Euro 2016

ΝΟιερ way!

Αυτήν τη φορά, δεν γινόταν να τη σταματήσει! Με τον Νόιερ να αποκρούει δύο πέναλτι, η Γερμανία ξόρκισε στη «ρώσικη ρουλέτα» (6-5, 1-1 κ.α.-παρ.) τον κακό της δαίμονα (Ιταλία) και πέρασε στους «4»!

Επιτέλους την κέρδισε! Έχοντας τον Νόιερ σε τεράστια βραδιά, αφού έβγαλε δύο πέναλτι στην ειδική διαδικασία, η Γερμανία επικράτησε 6-5 στη «ρώσικη ρουλέτα» (1-1 ματς και παράταση) της Ιταλίας και κερδίζοντάς την για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro. Μοιραίος ο Νταρμιάν για την Σκουάντρα Ατζούρα!

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί γρήγορα. Η Γερμανία είχε την κατοχή και προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από τα πλάγια, με την Ιταλία να αμύνεται και να απομακρύνει εύκολα τους κινδύνους μπροστά από την εστία του Μπουφόν. Κάπως έτσι κύλησε το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να έχουν από μια μεγάλη ευκαιρία στο τελευταίο πεντάλεπτο.

inner

Αρχικά, στο 42ο λεπτό, οι Γερμανοί έφθασαν μια ανάσα από το γκολ όμως ο Μίλερ έπειτα από… καραμπόλες στην περιοχή των Ιταλών, έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά το πλασέ του ήταν τραγικό και ο Μπουφόν μπλόκαρε εύκολα. Στην αμέσως επόμενη φάση, επικράτησε πανικός στα απέναντι καρέ αλλά το σουτ του Στουράρο, κόντραρε και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νόιερ.

Το παιχνίδι όπως πήγαινε βόλευε απόλυτα τους Ιταλούς. Όχι, όμως, και τους Γερμανούς που αναγκάστηκαν να βγουν αρκετά μπροστά για να ψάξουν το γκολ. Στο 54’ το… άγγιξαν αλλά ο Φλορέντσι με απίστευτη επέμβαση έσωσε το σίγουρο γκολ από το σου του Μίλερ και έντεκα λεπτά μετά δικαιώθηκαν. Ο Γκόμεζ έβγαλε πανέμορφα για τον Έκτορ, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Εζίλ νίκησε τον Μπουφόν.

inner

Στα… καπάκια, τα «πάντσερ» λίγο έλειψε να πετύχουν και δεύτερο γκολ αλλά το τακουνάκι που επιχείρησε ο Γκόμεζ από το ύψος της μικρής περιοχής, έδιωξε εντυπωσιακά ο Μπουφόν.

Η Ιταλία αναγκάστηκε να κάνει κάτι άγνωστο γι’ αυτήν! Να πάρει την κατοχή, να φτιάξει παιχνίδι και να ψάξει την ισοφάριση. Προειδοποίησε στο 74’ με το σουτ του Πελέ έπειτα από τη συρτή σέντρα του Ντε Σίλιο να περνάει λίγο άουτ και τρία λεπτά μετά κέρδισε πέναλτι. Ο Φλορέντσι έκανε τη σέντρα, ο Κιελίνι την κεφαλιά προς τα πίσω, με τη μπάλα να χτυπάει στα απλωμένα χωρίς λόγο χέρια του Μπόατενγκ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπονούτσι, που με άψογη εκτέλεση νίκησε τον Νόιερ, ο οποίος έπεσε σωστά, έκανε το 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση.

inner

Στην παράταση δεν υπήρξε κάποια μεγάλη ευκαιρία για τις δύο ομάδες. Η Ιταλία απείλησε με τον Ινσίνιε στο 113’ αλλά ο Νόιερ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, ενώ την ίδια αντίδραση είχε και ο Μπουφόν έξι λεπτά αργότερα στο σουτ του Εζίλ έξω από την περιοχή.

Ακόμη και τα πέναλτι, είχαν -όπως το ματς- δραματικό φινάλε. Ο Σβαϊνστάιγκερ είχε την ευκαιρία στην πέμπτη εκτέλεση να δώσει την πρόκριση στη Γερμανία αλλά θέλησε να προσθέσει… άγχος, στέλνοντας τη μπάλα πολύ άουτ. Ακολούθησαν διαδοχικές εύστοχες εκτελέσεις από τις δύο ομάδες, μέχρι που ο Νόιερ «έβγαλε» εύκολα το πέναλτι του Νταρμιάν. Ο Έκτορ πήρε τη μπάλα, έκανε κακή εκτέλεση αλλά η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του Μπουφόν και κατέληξε στα δίχτυα, με τους Γερμανούς να παίρνουν τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά.

Τα πέναλτι



Ινσίνιε 1-0
Κρόος 1-1
Τζάτζα (άουτ)
Μίλερ (απόκρουση Μπουφόν)
Μπαρτσάλι 2-1
Εζίλ (δοκάρι)
Πελέ (άουτ)
Ντράξλερ 2-2
Μπονούτσι (αουτ)
Σβαϊνστάιγκερ (άουτ)
Τζιακερίνι 3-2
Χούμελς 3-3
Παρόλο 4-3
Κίμιχ 4-4
Ντε Σίλιο 5-4
Μπόατενγκ 5-5
Νταρμιάν (απόκρουση Νόιερ)
Έκτορ 5-6

inner

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Κεντίρα (16’ Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Έκτορ, Εζίλ, Μίλερ, Γκόμεζ (72’ Ντράξλερ).

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Κιελίνι (120’ Τζάτζα), Μπονούτσι, Παρόλο, Στουράρο, Τζιακερίνι, Φλορέντσι (87’ Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ (108’ Ινσίνιε), Πελέ.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία).

Γήπεδο: «Stade de Bordeaux»



Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x