Stoiximan Super League

Μάχες επιβίωσης και 3ης θέσης στο φινάλε της Σούπερ Λίγκας

Το πρόγραμμα και τα σενάρια για την 3η θέση που φέρνει το καλό εισιτήριο στο Europa League και στην «ουρά», όπου τρεις ομάδες κινδυνεύουν με υποβιβασμό και μπαράζ με τον 2ο της Football League.

Ενδιαφέρον για αρκετές ομάδες έχει η τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, καθώς η πρώτη κατηγορία ολοκληρώνεται απόψε.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο πρώτο παιχνίδι του σημερινού προγράμματος, θέλει να κλείσει με καλό τρόπο μία δύσκολη χρονιά για εκείνον.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το «δέκα στα δέκα» στην ΑΕΛ και να γίνει η μοναδική ομάδα που πετυχαίνει το συγκεκριμένο σερί τη φετινή σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ, από τη μεριά του, θέλει να μην χάσει με αντίπαλο τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, ώστε να κατακτήσει το φετινό τίτλο ως αήττητος και να σπάσει το αντίστοιχο ρεκόρ του Παναθηναϊκού με περισσότερες νίκες.

Τέλος, η ΑΕΚ χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη στη Λιβαδειά για να μην χάσει την 3η προνομιούχο θέση, η οποία δίνει το καλό εισιτήριο για το Europa League της επόμενης χρονιάς. Αν η «Ένωση» έρθει ισόπαλη με τους Βοιωτούς (ή χάσει) και ο Ατρόμητος κερδίσει, τότε η ομάδα του Περιστερίου περνάει εκείνη τρίτη και θα παίξει αργότερα στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά.

Και κάπου εδώ… αρχίζουν τα δύσκολα. Ο ΠΑΣ βρίσκεται αυτή τη στιγμή με το… ένα πόδι στη Football League (Super League 2 από την επόμενη χρονιά), όμως έχει ακόμα ελπίδες να μείνει στην πρώτη κατηγορία.

Τα σενάρια για Αστέρα, ΟΦΗ και ΠΑΣ

* Aν ο Αστέρας νικήσει τον Πανιώνιο σώζεται αυτόματα και θα παλέψουν ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα για τη θέση στο μπαράζ.

* Ο ΟΦΗ για να σωθεί πρέπει να κερδίσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και να μην νικήσει (ακόμα και η ισοπαλία του κάνει) ο Αστέρας τον Πανιώνιο.

* Ο ΠΑΣ Γιάννινα για να σωθεί πρέπει να κερδίσει τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και να μην κερδίσει ο Αστέρας τον Πανιώνιο στην Τρίπολη και ο ΟΦΗ στο Περιστέρι.

* Ορατό είναι το ενδεχόμενο και τριπλής ισοβαθμίας! Αν νικήσει ο ΠΑΣ, χάσει ο Αστέρας και πάρει Χ ο ΟΦΗ στο Περιστέρι, οι τρεις ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 30 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα σώζεται ο Αστέρας, ο οποίος στα μεταξύ τους παιχνίδια έχει 8 βαθμούς. Ο ΟΦΗ θα παίξει μπαράζ (έχει 4 βαθμούς) και θα υποβιβαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα (2 βαθμούς). Το τελευταίο σενάριο ισχύει και αν ισοβαθμήσουν μόνο ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα.

* Σε περίπτωση ισοβαθμίας των Ξάνθης και ΟΦΗ, στους 32, ευνοείται η ακριτική ομάδα, η οποία έχει μία νίκη και μία ισοπαλία με τους Κρητικούς.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

inner

Η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x