Κύπελλο Ελλάδας

Με φόρα στους «4» ο Αστέρας

Έκανε... check-in για τα ημιτελικά ο Αστέρας. Οι Αρκάδες επικράτησαν 4-1 του Εργοτέλη και με δύο νίκες προκρίθηκαν στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στους «4» με τεσσάρα ο Αστέρας.

Η ομάδα της Τρίπολης επικράτησε 4-1 του Εργοτέλη εντός έδρας και σε συνδυασμό με το 1-0 της Κρήτης σφράγισε πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Μπαστιάνος έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη, κρεμώντας τον Καλογεράκη στο 9’ και ο Ιατρούδης ισοφάρισε στο 72’, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση για λίγα λεπτά. Οι Αρκάδες έδειξαν ποιος είναι τ’ αφεντικό στο 79’ με γκολ του Αραβίδη, που έδιωξε το όποιο άγχος από τους γηπεδούχους και ο Καλτσάς (89’) με τον Φερνάντεθ (90+3’) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Έτσι, ο Αστέρας εξασφάλισε την τέταρτη παρουσία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου και πρώτη μετά το 2013, όταν και είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, όπου και «λύγισε» στην παράταση στο περίφημο ματς με τον Ολυμπιακό.

Το ματς
Παρότι θεωρητικά η πρόκριση ήταν ανοιχτή μετά το… ύπουλο 0-1 της πρώτης αναμέτρησης στο Παγκρήτιο και κάποιος θα περίμενε σφιχτό παιχνίδι στο «Θ. Κολοκοτρώνης», οι δύο ομάδες έπαιξαν αρκετά ανοιχτά από την αρχή. Οι ομάδες εμφανίστηκαν απελευθερωμένες και χωρίς ιδιαίτερη σκοπιμότητα στο παιχνίδι τους, ο αγώνας είχε ρυθμό από την αρχή, αλλά όχι και αρκετές καλές φάσεις. Πάντως, δεν άργησε να ανοίξει το σκορ και το 1-0 το έκανε ο Αστέρας στην πρώτη του καλά δομημένη επίθεση, με τον Αθανασιάδη να ξεκινάει επίθεση με ελεύθερο, τον Αραβίδη να παίρνει την κεφαλιά, τον Ρόλε να γεμίζει για τον Μπαστιάνο που πρόλαβε την έξοδο του Καλογεράκη και τον κρέμασε (9’).

inner

Και κάπως έτσι μειώθηκε η αγωνία που υπήρχε για την τελική έκβαση της συγκεκριμένης κόντρας και επί της ουσίας η ομάδα του Παράσχου έφτασε ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση, παρότι το παιχνίδι ήταν στο πρώτο δεκάλεπτο. Η απόσταση των δύο ομάδων ήταν σημαντική ποιοτικά και ο Αστέρας είχε πλέον μαξιλαράκι δύο γκολ. Οι Αρκάδες απέκτησαν τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης και χωρίς να νιώσουν πίεση μέχρι την ανάπαυλα, προστάτεψαν το υπέρ τους σκόρ, ενώ είχαν και κάποιες καλές στιγμές για δεύτερο γκολ και μια από αυτές ήταν και καλή. Στο 30’, ο Ρόλε εκτέλεσε φάουλ με κομπίνα για τον Τσιλιανίδη στα δεξιά και ο Πασαλίδης από καλή θέση αστόχησε με κεφαλιά.

inner

Σβηστά «κράτησε» το προβάδισμα και την πρόκριση μέχρι τα μέσα του δεύτερου μέρους ο Αστέρας, δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα και ουσιαστικά έμοιαζε με αγγαρεία το παιχνίδι, ενώ είχε στο 52’ καλή ευκαιρία για το 2-0. Ο Τσιλιανίδης έκανε ωραία κίνηση και γύρισε για την καρδιά της περιοχής και η αντίπαλη άμυνα απομάκρυνε την ύστατη στιγμή. Ο Αστέρας έπιασε στον… ύπνο τους γηπεδούχους στο 72’ και μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά επί της ουσίας δεν τη διεκδίκησε.

Ο Αστέρας βρήκε ευκαιρία… δευτερόλεπτα μετά, με τον Ερνάντεθ να μην κάνει γκολ με προβολή την πάσα του Καλτσά. Όμως στο 79’ ο Αραβίδης απελευθερώθηκε από την αντίπαλη άμυνα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ουσιαστικά, ένα… σκάρτο δεκάλεπτο έμεινε ζωντανός ο Εργοτέλης και άλλο τόσο ένιωσε άγχος ο Αστέρας. Στο φινάλε ήταν και… θριαμβευτικό για την ομάδα του Παράσχου, που στο τετ-α-τετ του Καλτσά (έπειτα από ωραία μπαλιά του Αραβίδη) στο 89’ και ψύχραιμο τελείωμα του Φερνάντεθ 90+3’ βρήκε δύο γκολ ακόμη.



Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ορτέγκα,Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μπελόκ, Μπαστιάνος (83' Βλάχος), Τσιλιανίδης (65' Καλτσάς), Ρόλε (61' Φερνάντεθ), Αραβίδης.

Στον πάγκο έμειναν οι: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Τζίμας, Δουβίκας.

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Μπουτσάκης (75' Ροβίθης), Οικονόμου, Κοιλιάρας, Μπάτζιος, Μπρους (85' Γροντής), Ζόσεφ, Τσέλιος, Μπουρσέλης, Ιατρούδης, Κουατένγκ (61' Καπνίδης).

Στον πάγκο έμειναν: Κατσιμήρος, Προβυδάκης, Λούκαρης, Μπαχανάκ, Χατζημπίδας.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτ/νιας), Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νιας)
Τέταρτος: Μιχαήλ Ματσούκας (Αιτ/νιας)

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x