Στις ελπίδες του ΠΑΟΚ για ανατροπή στην υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη αναφέρθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Σε συνέντευξή του στον «Libero» ο νομικός εκπρόσωπος του «δικεφάλου του Βορρά» χαρακτήρισε σωστή την επιλογή προέδρου που έκανε το CAS.

Τόνισε ωστόσο την επιθυμία να εκδοθεί η απόφαση πριν τις 19 Ιουλίου, ώστε να μην έχουν ολοκληρωθεί τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος και να μην έχει επικυρωθεί η βαθμολογία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπαλτάκος

Για τον Ολλανδό πρόεδρο: «Είναι πολύ καλή εξέλιξη και σωστή επιλογή. Ένας ποδοσφαιριστής αντιλαμβάνεται πολύ καλύτερα ότι η επιρροή πρέπει να είναι αγωνιστική σε μία ομάδα, να μπορείς δηλαδή να επηρεάσεις τους παίκτες. Ένας πρώην παίκτης μπορεί να το αντιληφθεί αυτό και το αν υπάρχει αποφασιστική αγωνιστική επιρροή.

Έχω πει από την πρώτη ημέρα ότι δεν υπάρχει αυτό. Μιλάμε για έναν ορισμό δικηγόρου, πρώην ποδοσφαιριστή. Ο σωστός ορισμός είναι ότι επιλύουν διαιτητικά τις διαφορές. Εκείνο που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, είναι ότι όταν μία ομάδα λέει "θέλω αυτόν" δε σημαίνει ότι θα είναι υπέρ της ομάδας αυτός ο άνθρωπος. Συνήθως οι αποφάσεις του CAS είναι ομόφωνες. Δηλαδή ακόμη κι αυτός που έχει υποδειχθεί από μία ομάδα, μπορεί να αποφανθεί εναντίον της».


Για την επιλογή του προέδρου: «Εκείνο που παίζει ρόλο για κάθε ομάδα, είναι η εμπειρία που έχει ο πρόεδρος. Πόσες φορές έχει δικάσει στο CAS. Επιλέγεις έναν που έχει μακρά πορεία στο CAS και μεγάλη εμπειρία. Επειδή οι άνθρωποι αυτοί έχουν δραστηριότητα και στις χώρες τους πρέπει να βρεθεί μια ημερομηνία που και οι τρεις θα μπορούν να κάνουν το καθήκον.

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε να ενωθούν οι δυο δικογραφίες, ακριβώς για να μην υπάρξει καθυστέρηση και να έχουμε μία σύντομη ημερομηνία. Ο ΠΑΟΚ θέλει απόφαση πριν από τις 19 Ιουλίου, αλλά τώρα δεν ξέρουμε αν είναι εφικτό αυτό. Δεν εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ, αλλά από το αν θα συμπέσουν οι τρεις άνθρωποι αυτοί σε μία ημερομηνία για να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Θέλουμε δηλαδή απόφαση μέχρι τις 19 Ιουλίου.

Τι αξία έχει να βγει η απόφαση αφού επικυρωθεί η βαθμολογία; Μετά αρχίζει το νέο πρωτάθλημα, πώς θα γίνει αυτό; Για αυτό κι επιμένουμε και ζητάμε απόφαση πριν από το τέλος των-πλέι οφ. Έτσι που πάμε, οι ομάδες δε θα κατεβάζουν ενδεκάδες ποδοσφαιριστών αλλά δικηγόρων».


Για το αν έχει δικαίωμα να εκφράσει αντιρρήσεις για τον δικαστή ο Ολυμπιακός: «Ναι, έχει επτά μέρες από τον ορισμό, λήγει την Τετάρτη η προθεσμία. Μπορεί να εκφράσει ενστάσεις, αλλά θα πρέπει να το αιτιολογήσει αυτό».

Για τον διορισμό Φαραντούρη στην ΕΕΑ: «Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο ΣτΕ λέγοντας ότι η Επιτροπή δεν είχε νόμιμη σύνθεση. Ένας από τους λόγους, ήταν ο διορισμός του κ. Φαραντούρη. Η δίκη θα γίνει την Πέμπτη. Για αυτή την προσφυγή του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός προσέφυγε στη λίγκα κι εκεί έχασε στην ψηφοφορία και μετά πήγε στην Επιτροπή Δεοντολογίας στην ΕΠΟ. Δηλαδή κατήγγειλε τον ΠΑΟΚ γιατί πήγε στα δικαστήρια εκτός της ΕΠΟ, αλλά το έκανε και ο Ολυμπιακός αυτό.

Όταν καταθέτεις δικόγραφο, τότε πας κι εσύ. Άρα ο Ολυμπιακός… αθωώνει τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε κατά απόφασης κι αυτό δεν απαγορεύεται. Αλλά ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ είχε το οποιοδήποτε πρόβλημα, θα το είχε και ο Ολυμπιακός. Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι προσέφυγαν κι εκείνοι στο ΣτΕ. Στην ΕΠΟ γιατί πάνε τότε; Οι εντυπώσεις παίζουν ρόλο, δεν υπάρχει αμφιβολία».