Stoiximan Super League

Λύτρωση με Άλμπεργκ στις καθυστερήσεις για τον Πανιώνιο!

Με γκολ του Ολλανδού στις καθυστερήσεις, ο Πανιώνιος έσωσε την παρτίδα και έφερε 1-1 με τον Λεβαδειακό (προηγήθηκε με τον Ιωαννίδη) στο ματς που έριξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής.

Έπειτα από παιχνίδι – θρίλερ στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και Λεβαδειακός ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε τη 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι Βοιωτοί προηγήθηκαν με τον Ιωαννίδη στο 41’, άντεξαν στο σφυροκόπημα (δυο δοκάρια με τον Μασούρα οι γηπεδούχοι), αλλά το γκολ της «χρυσής» αλλαγής, του Ρόλαν Άλμπεργκ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Tο ματς

Μπροστά σε λίγο κόσμο στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος επέβαλλε από νωρίς τον ρυθμό του και μπήκε πιο επιθετικά από τον Λεβαδειακό. Μόλις στο 4’ ,οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά όταν η κεφαλιά του Ντομίνγκες πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 16’ ο Ντουρμισάι έκανε ωραία κίνηση και πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπάγιτς είπε «όχι».

Στο 21’ ο Λιάγκας ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Οικονομίδη. Ο διαιτητής Τάτσης, όμως, δεν είδε καλά τη φάση και αντί για πέναλτι έδωσε φάουλ υπέρ των γηπεδούχων, στα όρια της περιοχής.

Στο 32’ οι κυανέρυθροι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Σπιριντόνοβιτς βρέθηκε σε θεση τετ α τετ, πλάσαρε, αλλά ο Μπάγιτς έδιωξε σε κόρνερ.
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Λεβαδειακός για πρώτη φορά έβαλε δύσκολα στην εστία του Πανιωνίου. Ο Στανόγιεβιτς εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και ο Κότνικ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι Βοιωτοί ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ στο 41’. Σε κόντρα επίθεση, ο Κεϊτά έκανε την κάθετη, ο Ιωαννίδης πήρε την μπάλα και πλάσαρε για το 0-1. Όπως φάνηκε από το ριπλέι, βέβαια, ο άσος του Λεβαδειακού ήταν εκτεθειμένος!
Το 0-1 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος πίεσε πολύ τον Λεβαδειακό με στόχο, αρχικά, να φτάσει στο τέρμα της ισοφάρισης. Ο Σπιριντόβιτς συνέχισε να χάνει ευκαιρίες (49’ – 57’), οι φιλοξενούμενοι σκόραραν μα τον Ζησόπουλο αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ, ενώ στο 68’ οι γηπεδούχοι έφτασαν μια… ανάσα από το γκολ. Ο Μασούρας βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού!

Παρά τις αλλαγές και τη μεγάλη προσπάθεια, ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός. Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα είχαν και περισσότερο εκνευρισμό, παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν κυρίως με μακρινά σουτ από τον Σπιριντόνοβιτς. Στις καθυστερήσεις, ο Μασούρας με σουτ – οβίδα πήγε να… λυτρώσει την ομάδα του, αλλά η μπάλα βρήκε τη συμβολή των δοκών στα αριστερά!

Τελικά, το γκολ για τον Πανιώνιο ήρθε στο 5 λεπτό των καθυστερήσεων. Η «χρυσή» αλλαγή του Ακη Μάντζιου, ο Ρόλαντ Αλμπεργκ σούταρε από μακριά, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα, ξεγέλασε τον αντίπαλο γκολκίπερ και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Πανιώνιος έφτασε τους 18 βαθμούς και ο Λεβαδειακός του 8 στο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x