατέληγε στο ότι οφειλές που αφορούσαν παλιές ΠΑΕ, δεν έχουν καμία σχέση με τις τωρινές ΠΑΕ. Ο νόμος αυτός άλλαξε τον Νοέμβριο του 2019 όταν αποφασίστηκε οι οφειλές να ισχύουν ακόμα και για ομάδες που έχουν αλλάξει το ΑΦΜ τους για να το πούμε πιο απλά. Γίνεται ένας αγώνας για να επανέλθουμε στο παλιό καθεστώς.

Η ΕΠΟ θεώρησε ότι η υπόθεση άφορα το παλιό ΑΦΜ και έτσι εξέδωσε δελτίο στον Ντουρμισάι, με την συμμετοχή του να είναι καθόλα νόμιμη σε περίπτωση που κάποιος από τους αντιπάλους κατέθετε ένσταση.

Η αλήθεια είναι ότι έγιναν λάθος χειρισμοί στην αρχική εκτίμηση της υπόθεσης. Υπάρχει μια τεραστία διακόσια και στο τέλος η FIFA πρέπει να καταλάβει ότι συγκεκριμένοι αγοραστές, όταν μπήκαν σε διαδικασία να επενδύσουν σε μια ομάδα γνώριζαν ότι σύμφωνα με τον παλιό νόμο, ότι δεν οφείλουν χρήματα για παλιές περιπτώσεις. Για να καταλάβετε, ο Άρης καλείται να πληρώσει και 5% τόκους, για υποθέσεις που δεν γνώριζε ότι υπήρχαν.

Οποιαδήποτε επίσημη διαδικασία έρχεται μέσω ΕΠΟ, χωρίς η ιδία η ομοσπονδία να κινεί κάποια διαδικασία, απλά λειτουργεί σαν διαμεσολαβητής με την FIFA. Θα έχουμε τελική απάντηση σε όλα μας τα ερωτήματα στον επόμενο 1 με 1,5 μήνα λόγω της γραφειοκρατίας που υπάρχει. Είναι δύσκολο να κάνει άλλες μεταγραφές ο Άρης μέχρι το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, εκτός και αν ξεκινήσει πάλι από την αρχή η διαδικασία και δοθεί περιθώριο στους κιτρινόμαυρους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x