Stoiximan Super League

Με ήρωα και σκόρερ τον Σκόνδρα η Λαμία ισοπέδωσε την ΑΕΛ με τριάρα

Η Λαμία χτύπησε την ΑΕΛ στις αντεπιθέσεις και έφτασε σε ένα εμφατικό 3-0 μέσα στην έδρα των «βυσσινί» και πέτυχε την 2η σερί νίκη, κόβοντας την όρεξη της αντιπάλου για 3η θέση.

Η Λαμία μετά την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα απέναντι στον Βόλο, έφτασε και στην πρώτη εκτός έδρας επικράτηση με το εμφατικό 3-0 μέσα στην ΑΕΛ FC Arena και έφτασε στους 10 βαθμούς. Ο Γιάννης Σκόνδρας σκόραρε δύο φορές, για πρώτη φορά στην καριέρα του, στο 64' και στο 72' και τελείωσε την δουλειά που είχε αρχίσει η ομάδα του με το γκολ του Τουράμ στο 39'. Επιπλέον αυτή ήταν η πρώτη φορά που σκόραρε ο πρώην παίκτης του Ατρόμητου και του ΠΑΟΚ από το 2014-2015.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η ΑΕΛ ηττήθηκε από τις 15/9 και την απώλεια στη Νέα Σμύρνη και έτσι δεν μπόρεσε να περάσει στην 3η θέση της βαθμολογίας.


Πώς έπαιξαν

Το 3-5-2 επέλεξαν και οι δύο αντίπαλοι στην εκκίνηση, ωστόσο ο Μιχάλης Γρηγορίου, με την διπλή αλλαγή στο ημίχρονο, πήγε στην επιλογή του 4-3-3.

Το ματς

Το ματς στο πρώτο μισάωρο ήταν απόλυτα προσαρμοσμένο στα «θέλω» της Λαμίας. Η ΑΕΛ με το 3-5-2 είχε μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στο κέντρο και την επίθεση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Ουάρντα που δεχόταν συνεχώς πίεση, αλλά και αρκετά μαρκαρίσματα να εκνευριστεί και να βγει εκτός ρυθμού, ενώ και ο Ντάουντα δεν μπορούσε να μπει στο πνεύμα του παιχνιδιού.

Έτσι ο Θεοδωρόπουλος είχε ένα από τα πιο εύκολα ημίχρονα κάτω από τα καρέ της Λαμίας, με δύο μόνον κεφαλιές του Ουάρντα ν’ αποτελούν τις πλέον απειλητικές φάσεις. Αφού οι παίκτες του Άκη Μάντζιου εξασφάλισαν στο πρώτο ημίωρο το μηδέν, άρχισαν να ξεθαρρεύουν και να βγαίνουν μπροστά, αφού η ΑΕΛ άρχισε ν’ αφήνει χώρους.

Στο 34’ ο Δημούτσος είχε την ευκαιρία, αλλά σούταρε μετά από τις κόντρες και τα λάθη στην άμυνα πάνω από την εστία. Στο 38ο λεπτό ο Ρόμανιτς έφυγε από αριστερά έκοψε την μπάλα στο πέναλτι με τον Τουράμ να σουτάρει πάνω στον Κρίστινσον. Στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε ακριβώς η ίδια φάση, ο Ρόμανιτς γύρισε την μπάλα στο πέναλτι κι αυτή τη φορά ο Τουράμ έκανε το κοντρόλ και κεραυνοβόλησε τον Κρίστινσον για το 0-1. Με αυτό το σκορ και δίχως κάποια άλλη ευκαιρία έκλεισε το πρώτο μέρος.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Μιχάλης Γρηγορίου προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τον Ασούμπρε και τον Μπούστος να παίρνουν τη θέση των Μπράλιτς και Μιλοσάβλιεβιτς και τον σχηματισμό να γίνεται 4-3-3 με τους Ουάρντα, Ντάουντα και Ασούμπρε στην τριπλέτα μπροστά.

Ωστόσο με την αλλαγή αυτή η ΑΕΛ, έκανε μια και μοναδική φάση, στο 58’ μετά την σέντρα του Μόρα και τον Μπούστος ν’ αστοχεί από κοντά για την ισοφάριση. Από το 60’ και μετά οι «βυσσινί» αρχίζουν και παίρνουν περισσότερα ρίσκα και έτσι έρχεται και το 2ο γκολ της Λαμίας, με τον Ρόμανιτς να φεύγει από αριστερά και να γυρίζει την μπάλα στον επερχόμενο Σκόνδρα που με δυνατό σουτ από 30 μέτρα, νίκησε τον Κρίστινσον για να γράψει το 0-2. Πριν καλά-καλά συνέλθουν οι γηπεδούχοι, ήρθε και το 0-3, αφού ο Σκόνδρας έκλεψε από τον Κάτσε, έδωσε στον Ρόμανιτς και αυτός του την επέστρεψε άμεσα για να κάνει το 0-3.

Από εκεί και μετά η ΑΕΛ απείλησε με σποραδικά σουτ του Ουάρντα και του Νούνιτς, όμως το σκορ υπέρ της Λαμίας δεν άλλαξε. Στο φινάλε υπήρχε μεγάλος εκνευρισμός στις κερκίδες με αποδοκιμασίες για τον Αλέξη Κούγια, αλλά και μια αντιπαράθεση του Μόρα με κάποιους από τις κερκίδες.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (3-5-2): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς (46’ Ασούμπρε), Στάνκοβιτς, Μπέρτος, Σεσέροβιτς (71’ Νούνιτς), Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς (46’ Μπούστος), Ουάρντα, Ντάουντα

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρίστιτς, Ζίζιτς, Καρανίκας, Φατιόν

Λαμία (3-5-2): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Σκόνδρας (90’ Τζανετόπουλος), Πλιάτσικας, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Καραμάνος (81’ Τιρόνε), Τουράμ (65’ Σάλιακας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κατσίκας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Βασιλόγιαννης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x