Stoiximan Super League

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

Μουργκ και Τζόλης ήταν όλα τα… λεφτά για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, καθώς ήταν οι κορυφαίοι και οι πλέον κρίσιμοι στη νίκη επί του ΟΦΗ.

Για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε στο Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 3-0 επί του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Το sport-fm.gr δίνει τον έλεγχο σε ποδοσφαιριστές και παίκτες του «Δικεφάλου» που επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα, μετά την ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Η βαθμολογία με άριστα το 10:

Πάμπλο Γκαρσία (8):
Με τη γνωστή συνταγή ο Ουρουγουανός τεχνικός, δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα διαφορετικά. Λογικά άφησε στον πάγκο τον Πασχαλάκη, έβαλε τον Περέιρα ως αντί-Γιαννούλη, ενώ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και στον Τσιγγάρα για να υπάρξει «εξάρι», απελευθερώνοντας πλήρως τον Σβαμπ οργανωτικά.

Ζίβκοβιτς (6): Τυπική η βαθμολόγησή του. Σε κάποιες μακρινές σέντρες-προπόνησης του ΟΦΗ δεν είχε πρόβλημα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι Κρητικοί δεν είχαν τελική στην εστία. Εύκολο απόγευμα στην επάνοδό του.

Βιεϊρίνια (7): Με την αποχώρηση του Γιαννούλη, το μεγάλο βάρος της δημιουργίας από τα άκρα έπεσε πάνω του. Είχε πολύ καλές σέντρες στο πρώτο ημίχρονο και λόγω αστοχίας των Κρμέντσικ και Τζόλη δεν πιστώθηκε κάποια ασίστ. Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έμεινε με 10 τον βοήθησε ώστε να μην έχει αμυντικές έννοιες. Λογική η αντικατάστασή του για να μην επιβαρυνθεί.

Βαρέλα (8): Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, που οι γηπεδούχοι έκαναν κάποιες επισκέψεις ήταν καθοριστική η παρουσία του, καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του. Έβαλε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του, οπότε ουσιαστικά μιλάμε για μια τυπική εμφάνιση ενός πολύ καλού Βαρέλα.

Κρέσπο (6): Αρκετά βαρύς. Σε ένα ματς που η ομάδα του δεν δέχθηκε πίεση, δέχθηκε κίτρινη κάρτα και «φλέρταρε» και με την κόκκινη με ένα μαρκάρισμα στη γραμμή του πλαγίου άουτ. Μπορεί να θεωρηθεί και τυχερός από το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να επιτεθεί με αξιώσεις.

Περέιρα (6): Ερχόμενος από τη Νορβηγία, η ταυτότητά του έλεγε για ένα επιθετικό μπακ, που μπορεί να αποτελέσει πηγή δημιουργίας. Μέχρι τώρα αυτό δεν το έχει παρουσιάσει και ενδεχομένως να είναι από το «τρακ», ώστε να κάνει μια εμφάνιση χωρίς ρίσκο για λάθη. Ούτε αρνητικός, ούτε κάτι τρομερό.

Τσιγγάρας (6): Αυτό που ήθελε ο Πάμπλο Γκαρσία το έκανε. Πολλά τρεξίματα και τη «βρώμικη» δουλειά δίπλα από τον Σβαμπ, ώστε να απελευθερώσει τον Αυστριακό στα οργανωτικά του καθήκοντα. Μπορούσε να σκοράρει, αλλά το πλασέ του ήταν κακό τεχνικά και άστοχο από πλεονεκτική θέση.

Σβαμπ (7): Από τα πιο μεστά παιχνίδια του κεντρικού χαφ του ΠΑΟΚ. Μεγάλη ευστοχία στις μεταβιβάσεις του, σωστές επιλογές και καλός ρυθμός στο παιχνίδι της ομάδας του. Αποτέλεσε έναν έξτρα πόλο δημιουργίας για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο ημίχρονο και πιστώνεται και την καταπληκτική πάσα με τη μία στον Μουργκ στη φάση του 2-0.

Μουργκ (8): Από το πρώτο ημίχρονο πήρε πρωτοβουλίες, αλλά δεν έβρισκε τις τελικές πάσες, ώστε ο ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκορ. Τελικά, έκανε τη δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο, με δύο πάσες «πάρε-βάλε» σε Τζόλη και Βαρέλα. Από τις καλύτερες εμφανίσεις του 26χρονου, που όσο προσαρμόζεται το αριστερό του πόδι μπορεί να προκαλέσει κινδύνους στους αντιπάλους.

Ουάρντα (7): Το θέμα για τον Αιγύπτιο είναι να παρουσιάζεται ώριμος κι αυτό το κάνει με το παραπάνω. Είχε μια σπουδαία πάσα στον Κρμέντσικ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τσέχο να κάνει κακό πλασέ και την πρώτη χαμένη ευκαιρία του αγώνα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί η μεγάλη του διάθεση στην ανασταλτική λειτουργεία.

Τζόλης (8): Κορυφαίος μαζί με τον Μουργκ. Κέρδισε την αποβολή, είχε το πρώτο γκολ, είχε μια ασίστ. Είχε σχεδόν τα πάντα. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, που πιθανότατα δεν πρέπει να μένει ποτέ εκτός ενδεκάδας.

Κρμέντσικ (7): Αν το παιχνίδι είχε ένα ημίχρονο, τότε ο Τσέχος επιθετικός θα φλέρταρε με τον τίτλο του χειρότερου, αφού τη δουλειά του δεν την έκανε. Έχασε μερικές πολύ εύκολες ευκαιρίες και ήταν η βασική αιτία που ο ΠΑΟΚ έμεινε στο μηδέν επιθετικά. Έσωσε την κατάσταση με το γκολ που πέτυχε στο δεύτερο μέρος. Αυτό που θέλει ο «Δικέφαλος» είναι το έυκολο τέρμα και σήμερα ο 27χρονος δεν το είχε.

Λάμπρου (5): Μπήκε στο 69’ για να δώσει μια «σπιρτάδα» μεσοεπιθετικά, αλλά πέρασε απαρατήρητος. Δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες και πρέπει να εκμεταλλεύεται κάθε λεπτό στον αγωνιστικό χώρο, όσο κι αν κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο.

ΟΦΗ: Όποιο πλάνο είχε στο μυαλό του ο Γιώργος Σίμος πήγε… περίπατο με την αποβολή του Βάτερμαν. Δεν μπορεί να ασκηθεί ιδιαίτερη κριτική, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι έληξε 3-0… σβηστά. Ωστόσο, αιτία προβληματισμού για τον Έλληνα τεχνικό πρέπει να αποτελέσουν οι εμφανίσεις του Σελίμοβιτς. Πηγή κινδύνων στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο ενώ και σήμερα ήταν αρνητικός.

Διαβάστε ακόμα:

«Σέρβιρε» τρίποντο για τον ΠΑΟΚ ο Μουργκ!

Γκαρσία: «Όνειρό μου να φτιάξω ένα δυνατό ΠΑΟΚ»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x