Super League 1

Ναι στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών, αποστάσεις από Ολυμπιακό, Άρη, ΑΕΛ, Πανιώνιο

Η πρόθεση για επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων εκφράστηκε απ’ όλους, ωστόσο Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΛ και Πανιώνιος έβαλαν ζητήματα… πολυϊδιοκτησίας!

Μπορεί το μεγάλο θέμα που απασχολεί άμεσα το ποδόσφαιρο να είναι η επιστροφή στις προπονήσεις και η επανέναρξη των πρωταθλημάτων, ωστόσο στην τηλεδιάσκεψη της Super League, εκτός από έντονους τσακωμούς για όλα τα υπόλοιπα θέματα, ανέδειξαν ως μείζον ζήτημα την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την επόμενη σεζόν.

Το κλίμα πάνω σε αυτό το θέμα ήταν θετικό εξ αρχής, απ’ όλες σχεδόν τις ΠΑΕ της Super League.

Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Παναιτωλικός και άλλοι, πήραν ευθέως θέση υπέρ της κεντρικής διαχείρισης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης και δεσμεύομαι προσωπικά στο επόμενο Δ.Σ. να φέρω όλες τις προϋποθέσεις σαν σχέδιο μαζί με μια πρώτη έρευνα αγοράς».

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, έβαζε… αστερίσκο στην όλη συζήτηση, τονίζοντας πως θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα όλων των ομάδων.

Όταν ο Γιάννης Αλαφούζος (και όχι μόνο) ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης είπε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση γιατί δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα.

Ο Αλέξης Κούγιας, αρχικά διαφώνησε με τον Τάκη Αγραφιώτη και τάχθηκε με την πρόταση Αλαφούζου. Κάλεσε, μάλιστα, τον Αγραφιώτη «να μην κάνει το λάθος αυτό ο Ολυμπιακός» και τον παρακάλεσε να ψηφίσει υπέρ.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ πρόσθεσε και το εξής: «Παρακαλάω τον κ. Μαρινάκη που έκανε συγκλονιστική εμφάνιση σήμερα, να με ακούσει»!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε: «Λέμε όχι στην κεντρική διαχείριση όσο υφίστανται τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα Ξάνθης και Βόλου».

Ο Μηνάς Λυσάνδρου πρότεινε να μη γίνει ψηφοφορία για λόγους ενότητας. Συμφώνησε ο Καρυπίδης, αλλά διαφώνησαν οι Αλαφούζος και Κωστούλας.

Η ψηφοφορία εν τέλει έγινε…

Σε αυτή ψήφισαν όλοι υπέρ, εκτός από τον Ολυμπιακό που ψήφισε «λευκό» και τις ΠΑΕ Άρης, Πανιώνιος, καθώς και την ΑΕΛ(!), που ψήφισαν υπέρ με… τον αστερίσκο να διερευνηθούν τα ιδιοκτησιακά θέματα των ομάδων.

Μετά την ψηφοφορία, ο Ολυμπιακός διευκρίνισε ότι λέει «ναι στη διερεύνηση για κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, όχι όμως σε συγκεκριμένη απόφαση σήμερα».

Μαζί του συμπορεύτηκε και ο Άρης, ενώ ο Αλέξης Κούγιας είπε:

«Η Ξάνθη ανήκει στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει ζήτημα ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Η ΠΑΕ ΑΕΛ μόλις αρχίσουν τα πλέι οφ θα κάνει καταγγελία»!

Τον λόγο πήρε ο Γιάννης Αλαφούζος, που ως προς την θέση του Ολυμπιακού, είπε το εξής:

«Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό, το να διερευνηθούν τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα. Είναι προφανές ότι η νομιμότητα αποτελεί πάντα έναν αστερίσκο. Αν μια ομάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις και δεν συνεχίζει νομίμως, δεν θα συμμετέχει στην κεντρική διαχείριση. Όποια ομάδα έχει πιστοποιητικό και παίζει, μπορεί να μετέχει και στην κεντρική διαχείριση. Όποιος διαφωνεί, ας μειοψηφήσει. Δεν καταλαβαίνω για ποιο πράγμα συζητάμε».

Το ίδιο και ο Φώτης Κωστούλας: «Αν κάποια ομάδα στην πορεία αποδειχθεί ότι δεν μετέχει νομίμως, επιστρέφει τα χρήματα της κεντρικής διαχείρισης».

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, είπε επίσης: «Συμφωνούμε με τον κύριο Αλαφούζο. Να εξουσιοδοτηθεί μια Επιτροπή για την έναρξη των διαπραγματεύσεων».

Η Λίνα Σουλούκου για λογαριασμό του Ολυμπιακού, επανέλαβε ότι «δεν μπορούμε να συναινέσουμε σήμερα στην κεντρική διαχείριση».

Ο Μηνάς Λυσάνδρου, από την πλευρά του, θεώρησε δεδομένη την πρόθεση όλων για κεντρική διαχείριση και αποφάσισε την διερεύνηση του πλαισίου με όλες τις λεπτομέρειες που θα φέρει στην επόμενη συνεδρίαση το working group. Τότε θα έρθει εκ νέου προς ψήφιση.


Η λίγκα θα ζητήσει από την ΕΠΟ τα λεφτά της UEFA!

Στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο Ολυμπιακός αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε στη λίγκα, με την οποία προτείνει τα 4,3 εκατ. ευρώ που θα δώσει η UEFA σε κάθε ομοσπονδία ως οικονομική ενίσχυση, να μοιραστούν στις μικρότερες ΠΑΕ.

Με την πρόταση του Ολυμπιακού συμφώνησαν και οι ΑΕΛ, Άρης, Πανιώνιος και Ατρόμητος.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου διευκρίνισε ότι τα χρήματα αυτά δίδονται στην ΕΠΟ και όχι στη Λίγκα, με την Λίνα Σουλούκου και τον Αλέξη Κούγια να του λένε να τα… απαιτήσει από την ομοσπονδία.

Αποφασίστηκε να κατατεθεί σχετικό αίτημα προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x