Stoiximan Super League

Μάγκας Πανιώνιος γονάτισε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη!

Ζει το όνειρό της η... ονειρική ομάδα του Πανιωνίου! Ο Ιστορικός θριάμβευσε μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και με γκολ του Μασούρα στα 50'', λύγισε τον κακό Ολυμπιακό με 1-0. Μειώθηκε η διαφορά τους.

Ομάδα-θαύμα από τη μία, ομάδα-φάντασμα από την άλλη!

Ο μάγκας Πανιώνιος θριάμβευσε μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» επικρατώντας 1-0 του κακού Ολυμπιακού, χάρη σε γκολ του Μασούρα από το 50ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.

Αποτέλεσμα που πέραν της αίγλης και του γοήτρου, έδωσε στον Ιστορικό -ως επιβεβαίωση της φοβερής δουλειάς που γίνεται στην Πλατεία- και τρεις βαθμούς, όντας πλέον στο -7 από την κορυφή και τους ερυθρολεύκους, οι οποίοι υπέστησαν δεύτερη σερί ήττα μετά από αυτή κόντρα στην ΑΕΚ.

Τακτική για… Όσκαρ από τους θριαμβευτές, με έναν Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας να τον… πιεις στο ποτήρι και να «εξαφανίζει» (μαζί με τον Γκιοατά) τον Καρντόσο και τον Ανσαριφάρντ, όταν εκείνος πέρασε στο ματς σαν αλλαγή. Ανούσια και φλύαρη εντελώς η ομάδα του Μπέντο, έκανε... μόνο γεμίσματα, είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος με τον Παραγουανό (από… καραμπόλα), ενώ στην επανάληψη δεν έκανε την παραμικρή κλασική ευκαιρία(!) πλην μιας κεφαλιάς του Ντα Κόστα η οποία σταμάτησε στο… πίσω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.

Πρώτη εντός έδρας ήττα για τον Ολυμπιακό μετά από 16 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, αφού τελευταία ομάδα που είχε αποδράσει από το «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν ο ΑΠΟΕΛ, στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 (0-1) για το Europa League. Για το πρωτάθλημα, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν στο «κάστρο» τους για πρώτη φορά μετά από 26 μήνες, αφού τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν στις 3 Δεκεμβρίου 2014, με τον ΠΑΟΚ να νικά 2-1 στο Φάληρο. Τέλος, για να βρούμε back to back ήττες των πρωταθλητών πρέπει να γυρίσουμε τρία χρόνια πίσω, όταν είχαν χάσει από τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκης» (3-0, 2/3/14) και καπάκια από τον «δικέφαλο του βορρά στην Τούμπα (2-1, 9/3/14).

inner
inner
inner

Το ματς

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε στο Φάληρο ο Πανιώνιος, καθώς με μόλις 50’’ συμπληρωμένα στην αναμέτρηση, οι Νεοσμυρνιώτες έβαλαν… φωτιά. Μετά από εκπληκτικό συνδυασμό των Βλάχου-Σαββίδη-Φούντα-Μασούρα (κι ενώ η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πλήρως ανοργάνωτη), ο τελευταίος υποδέχθηκε εξαιρετικά το παράλληλο γύρισμα και από κοντά εκτέλεσε τον Λεάλι για το 0-1. Οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο θέλησαν γρήγορα-γρήγορα να βγάλουν αντίδραση και με κινητήριους μοχλούς τους Ελιουνούσι-Φορτούνη, επιχείρησαν να πιέσουν ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους. Με αυτή την ορμή, λοιπόν, δημιούργησαν και τις πρώτες απειλές για την εστία του Μπαντή, αλλά τη μία ο γκολκίπερ του Ιστορικού είπε «όχι» στο δύσκολο πλασέ του Ελιονούσι, την άλλη ο Καρντόσο καθυστέρησε υπερβολικά να… μπουκάρει κι όταν αποφάσισε να σουτάρει, ήταν πια αργά…

Όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερο έβρισκαν τα «πατήματά» τους οι Νεοσμυρνιώτες, κλείνοντας κάθε χώρο των αντιπάλων τους. Την ίδια ώρα, οι Φορτούνης-Ελιουνούσι έχαναν την «επιθετικότητά» τους, ο Καρντόσο δεν τροφοδοτούταν καθόλου και δεν έκανε τίποτα ο ίδιος για να ελευθερωθεί από τους Οικονόμου-Γκιοατά, τα μπακ Ντε Λα Μπέγια-Παρέδες δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους και… φυσιολογικά τα λεπτά περνούσαν με τον Ολυμπιακό να μην έχει τον τρόπο να αλλάξει την μοίρα του. Θα μπορούσε, βέβαια, από το πουθενά να ισοφαρίσει στο 25’. Όταν ο Ανδρούτσος σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε στον μηρό του Καρντόσο, αλλά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πανιωνίου. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 43’ –δείγμα και του πόσο… ανούσιοι και μπλοκαρισμένοι ήταν- αλλά ο Οικονόμου σαν από μηχανής Θεός, έσωσε πάνω στη γραμμή και κράτησε το 0-1. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με γιούχα για τους Πειραιώτες και… ανακούφιση, αφού στην εκπνοή ο Γεσίλ (έδειξε παίκτης με πολύ καλή τεχνική, που βλέπει γήπεδο) σημάδεψε τον Λεάλι στο κέντρο της εστίας και όχι σε κάποια γωνία.

Θα περίμενες από τον Ολυμπιακό να μπει στην επανάληψη και να… μασάει σίδερα. Αμ δε! Οι ερυθρόλευκοι αναλώνονταν σε γεμίσματα τα οποία δεν προκαλούσαν τον παραμικρό «πονοκέφαλο». Η κλεψύδρα άδειαζε και οι παίκτες του Μπέντο έδειχναν παντελώς ανίκανοι να βάλουν δύσκολα στους κυανέρυθρους, με τους Κόρμπο-Σιώπη να έχουν δημιουργήσει απροσπέλαστο τείχος μπροστά από την άμυνα και τους Οικονόμου-Γκιοατά να «καταπίνουν» τους αντίπαλους επιθετικούς. Ο Πορτογάλος διέγνωσε το πρόβλημα, αλλά και τον φόβο να χαθεί το ματς, με αποτέλεσμα να ρίξει στο ματς τον Ανσαριφάρντ, μπας και τον ξελασπώσει (ξανά). Ακόμα και έτσι, όμως, η εικόνα των πρωταθλητών δεν βελτιωνόταν με τίποτα και ο Μπαντής περνούσε από τα πιο εύκολα βράδια που θα μπορούσε να είχε φανταστεί, αφού ήταν πραγματικά αδύνατο να αισθανθεί απειλή από τις «γιόμες».

Τι να το κάνεις που ο Ολυμπιακός είχε φτάσει τα 13 κόρνερ ως το 70’; Όλα έφευγαν στο… ντούκου. Ακόμα και στο νέο δοκάρι που είχαν οι γηπεδούχοι –στην πρώτη τους ουσιαστικά φάση στο 45λεπτο(!)- ο Ντα Κόστα σημάδεψε το πίσω μέρος της οριζόντιας δοκού. Έψαχνες έναν διασωθέντα, αλλά μάταια. Μόνο ο φιλότιμος Ανδρούτσος που πάλευε από τον άξονα. Ο Φορτούνης; Χαμένος. Οι Καρντόσο-Ανσαριφάρντ; Δεν ακουμπούσαν μπάλα. Ο Σεμπά; Ανύπαρκτος… Μερίδιο αυτού, βέβαια, ανήκει και στην ομαδάρα του Μιλόγεβιτς, η οποία είχε δέσει «κόμπο» τον Ολυμπιακό και δεν του επέτρεπε… ούτε να πιστέψει πως θα αποφύγει την ήττα. Τα λεπτά περνούσαν, ο κόσμος προσπαθούσε να σπρώξει στην ανατροπή, αλλά έκανε μπαμ πως οι πρωταθλητές ήταν σε τραγικό βράδυ και ανούσιοι στο να κάνουν… κάτι. Δεν είχαν καν καταγεγραμμένη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με κάποια μακρινά σουτ να μην προβληματίζουν καν τον Μπαντή και τον Πανιώνιο να θριαμβεύει πιο εύκολα από όσο και ο ίδιος θα περίμενε!



Ολυμπιακός: Λεάλι, Ντε Λα Μπέγια, Παρέδες (68’ Μανθάτης), Βιάντα, Ντα Κόστα, Ρομαό (75’ Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος, Σεμπά, Ελιουνούσι (61’ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Καρντόσο

Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Καμπιάσο, Σισοκό, Νικολάου

Πανιώνιος: Μπαντής, Τασουλής, Οικονόμου, Βλάχος, Γκιοατά, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας, Μασούρας, Σαββίδης (80’ Καθάριος), Γεσίλ (61’ Μαχμούτοβιτς)

Στον πάγκο του Πανιωνίου: Βοσνιάδης, Λάμπρου, Αντωνιάδης, Ταγιόκο, Πλιάτσικας

Διαιτητής: Κομίνης
Βοηθοί: Αλεξέας, Μπετσόγλου
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x