Stoiximan Super League

ΟΦΗ: «Πρώτη» για Νιόπλια, επέστρεψε ο Σόουζα

Την πρώτη του προπόνηση στους παίκτες του ΟΦΗ έκανε σήμερα ο Νίκος Νιόπλιας, που είδε τον Φελίπε Σόουζα να επιστρέφει στην διάθεσή του.

Υπό τις οδηγίες του Νίκου Νιόπλια για πρώτη φορά και με την παρουσία του Διευθυντή Ποδοσφαίρου, Γιάννη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (8/3) η πρώτη προπόνηση του ΟΦΗ, μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ.

Οι «ομιλήτες» ακολούθησαν αρχικά ασκήσεις ενδυνάμωσης, ενώ στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ. Όσοι αγωνίστηκαν στο ματς του περασμένου Σαββάτου (6/3) ακολούθησαν πρόγραμμα φυσικής κατάστασης στο πλαίσιο της αποκατάστασης. Η προπόνηση για τους υπόλοιπους περιελάμβανε άσκηση μεταβιβάσεων και αγωνιστικό παιχνίδι σε μικρούς χώρους.

Ο Φελίπε Σόουζα προπονήθηκε κανονικά. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Χουάν Νέιρα και Πραξιτέλης Βούρος, ενώ ο Βαγιέμπα Σακόρ συμμετείχε σε μέρος της προπόνησης.

Οι Απόστολος Γιάννου, Γιώργος Σουρνάκης, Κοσμάς Τσιλιανίδης, Αντίλ Ναμπί και Βαχίντ Σελίμοβιτς συνέχισαν θεραπεία και ο Ρικάρντο Βαζ ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Η επόμενη προπόνηση του ΟΦΗ έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη (9/3), στις 11:00 στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο.

Νωρίτερα, η κρητική ομάδα ανακοίνωσε κι επίσημα την έναρξη της συνεργασίας της με τον Κοζανίτη τεχνικό:

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοινώνει ότι προπονητής της ομάδας μας ως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν θα είναι ο κ. Νίκος Νιόπλιας.

Γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 17 Ιανουαρίου 1965 και άρχισε την επαγγελματική του πορεία ως ποδοσφαιριστής από τον ΟΦΗ, στον οποίο αγωνίστηκε από το 1983 ως το 1993 και από το 1996 ως το 2002. Είναι ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας μας, με 467 συνολικά. Επίσης έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της Χαλκηδόνας.

Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και τρία κύπελλα με τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ακολούθησε την προπονητική και ανέλαβε την εθνική ομάδα Νέων (Κ-19), την οποία οδήγησε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων της Αυστρίας το 2007. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στην Βόρεια Ιρλανδία το 2005, όπου η χώρα μας κατέλαβε την 5η θέση.

Στη συνέχεια (2007-2009) ανέλαβε την Εθνική Ελπίδων. Στις 8 Δεκεμβρίου του 2009 η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόσληψή του. Με τον Νίκο Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ της σεζόν 2009-10.

Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε την εθνική ομάδα της Κύπρου, θέση από την οποία αποχώρησε τον Σεπτέμβριο του 2013. Τον Φεβρουάριο του 2015 ανακοινώθηκε η πρόσληψή του στον Ατρόμητο Αθηνών, τον οποίο έφτασε στα play offs του Europa League της επόμενης σεζόν.

Τον Ιανουάριο του 2016 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, θέση από την οποία αποχώρησε έναν χρόνο αργότερα. Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα κατείχε θέση συντονιστή ποδοσφαίρου στην ομάδα μας.

Νίκο, καλή επιτυχία!».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x