Αγγλία

FA Cup: Τα φώτα στο «Όλντ Τράφορντ»

Το ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (24/1, 19:00) ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της τρίτης μέρας του 4ου γύρου του FA Cup.

Μία εβδομάδα μετά τη «λευκή» ισοπαλία στο «Άνφιλντ» για το πρωτάθλημα, οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ διασταυρώνουν εκ νέου τα ξίφη τους. Αυτή τη φορά το απόγευμα της Κυριακής (24/1, 19:00) στο «Όλντ Τράφορντ» για τον 4ο γύρο του FA Cup, στην αναμέτρηση που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της συγκεκριμένης φάσης του θεσμού.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στον προηγούμενο γύρο απέκλεισαν τη Γουότφορντ (1-0 εντός έδρας), βρίσκονται σε τρομερό μομέντουμ όντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League με 40 πόντους και στο +6 από τη μισητή τους αντίπαλο.

Από την άλλη, οι «κόκκινοι» προέρχονται από πέντε σερί ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (σειρά αγώνων, στην οποία πέτυχαν μόλις ένα τέρμα). «Φωτεινή» εξαίρεση η εκτός έδρας επικράτηση με 4-1 επί της Άστον Βίλα, η οποία μεσολάβησε για το Κύπελλο. Αγώνας, βέβαια, στον οποίο οι «χωριάτες» έπαιξαν με πιτσιρίκια (από την Κ23 και Κ18 τους) λόγω πολλών κρουσμάτων Covid-19 στις τάξεις τους.

Σε ό, τι αφορά τα αγωνιστικά πλάνα των δύο προπονητών, για τους γηπεδούχους ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν έχει να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες (Τζόουνς, Πελίστρι, Μπ. Γουίλιαμς και Ρόχο). Εν αντιθέσει με τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος εκτός των γνωστών απουσιών των τραυματισμένων Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ζότα και Κεϊτά, «πονοκεφαλιάζει» και για το επίπεδο ετοιμότητας του αρχηγού Χέντερσον. Το μοναδικό θετικό από την τελευταία εντός έδρας ήττα της ομάδας του από την Μπέρνλι (1-0, 21/1), ήταν ότι κατάφερε να ξεκουράσει μερικούς εκ των βασικών του παικτών.

Στον επόμενο γύρο ο νικητής του ζευγαριού θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο γήπεδό του τη Γουέστ Χαμ.

Σε άλλα παιχνίδια της Κυριακής, οι Τσέλσι και Έβερτον έχουν εντός έδρας δοκιμασίες με τις Λούτον και Σέφιλντ Γουένσντεϊ, αντίστοιχα. Με τη Λέστερ να φιλοξενείται από την Μπρέντφορντ.

Να σημειωθεί ότι όλες οι αναμετρήσεις είναι νοκ-άουτ. Ενώ, σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, ακολουθεί ημίωρη παράταση και εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα του 4ου γύρου του FA Cup:

Παρασκευή (22/1)

Τσόρλι-Γουλβς 0-1

Σάββατο (23/1)

Σαουθάμπτον-Άρσεναλ 1-0
Γουέστ Χαμ-Ντονκάστερ 4-0
Μίλγουολ-Μπρίστολ Σίτι 0-3
Μπάρνσλεϊ-Νόριτς 1-0
Μπράιτον-Μπλάκπουλ 2-1
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Πλίμουθ 2-1
Σουόνσι-Νότιγχαμ Φόρεστ 5-1
Τσέλτεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Κυριακή (24/1)

Τσέλσι-Λούτον (14:00)
Μπρέντφορντ-Λέστερ (16:30)
Φούλαμ-Μπέρνλι (16:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (19:00)
Έβερτον-Σέφιλντ Γουένσντεϊ (22:00)

Δευτέρα (25/1)

Γουίκομ-Τότεναμ (21:45)

Tρίτη (26/1)

Μπόρνμουθ-Κρόουλι (21:00)

Διαβάστε ακόμα:

«Χωριάτες» για… σαλόνια!

Ξύπνησε από τον... εφιάλτη η Σίτι και έσβησε το «όνειρο» της Τσέλτεναμ!

Προσωρινή διακοπή λόγω... πυροτεχνημάτων στο Τσέλτεναμ-Σίτι (video)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x