Champions League

Με το δεξί του… Βέρνερ η Λειψία

Με δύο γκολ του… καυτού Τίμο Βέρνερ, η Λειψία ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Champions League, κερδίζοντας 2-1 τη Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου για τον 7ο όμιλο, παρουσία του Σιδηρόπουλου.

Την πρώτη της νίκη στους φετινούς ομίλους του Champions League πανηγύρισε μέσα στην Πορτογαλία η Λειψία, που κέρδισε την Μπενφίκα με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Βέρνερ, ο οποίος νίκησε δύο φορές τον «δικό μας» Οδυσσέα Βλαχοδήμο, για τον 7ο όμιλο. Σε ένα παιχνίδι το οποίο διαιτήτευσε ο συμπατριώτης μας Τάσος Σιδηρόπουλος και υπήρξε χρήση του VAR.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, οι «ταύροι» είχαν τον έλεγχο και καλύτερες ευκαιρίες σε γενικές γραμμές, προσπαθώντας να παίξουν γρήγορα και κυρίως από τα άκρα, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα των παικτών τους...

Μάλιστα, σκόραραν στο 7’, με τον Φόρσμπεργκ αλλά το γκολ ορθώς δεν μέτρησε αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Βέρνερ που έδωσε την ασίστ ήταν οφσάιντ. Ενώ 20 λεπτά μετά, ο Βλαχοδήμος κατάφερε να βγάλει ένα επικίνδυνο χαμηλό σουτ του Βέρνερ με το δεξί, στην πρώτη καταγεγραμμένη τελική και για τις δύο ομάδες.

Οι «αετοί της Λισαβόνας» προτίμησαν από την πλευρά τους να κλείσουν τους χώρους αλλά αυτό σήμαινε πως επιθετικά δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί, έχοντας πρόβλημα και στο κομμάτι της τελικής πάσας.

Η επόμενη αξιόλογη φάση ήρθε κι αυτή από την πλευρά της Λειψίας, με το σουτ του Φόρσμπεργκ στο 42’ λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή να περνάει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Βλαχοδήμου!



Ενώ, κόντρα στη ροή του αγώνα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λεπτου, παραλίγο να γίνει το 1-0 για την Μπενφίκα, με την κεφαλιά του Ντε Τόμας μετά από εκτέλεση φάουλ να αποκρούεται με διπλή επέμβαση από τον Γκουλάσι!



Στην επανάληψη, ήταν ξανά οι γηπεδούχοι εκείνοι που έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, στο 51’, με τον Ντε Τόμας και πάλι να φεύγει ταχύτατα στην αντεπίθεση από αριστερά, να μπαίνεις την περιοχή, να φέρνει τη μπάλα στο άλλο πόδι και να σουτάρει, αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Η Μπενφίκα έδειχνε να πατάει καλύτερα και με μπροστάρη τον Πίζι «έφτιαξε» δύο καλές φάσεις για να προηγηθεί, όμως στο 62ο λεπτό έπεσε πάνω στον Γκουλάσι ενώ και στο 68’ αστόχησε από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής…

Και, όπως συμβαίνει συνήθως, αφού δεν έγινε το 1-0, ήρθε το… 0-1. Στο… καπάκι, μάλιστα, με τον Πούλσεν να στοπάρει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, από την πάσα του Μουκιέλ, να τη στρώνει στον επερχόμενο Βέρνερ, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ στη δεξιά γωνία του Βλαχοδήμου, άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους!

Ο ίδιος παίκτης ήταν εκείνος που διπλασίασε τα προσωπικά του γκολ και το προβάδισμα της Λειψίας, όταν μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό του Μουκιέλ με τον Ζάμπιτσερ κατάφερε να σκοράρει από κοντά, με το γκολ να κατακυρώνεται εν τέλει και με την χρήση VAR από πλευράς Σιδηρόπουλου, στο 79ο λεπτό.



Η Μπενφίκα κατάφερε να μειώσει, με τον Σεφέροβιτς που ήρθε από τον πάγκο αντί του Τσέρβι να πλασάρει στην αριστερή του γωνία του Γκουλάσι στο 84', ενώ στην αμέσως επόμενη φάση έφτασε κοντά στην ολική επαναφορά και στο 2-2, όμως το διαγώνιο σουτ του Ράφα Σίλβα πέρασε ελάχιστα άουτ…



Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Λιόν-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 1-1
(51' Ντεμπάι πεν. - 41' Αζμούν)

Μπενφίκα-Λειψία 0-2
(84' Σεφέροβιτς - 69', 79' Βέρνερ)

Η βαθμολογία στον 8ο όμιλο:
1. Λειψία (2-1) 3
2. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (1-1) 1
3. Λιόν (1-1) 1
4. Μπενφίκα (1-2) 0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Ζενίτ-Μπενφίκα (22.00)
Λειψία-Λιόν (22.00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x