Champions League

Μπάγερν– Τσέλσι: Η πορεία τους μέχρι τους «16» του Champions League (videos)

Μπάγερν και Τσέλσι επιστρέφουν στη δράση στο Μόναχο, εκεί όπου φέτος οι «Βαυαροί»… μεγαλούργησαν με τους Λεβαντόφσκι και Μίλερ να σπάνε τα ρεκόρ.

Η Τσέλσι, που μετά το 0-3 του πρώτου γύρου δεν συγκεντρώνει παρά μηδαμινές ελπίδες, έχασε και τον τελικό του FA CUP κόντρα στην Άρσεναλ και μία καλή εμφάνιση κόντρα στην Μπάγερν θα επαναφέρει τις ισορροπίες στο στρατόπεδο των «μπλε».



Ο δρόμος για τα νοκ – αουτ
Η χρονιά ξεκίνησε διαφορετικά για τους δύο μονομάχους, καθώς η Τσέλσι κλήθηκε να μπει στη νέα σεζόν δίχως μεταγραφές και με ραγδαίες αλλαγές. Παρά την πίεση που τον συνόδευε καθ’ όλη τη διάρκεια, ο Φρανκ Λάμπαρντ, στον νέο του ρόλο ως προπονητής κατάφερε να διατηρήσει την Τσέλσι σε ένα πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο και φυσικά να πάρει το εισιτήριο για τους «16».

Σε έναν… «ονειρικό» Οκτώβρη, όπου η λονδρέζικη ομάδα άρχισε να «δένει», η Τσέλσι πανηγύρισε δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες, πρώτα στο Λιλ (1-2) και μετά στο Άμστερνταμ, κόντρα στον Άγιαξ με (0-1). Αυτές ήταν και οι νίκες που την έφεραν στα νοκ – άουτ καθώς της εξασφάλισαν 6 πολύ σημαντικούς βαθμούς.





Η αξέχαστη βραδιά στο Λονδίνο
Το ματς που έχει μπει ήδη με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν αυτό στο Λονδίνο μεταξύ Τσέλσι και Άγιαξ. Το τελικό 4-4, οι δύο αποβολές στην ίδια φάση(!), οι ανατροπές στο σκοράρισμα, το κοντράστ συναισθημάτων «σημάδεψαν» το παιχνίδι, που ήταν ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του θεσμού. Μπορείτε να θυμηθείτε ξανά, τα καλύτερα στιγμιότυπα εδώ:





Για την Μπάγερν η διαδικασία των ομίλων κύλησε πιο ήπια, με τους «Βαυαρούς» να διαχειρίζονται αναλόγως κάθε παιχνίδι ώστε να έρθει στα μέτρα τους, ενώ παράλληλα προσέφεραν και θέαμα.

Ιστορική βραδιά στο Λονδίνο, κόντρα στην Τότεναμ με τη «βαυαρική» μηχανή παραγωγής γκολ να… κερνάει με 7 τέρματα τους φιναλίστ της περυσινής χρονιάς!



Αδιαμφισβήτητα, η πιο δύσκολη μάχη των πρωταθλητών Γερμανίας στους ομίλους, ήταν αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το τελικό 3-2 υπέρ των Γερμανών, ήρθε με αρκετό κόπο, ενώ αποτέλεσε ένα από τα παιχνίδια που ανάγκασαν μετέπειτα τη διοίκηση της Μπάγερν να προχωρήσει στην απόλυση του Νίκο Κόβατς.



Αξιομνημόνευτη φυσικά και η «εξάρα» στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι –που είναι πρώτος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει– να σκοράρει 4 γκολ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x