Champions League

Ήταν… Μπαρτσελόνα και διέλυσε τη Φερεντσβάρος!

Με τους Μέσι και Φάτι να… γράφουν ιστορία και πέντε διαφορετικούς σκόρερ, η Μπαρτσελόνα έκανε σεφτέ στο Champions League, διασύροντας 5-1 την Φερεντσβάρος!

Πρώτη νίκη στο φετινό Champions League για την Μπαρτσελόνα, που κέρδισε με 5-1 την Φερεντσβάρος, για τον 7ο όμιλο, χάρη στα γκολ των Μέσι -που σκόραρε για… 16η σερί σεζόν στην κορυφαία ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση, όντας πρώτος που τα καταφέρνει- με πέναλτι στο 27’, Φάτι, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει δύο τέρματα στο Champions League πριν ενηλικιωθεί, στο 42ο λεπτό, Κουτίνιο στο 52’, Πέδρι στο 82’ και Ντεμπελέ στο 89’.

Ενώ, για τους ηττημένους, το γκολ της… τιμής ήρθε με πέναλτι του Καράτιν στο 70ο λεπτό, φάση στην οποία αποβλήθηκε μάλιστα με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Πικέ κι έτσι θα χάσει το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στη Γιουβέντους!

Το ματς:
Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με 4-2-3-1 και τον Μέσι στην κορυφή της επίθεσης, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα στο ξεκίνημα, παρά μόνο από «στημένα». Ήτοι μια απευθείας εκτέλεση του Αργεντινού στο 6’ και μια κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Λανγκλέ, δύο λεπτά μετά, αμφότερα εκτός εστίας.

Οι Ούγγροι αντιθέτως ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα νωρίς νωρίς, στο 10’, με ένα πολύ ωραίο τελείωμα του Ενγκουέν αλλά δυστυχώς για εκείνους το τέρμα δεν μέτρησε, με τον σκόρερ να είναι οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης…

Μάλιστα, ήταν ξανά η Φερεντσβάρος εκείνη που έφτασε κοντά στο γκολ, δέκα λεπτά αργότερα, όταν από ωραίο κατέβασμα του Ενγκουέν μέσα στην περιοχή και πάσα στον Ισαέλ, εκείνος σούταρε από τα δεξιά, αλλά η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Τερ Στέγκεν!

Κι αφού δεν έγινε το 0-1… μοιραία ήρθε το 1-0 για την Μπαρτσελόνα, με τον Μέσι να κάνει ένα από τα γνωστά του «σλάλομ» να μπαίνει περιοχή και να ανατρέπεται, στο 27’. Ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα» ανέλαβε ο ίδιος το πέναλτι, με τον Ντιμπούς να πέφτει σωστά αριστερά αλλά να μην μπορεί να αποκρούσει…



Ο Μέσι ήταν και πάλι πρωταγωνιστής όταν δέκα λεπτά αργότερα έφυγε στο… ξέφωτο, έκανε το πλασέ από πλάγια κι αριστερά, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι αλλά να υποδεικνύεται, ούτως ή άλλως, οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Δεύτερο γκολ πάντως και που να… μετράει τελικά είχε η Μπαρτσελονα, με τον Φάτι να παίζει ωραία το «ένα-δύο» με τον Ντε Γιόνγκ και να σουτάρει από πλάγια θέση κι αριστερά εντός περιοχής, για το 2-0, λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια!



Με… κεκτημένη ταχύτητα ξεκίνησαν οι Καταλανοί στην επανάληψη και πριν ακόμα περάσει το πρώτο δεκάλεπτο, κατάφεραν να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα, αυτή την φορά με τον Φάτι να γίνεται δημιουργός, πασάροντας με «τακουνάκι» εντός περιοχής στον Κουτίνιο, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 52ο λεπτό, κάνοντας το 3-0!



Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κάτι να χάσουν μέσα στο «Καμπ Νου», ανέβασαν την πίεσή τους στη συνέχεια και κατάφεραν να μειώσουν προσωρινά σε 3-1, με το πέναλτι του Καράτιν στο 70ο λεπτό.

Ζημιά μεγαλύτερη της μείωσης του σκορ για την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν ήταν, ωστόσο η αποβολή του Πικέ με κόκκινη κάρτα για το τράβηγμα της φανέλας του Ενγκουέν, που και άφησε την Μπαρτσελόνα με 10 παίκτες και δεν θα είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι με την Γιουβέντους!

Η Φερεντσβάρος έχασε μάλιστα ευκαιρία και για το 3-2 με τον Μακ και τελικά η «Μπάρτσα» την… τιμώρησε ξανά, εις διπλούν… ξανά, με τον Πέδρι να σκοράρει για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα, στο 82’ από ασίστ του Ντεμπελέ, που είχε μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι.

Ενώ ο Γάλλος εξτρέμ έγινε από πασέρ σκόρερ, ένα λεπτό πριν τη λήξη, όταν από ασίστ του Μέσι πέτυχε το τελικό 5-1 με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι…



Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:
Ντινάμο Κιέβου-Γουβέντους 0-2
(46’, 84’ Μοράτα)

Μπαρτσελόνα-Φερεντσβάρος 5-1
(27’ (πεν.) Μέσι, 42’ Φάτι, 52’ Κουτίνιο, 82’ Πέδρι, 89’ Ντεμπελέ - 70’ (πεν.) Καράτιν)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:
1. Μπαρτσελόνα (5-1) 3
2. Γιουβέντους (2-0) 3
3. Ντινάμο Κιέβου (0-2) 0
4. Φερεντσβάρος (1-5) 0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (28/10):
Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα (22:00)
Φερεντσβάρος-Ντινάμο Κιέβου (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x