Stoiximan Super League

Μην ξεγράφετε τον Πλατανιά!

Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο Πλατανιάς. Οι Κρητικοί επικράτησαν 1-0 της Βέροιας (που έπαιξε με δέκα από το 23’) και παραμένουν σε τροχιά πλέι οφ, ξεπερνώντας έστω και προσωρινά (;) την ΑΕΚ.

Ο Πλατανιάς… το βιολί του!

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επέστρεψε στις νίκες (μετά την ήττα με 1-0 από την Ξάνθη στην περασμένη αγωνιστική) με το 1-0 επί της Βέροιας για την 24η αγωνιστική της Super League και παρέμεινε σε τροχιά Ευρώπης, φθάνοντας τους 38 βαθμούς.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Μουνάφο στο 30ο λεπτό με κεφαλιά ύστερα από την μπαλιά του Μενδρινού. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε η ομάδα της Ημαθίας από το 23’, όταν και αντίκρισε δικαιολογημένα δεύτερη κίτρινη ο Αντονιάν.

Το ματς

Κάποτε, οι αναμετρήσεις μεταξύ των δύο συγκεκριμένων ομάδων ήταν οριακές, αλλά φέτος ο Πλατανιάς είναι σε διαφορετικό level από τη Βέροια και βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ, ενώ η ομάδα της Ημαθίας πλησιάζει όλο και πιο πολύ στον υποβιβασμό από αγωνιστική σε αγωνιστική.

Έτσι, είχε δικαιολογημένα τον τίτλο του φαβορί στο εν λόγω παιχνίδι και προσπάθησε να τον επιβεβαιώσει από το ξεκίνημα, έχοντας την κατοχή της μπάλας και παίζοντας κόντρα σε μια ομάδα που είχε κύριο μέλημα να κρατήσει το «μηδέν». Στο πρώτο τέταρτο κατάφερε σε γενικές γραμμές να μπλοκάρει τους Κρητικούς η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς. Από εκείνο το σημείο και μετά, ωστόσο, άρχισε να επιβάλλει τον ρυθμό του ο Πλατανιάς, αλλά η μοναδική καλή στιγμή που είχε ήταν μια κεφαλιά του Μανούσου στο 16ο λεπτό. Ύστερα από το δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, κύλησε το νερό στα αυλάκι και μέσα σε λίγα λεπτά ο Πλατανιάς έφερε το ματς στα μέτρα του και ενώ η Βέροια είχε όλο κι όλο ένα σουτ του Τόμας στο 21’ στο α’ ημίχρονο.

inner

Αρχικά, ο Αντονιάν αντίκρισε δικαιολογημένα δεύτερη κίτρινη στο 23’ (η πρώτη δόθηκε στο 16’) για σκληρό φάουλ στον Στάθη και οι γηπεδούχοι, παρότι η Βέροια προσπάθησε να οχυρωθεί στην άμυνα της, μπόρεσαν να δημιουργήσουν περισσότερα ρήγματα από εκείνο το σημείο και μετά. Για λίγα λεπτά ήταν εντελώς αποδιοργανωμένη στα μετόπισθεν η ομάδα της Ημαθίας και εκεί που έδειχνε να βρίσκει και πάλι τα πατήματά της, ήρθε το τέρμα (30’) του σχεδόν ανενόχλητου Μουνάφο από το γέμισμα του Μενδρινού. Ο Πλατανιάς απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο, ενώ δεν μπόρεσε με το τακουνάκι του Σίγκνιεβιτς (33’) να πλησιάσει πιο κοντά στο τρίποντο.

inner

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς ήταν κάπως πιο παραγωγικός και μπορεί να μην κατάφερε να κλειδώσει νωρίς τη νίκη και να πορεύτηκε για αρκετή ώρα με το ρευστό 1-0, είχε, ωστόσο, τον απόλυτο έλεγχο και λίγες -αλλά καλές- ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι (βρήκε λίγο την μπάλα και ο Ασίγκμπα) του Γιακουμάκη με γυριστό σουτ στο 59’ για να πάρει πολύ πιο άνετη νίκη.

inner

Η Βέροια όσο κυλούσε ο χρόνος, έμενε από δυνάμεις, αφού έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές από πολύ νωρίς και έδειξε από το δεύτερο μισό του δεύτερου ημιχρόνου να έχει αποδεχθεί τη μοίρα της. Όχι πως στο πρώτο μισό είχε ευκαιρίες, δείχνοντας και πάλι ότι ποιοτικά υστερεί σχεδόν από όλες τις ομάδες της κατηγορίας, αλλά στο δεύτερο τις έλειψε και η ενέργεια και έψαχνε ένα μικρό «θαύμα» για να πάρει κάτι από το ματς, που δεν ήρθε. Κορυφαίες στιγμές του Πλατανιά, πέραν του δοκαριού, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα δυνατό σουτ του Μανούσου στο 64ο λεπτό όπου η μπάλα πέρασε λίγο έξω και ένα του Γιακουμάκη στο 86ο λεπτό, όπου η μπάλα έφυγε ψηλά.

inner



Το φιλμ του αγώνα



Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά (46' Κάργας), Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (71' Στανισάβλιεβιτς), Γιορέντε, Γιακουμάκης, Μανούσος, Σίγκνεβιτς.

Στον πάγκο: Κοκκάλας, Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης, Ντίνας, Ντεβεσά

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Καλί, Αντονιάν, Μπαλάφας (69' Μπελαϊντ), Τομάς, Κάλβο, Σαρπόνγκ (73' Μίλιεβιτς), Στόιτσεφ (46' Σισοκό), Καπετάνος.

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Λινάρδος, Χάτζι, Κωνσταντινίδης

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης. Βοηθοί: Ιωάννης Μπετσόγλου, Τιμολέων Γεωργακόπουλος - Τέταρτος Διαιτητής: Γεώργιος Φουκάκης


Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x