Super League 2

Ο Παπαδόπουλος που είχε τελειώσει, οι φευγάτοι και το βαρύ κλίμα στα αποδυτήρια

Το μπόλικο παρασκήνιο πίσω από την αποχώρηση του Νίκου Παπαδόπουλου, οι παίκτες που θα αποχωρήσουν και το κλίμα που παραμένει βαρύ και... ασήκωτο στην Ριζούπολη.

Από το κακό στο χειρότερο βαδίζουν τα πράγματα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η νίκη κόντρα στην Παναχαϊκή γιάτρεψε μόνο επιφανειακά τις «πληγές» στην Ελαφρά Ταξιαρχία, η οποία εμφάνισε ξανά κόντρα στον Λεβαδειακό (σσ. 0-1) τις ίδιες παθογένειες. Σαν να μην έφθαναν οι τραγικές εμφανίσεις, λοιπόν, και οι τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του και βρίσκεται στην κορυφή και στο +7.

Τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο, κυρίως, μήνα στον Απόλλωνα έχουν ως αποτέλεσμα να γίνουν ορισμένες μεγάλες και ρισκαδόρικες αλλαγές. Ο Νίκος Παπαδόπουλος άφησε να εννοηθεί στη συνέντευξη Τύπου μετά τον Λεβαδειακό πως θα αποχωρήσει από τον σύλλογο, κάτι που εν τέλει συνέβη σήμερα αφού βρέθηκε η χρυσή τομή στην αποζημίωση. Οι πληροφορίες αναφέρουν κοντά στις 50 χιλιάδες ευρώ, όσα δηλαδή χρήματα θα έπαιρνε μέχρι το τέλος της σεζόν βάσει συμβολαίου και δεν θα αξιώσει τίποτα από αυτό της επόμενης χρονιάς (σσ. έχει διάρκεια δύο ετών).

Βέβαια, ο Έλληνας τεχνικός ήταν τελειωμένος από τη διοίκηση εδώ και ημέρες, αφού ούτε το... διπλό στην Πάτρα με την Παναχαϊκή είχε αντιστρέψει το κλίμα προς το πρόσωπό του. Του χρέωναν την διαχείριση του ρόστερ και την επιλογή παικτών στην ενδεκάδα, όπως την μη χρησιμοποίηση ορισμένων παικτών όπως ο Ιριτιέρ. Χωρίς, βέβαια, ο Αργεντινός να έχει δείξει κάτι όσες φορές είχε αγωνιστεί πέραν του αγώνα στην Πάτρα. Φυσικά, ο προπονητής ήξερε καλύτερα ποιους εμπιστευόταν, έβλεπε στις προπονήσεις αυτά που ήθελε και γνωρίζει πως σε μία τέτοια κατηγορία όπως η δεύτερη του ελληνικού πρωταθλήματος χρειάζονται έμπειροι και με παραστάσεις ποδοσφαιριστές.

Την ίδια ώρα, οι σχέσεις του με τους ανθρώπους της διοίκησης δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές το τελευταίο διάστημα. Άλλωστε υπήρξαν ακόμη και κάποιες εντάσεις στις προπονήσεις με ανθρώπους της ομάδας. Όχι με τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη προσωπικά αλλά με άλλους ανθρώπους των «κυανόλευκων». Γενικότερα, ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν δέχεται παρεμβάσεις στο έργο του και θα ακούσει μόνο τους άμεσους συνεργάτες του. Κανέναν άλλον, ακόμη και σε στιλ κουβέντας να γίνει δηλαδή, γιατί δεν αγωνίζεται ο τάδε παίκτης ή γιατί αγωνίζεται ο δείνα. Φυσικά, έχει και αρκετές ευθύνες ο Έλληνας τεχνικός για την όλη κατάσταση, δεν λέει κανείς το αντίθετο!

Ας αφήσουμε, όμως, το παρασκήνιο με τον Νίκο Παπαδόπουλο και τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με τον ίδιο και τους ανθρώπους της ομάδας. Υπάρχουν ορισμένοι παίκτες που θεωρούνται φευγάτοι αφού η διοίκηση θεωρεί πως δεν μπορούν να βοηθήσουν. Όπως οι Καραγκούνης και Παυλίδης. Οι δυο τους, ξαφνικά τελείωσαν μετά το ματς με την ΑΕ Καραϊσκάκης. Ένα παιχνίδι που όλη η ομάδα ήταν τραγωδία και οι μεσοεπιθετικοί τροφοδοτήθηκαν ελάχιστες φορές.

Δύο παίκτες που έχουν συμμετοχές και εμπειρία, πόσω μάλλον ο Παυλίδης που έχει παίξει Σούπερ Λίγκα με την Βέροια, ενώ αποτέλεσε βασικό γρανάζι στην επιστροφή του Άρη στην πρώτη κατηγορία. Εξελίξεις θα υπάρχουν τις ερχόμενες ημέρες, καθώς οι δύο τους έχουν διετές συμβόλαιο. Και αυτό γιατί η διοίκηση ήθελε να στηριχτεί σε αυτούς φέτος και του χρόνου αλλά ξαφνικά... δεν κάνουν! Η αλήθεια είναι, πάντως, πως στον Απόλλωνα περίμεναν πολλά και από άλλους ποδοσφαιριστές, όπως ο Χουάντερσον, ο Λαγός και ο Μπεντινέλι. Ο Λαγός δεν αποκλείεται να αποχωρήσει και αυτός, ενώ φευγάτος είναι ο Βουό, όπως έχετε ενημερωθεί εδώ και καιρό από το sportfm.gr.

Το κλίμα γενικότερα στα αποδυτήρια δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Η κακή πορεία σε αυτά παίζει ρόλο, οι επιλογές του Νίκου Παπαδόπουλου επίσης όπως και τα... γκάζια που έχει ρίξει στους παίκτες ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης αρκετές φορές. Το τελευταίο, βέβαια, έχει διπλή ανάγνωση. Διότι όταν η ομάδα πήγαινε καλά και ήταν μόνη πρώτη, παρότι δεν έκανε καλές εμφανίσεις, υπήρξαν ορισμένες φορές που τους τα... έχωσε. Κάτι που είχε κάνει πολλούς παίκτες στα αποδυτήρια να «χαλαστούν» και να αρχίσει η μουρμούρα.

Να τους αφυπνήσει ήθελε γιατί έβλεπε να έρχεται, όλο αυτό που ακολούθησε τον περασμένο μήνα. Με λάθος τρόπο, όμως, καθώς είχε ήδη αρχίσει να χαλάει το κλίμα. Και έγινε ακόμη χειρότερο στο ημίχρονο με την ΑΕ Καραϊσκάκης, όταν ο Απόλλων βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-0 και μπήκε μέσα στα αποδυτήρια λέγοντας «ή θα το γυρίσετε ή θα σας διώξω όλους». Δεν κατάφερε κάτι γιατί το ματς δεν... γύρισε ποτέ! Φυσικά, όταν άρχισε να παίρνει ο κατήφορος την ομάδα, όταν βρέθηκε ξαφνικά από το +2 στο -7, δεν είχε άδικο να τους «τρίξει» τα δόντια αλλά τότε το κακό είχε παραγίνει.

Κάπως έτσι, η αλλαγή προπονητή και παικτών γίνεται για να αντιστραφεί το πολύ βαρύ κλίμα στην Ριζούπολη. Και άπαντες εύχονται πως θα συμβεί αυτό με τον Μπάμπη Τεννέ πλέον στην τεχνική ηγεσία, όνομα για το οποίο σας είχε ενημερώσει το sportfm.gr από την περασμένη Κυριακή. Αν και είναι ακόμη νωρίς στη σεζόν και υπάρχουν πλέι οφ για την άνοδο. Ωστόσο, εάν η διαφορά από τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν μαζευτεί, δύσκολα θα καταφέρει η Ελαφρά Ταξιαρχία να διεκδικήσει την πρωτιά και την απευθείας άνοδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x