Η επίμονη προσπάθεια να ενταχθεί πλήρως στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσει θέσεις ακόμη και τίτλους απέδωσε καρπούς στους ιθύνοντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα δημιουργήθηκε από το μηδέν σε σύντομο χρονικό διάστημα και πλέον «απειλεί» μεγάλες ομάδες, όπως η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι και οι ελπίδες για άνοδο είναι υπέρ της.

Μόλις τέσσερις εβδομάδες χρειάστηκαν οι «κόκκινοι διάβολοι» για να συμπληρώσουν ομάδα με 21 παίκτριες. Πρόκληση ήταν να συγκεντρωθούν όλες για να υπάρξει συνεννόηση και να συμβιώσουν κάτω από τον ίδιο στόχο.

Παρά το γεγονός ότι οι τελικές υπογραφές έπεσαν δύο μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, η ομάδα έπαιξε τελικά σε 20 ματς μετρώντας 18 νίκες.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει αρχίσει να αναδεικνύεται στον κόσμο και οι προσπάθειες των ομάδων να δημιουργήσουν ισχυρούς συλλόγους δεν περνά πια απαρατήρητη σε βαθμό που μπορεί να είναι ισάξιοι με τους ανδρικούς και τα πρωταθλήματά τους στο μέλλον. Άλλωστε, αυτή είναι και η ελπίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το αποτέλεσμα των δύο προηγούμενων χρόνων μάλλον τη δικαίωσε κατά πολύ.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube