Europa League

Ο Φερνάντες «λύτρωσε» τη Γιουνάιτεντ

Χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες στο 93’, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 στην παράταση την Κοπεγχάγη στον προημιτελικό του Europa League και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σπατάλησε πολλές ευκαιρίες σε κανονικό αγώνα και παράταση και κατάφερε με το πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες στο 93΄να επικρατήσει 1-0 της Κοπεγχάγης στο έξτρα ημίωρο (κ.α. 0-0) στον δεύτερο προημιτελικό του Europa league και να προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σεβίλλης ή Γουλβς.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» απείλησαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, δέχτηκαν κάποια πίεση σε ορισμένα σημεία, όμως έφτασαν στην πρόκριση με το πέναλτι του Πορτογάλου ηγέτη τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε δυνατά και δημιούργησε κάποιες ελάχιστες, όμως, προϋποθέσεις στην εστία του Γιόνσον. Οι Δανοί έβγαιναν σε πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις για τα καρέ του Ρομέρο και απείλησαν χαρακτηριστικά με τον Στάγκε και τη φάση διαρκείας που σταμάτησε πάνω στον Μαγκουάιρ. Ο Μπρούνο Φερνάντες πήρε την κατάσταση στα χέρια του επιθετικά και προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, όμως οι «κόκκινοι διάβολοι είδαν να τους ακυρώνεται σωστά γκολ του Γκρίνγουντ στις καθυστερήσεις, αφού ο Άγγλος επιθετικός ήταν οριακά οφσάιντ.

Οι παίκτες του Ολε Γκουναρ Σόλσκιερ μπήκαν πιο αποφασισμένοι και πιο «διαβασμένοι» στο πως θα «διασπάσουν» την άμυνα της ομάδας του Κάρλος Ζέκα. Έτσι, άρχισαν να δημιουργούν «ρήγματα» από τα αριστερά με όλους τους επιθετικούς και είδαν ξανά σωστά να τους ακυρώνεται γκολ του Ράσφορντ στο 55’.

Ο Φαλκ είχε χάσει μια πολύ καλή ευκαιρία στο 49’ για την Κοπεγχάγη και ο Μπρούνο Φερνάντες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Γιόνσον. Η Κοπεγχάγη απάντησε άμεσα με τη μεγάλη ευκαιρία του νεοεισελθόντα Οβιέδο και σιγά σιγά ο ρυθμός άρχισε να πέφτει με τις αλλαγές των δύο προπονητών. Ο Μπρούνο Φερνάντες συνέχιζε, έχοντας ως συμπαραστάτη τον Πογκμπά, να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τους «κόκκινος διαβόλους» χωρίς αποτέλεσμα, την ώρα που οι πρωταθλητές Δανίας είxαν πάρει μέτρα στο γήπεδο και απειλούσαν με τη σειρά τους.

Ο Μαρσιάλ ανάγκασε τον Γιόνσον σε καταπληκτική επέμβαση στη γωνία του στο 84’ και το σουτ του Φερνάντες στο 87’ κόντραραν οι αμυντικοί στις τελευταίες προσπάθειες της Γιουνάιτεντ να γλιτώσει την παράταση. Ο Μαρσιάλ κόπηκε την τελευταία στιγμή με υπέροχο τάκλιν πριν «οπλίσει» στο 91’. Ο Στάγκε έστειλε με σουτ την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 93' και φύγαμε για παράταση.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά και στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης και, μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Πογκμπά στο 93’, ο Μαρσιάλ ανατράπηκε καθαρά μέσα στην περιοχή του Γιόνσον από τον Μπιέλαντ, οπότε το καθαρό πέναλτι που δόθηκε το μετέτρεψε σε γκολ ο Μπρούνο Φσρνάντες και έκανε το 1-0. Οι Άγγλοι κυριαρχούσαν πλέον και ο Μάτα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 98’ να «σφραγίσει» την πρόκριση στα ημιτελικά, όπως και στο 103’. Ο Γιόνσον έκανε καταπληκτική επέμβαση στο σουτ του Φερνάντες στις καθυστερήσεις και το «θρίλερ» συνεχιζόταν.

Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης με σκεπτικό και διάθεση να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και να απειλήσει με κάθετες μπαλιές την εστία του Γιόνσον χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια σημαντική φάση, την ώρα που οι Δανοί δε φαίνονταν ικανοί να αντιδράσουν. Οι παίκτες του Σόλκσιερ, όμως, έδειχναν να έχουν κουραστεί από την προσπάθεια των προηγούμενων λεπτών και άρχισαν να δέχονται την πίεση των πρωταθλητών Δανίας χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για την Κοπεγχάγη, με τη Γιουνάιτεντ να παίρνει την αγχωτική πρόκριση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x