Stoiximan Super League

Ντεγκρά και κάτω!

Έπειτα από ένα ματς με πολλές συγκινήσεις, ΑΕΛ και Ηρακλής έμειναν στο 2-2 στο AEL FC Arena. Δύο τέρματα ο φοβερός Αβραάμ, ολέθριο λάθος από Ντεγκρά, γκολ στο επαγγελματικό του ντεμπούτο ο Λάμπρου.

Το τελευταίο «πιάτο» στο μενού της Super League, αποδείχθηκε ότι ήταν και ένα από τα πιο... χορταστικά στην πρεμιέρα της Super League, καθώς ΑΕΛ και Ηρακλής έμειναν στην ισοπαλία (2-2) στο «AEL FC Arena», σε ένα ματς που πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις και είχε θετικούς και αρνητικούς πρωταγωνιστές.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ με τον Λάμπρου να σκοράρει στο επαγγελματικό του ντεμπούτο (11'), αλλά η απάντηση της ΑΕΛ ήταν άμεση με τον Αβραάμ στο 15' να ισοφαρίζει, σκοράροντας και εκείνος στην πρώτη του εμφάνιση στη Super League.

inner

Οι «βυσσινί» κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση στο 55', όταν και πάλι ο Αβραάμ βρήκε δίχτυα, όταν πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Χουάντερσον, αλλά στην εξέλιξη του ματς ο Ντεγκρά έγινε ο μοιραίος για την ομάδα του. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας στο 65' ντρίπλαρε συνεχώς έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και τελικά πάσαρε στον Λεοζίνιο, που δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει σε κενή εστία.



Το ματς

Λόγω πρεμιέρας οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «ΑEL FC Arena» αρκετά… μετρημένες στις κινήσεις τους και χωρίς να παίρνουν ιδιαίτερα ρίσκα στον τρόπο ανάπτυξής τους. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ματς και ενώ η ΑΕΛ άρχιζε να επιβάλλει το δικό της ρυθμό στον αγώνα, ο Ηρακλής σόκαρε τους γηπεδούχους, αφού με τρομερή εκδήλωση αντεπίθεσης άνοιξε το σκορ.

inner

Συγκεκριμένα, στο 11’ο Λεοζίνιο με περίφημη κάθετη πάσα βρήκε τον Λάμπρου, που εντελώς αμαρκάριστος –αφού ο Μονιάκης δεν είχε προλάβει να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας του- δεν είχε πρόβλημα να περάσει την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο από την εστία του, Ντεγκρά και να κάνει το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Φανερά εκνευρισμένος από την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του ο Άγγελος Αναστασιάδης ζητούσε συγκέντρωση και παράλληλα να μην τους πάρει από κάτω η απρόσμενη –βάσει της εικόνας- εξέλιξη και τελικά εισακούστηκε. Οι «βυσσινί» μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισαν, όταν ο Ντέλετιτς με μπαλιά θέλησε να βρει τον Αβραάμ, Κυριακίδης και Ρούσσος φάνηκε να ελέγχουν την πορεία της μπάλας, αλλά ο Κύπριος κινήθηκε αποφασιστικά στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Χουάντερσον για το 1-1.

inner

Αυτή ήταν η ιστορία του α’ μέρους που κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και με την ΑΕΛ να έχει κάνει δύο αλλαγές, αφού ο Αναστασιάδης είχε βγάλει εκτός τον Μονιάκη από το 30’, έχοντας παράπονα από την απόδοσή του και στο 39’ τον Ναβάρο λόγω μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού.

Στο β’ μέρος η ΑΕΛ μπήκε στο γήπεδο με μοναδικό στόχο να σκοράρει, θέλοντας να μπει στη θέση του οδηγού, θέτοντας βάσεις νίκης. Το πλάνο βγήκε και σχετικά άμεσα, αφού στο 55’ και πάλι ο Αβραάμ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ο Χουάντερσον έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από την κεφαλιά του Ντέλετιτς (σέντρα του Ναζλίδη) και στην επιστροφή ο Κύπριος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, κάνοντας το 2-1.

inner

inner

Το ματς είχε έρθει πλέον στα μέτρα της ΑΕΛ και μόνο από κάποιο τραγικό λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, ο Ηρακλής θα μπορούσε να φέρει το ματς στην ισοπαλία και τελικά ο Ντεγκρά λειτούργησε υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ βρέθηκε έξω από την περιοχή στο 65’, ντρίπλαρε τον Περόνε, ωστόσο δεν έδιωξε την μπάλα και όταν αποφάσισε να την πασάρει την έδωσε συστημένη στον Λεοζίνιο, που πλάσαρε σε κενή εστία, διαμορφώνοντας το 2-2. Έκτοτε το ματς πήρε άγρια ομορφιά, με τους γηπεδούχους να υποχρεώνουν τον Ηρακλή σε μονότερμα, τη στιγμή μάλιστα που η άμυνα του «Γηραιού» δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη.

inner

inner

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη χάθηκε στο 74’, όταν ο Αβραάμ πάσαρε στο ύψος της μεγάλης περιοχής που ερχόταν ο Ναζλίδης, ο τελευταίος έκανε στραβοκλωτσιά και η μπάλα στρώθηκε στον Ντέλετιτς, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στους αμυντικούς του Ηρακλή.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ντεγκρά, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης (30’ Κοντόρ), Ναβάρο (39’ Ρέντζας), Λαμπρόπουλος (71’ Μαρουκάκης), Αναστασόπουλος, Φατιόν, Αβραάμ, Ντέλετιτς, Ναζλίδης

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κούρος, Κυριακίδης (53’ Καραγκούνης), Ρούσσος, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος (57’ Σαραμαντάς), Λάμπρου (64’ Κυνηγόπουλος), Πασάς, Λεοζίνιο, Περόνε

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών) και βοηθοί οι
Α’ βοηθός: Μεσσήνης (Αχαΐας),
Β’ βοηθός: Λάμπρου (Ανατ. Αττικής)
4ος: Τίκας (Καρδίτσας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x