Stoiximan Super League

Ο «εφιάλτης» του Απόλλωνα λέγεται... Ατρόμητος

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν το ερχόμενο Σάββατο στο Περιστέρι, με τον Απόλλωνα να μην έχει κερδίσει τον Ατρόμητο στα πιο πρόσφατα ματς.

Το ερχόμενο Σάββατο ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η αλήθεια είναι πως η Ελαφρά Ταξιαρχία δεν έχει ιδιαίτερα ευνοϊκή παράδοση στην πρώτη κατηγορία κόντρα στους Περιστεριώτες και θα πρέπει να... ξορκίσει τους δαίμονες, να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και να σταματήσει το σερί των πέντε ηττών, κάνονας ένα restart στο πρωτάθλημα και στην πορεία του προς την σωτηρία.

Στα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Super League, ο Απόλλων Σμύρνης δεν έχει επικρατήσει ποτέ του Ατρομήτου ανεξαρτήτως έδρας.

Στη σεζόν 2018-19, ο Ατρόμητος κέρδισε τον Απόλλωνα στο Περιστέρι με 1-0, ενώ στη Ριζούπολη ήρθαν ισόπαλοι με 1-1. Μία σεζόν νωρίτερα, στο Περιστέρι το ματς έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1, αλλά στη Ριζούπολη ο Ατρόμητος πέρασε με το εμφατικό 3-0.

Οι δύο σύλλογοι τέθηκαν αντιμέτωποι ξανά τη σεζόν 2013-14, με τον Ατρόμητο να επικρατεί τόσο εντός (2-0) όσο και εκτός (2-3) του Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν άλλες τρεις φορές για την πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 1975-76 όταν και τα δύο ματς ήρθαν ισόπαλα (0-0, 1-1). Η δεύτερη την αμέσως επόμενη χρονιά με το ένα ματς να λήγει χωρίς σκορ (0-0) και το άλλο να το κερδίζει ο Απόλλων (2-0), ενώ το 1980-91 είχαμε άλλη μια ισοπαλία (0-0) και άλλη μία νίκη με 2-1 της Ελαφράς Ταξιαρχίας,

Αυτή η νίκη, πριν από 40 χρόνια ήταν και η τελευταία του Απόλλωνα Σμύρνης επί του Ατρόμητου για την πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αν ψάξουμε πιο πρόσφατα και για άλλους αγώνες εκτός πρώτης κατηγορίας, ο Απόλλων είχε κερδίσει το 2011 με 1-0 σε φιλικό τον Ατρόμητο, ενώ το 2005 η Ελαφρά Ταξιαρχία επικράτησε με 2-1 των Περιστεριωτών για την 2η κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x