Stoiximan Super League

Οι γκολάρες έπεφταν… βροχή!

Τι κι αν έβρεχε καταρρακτωδώς και το γήπεδο είχε μετατραπεί σε βούρκο; Σαρπόνγκ και Ικάουνιεκς δεν πτοήθηκαν, σκόραραν από ένα τρομερό γκολ και η Βέροια με την ΑΕΛ μοιράστηκαν από έναν βαθμό (1-1).

Ζωντανή στη μάχη της σωτηρίας παρέμεινε η Βέροια. Η «βασίλισσα του βορρά» πήρε για δεύτερο σερί ματς θετικό αποτέλεσμα, μένοντας στο 1-1 με την ΑΕΛ και έπιασε τον Λεβαδειακό στην 14η θέση, ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο (κόντρα στον Ηρακλή). Ο Ικάουνιεκς με τακουνάκι είχε ανοίξει το σκορ για τους «βυσσινί», με τον Σαρπόνγκ να ισοφαρίζει με φαουλάρα! Σε κάκιστη κατάτσταση το γήπεδο που έμοιαζε με... βούρκο!

Το ματς



Σε κάκιστη κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος, με εξαιρετική διάθεση οι δύο ομάδες. Τα ματς είχε καλό ρυθμό και πολλές φάσεις, με τους ποδοσφαιριστές να μην πτοούνται από τον βούρκο! Το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε να παρουσιάσει κάτι το ενδιαφέρον παρά μόνο ορισμένα αδύναμα σουτ από μακρινή απόσταση. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα, οι ευκαιρίες ολοένα και γινόντουσαν περισσότερες.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα και μέσα σε ένα οκτάλεπτο έφτιαξαν τρεις καλές φάσεις για να ανοίξουν το σκορ. Στο 13’ ο Αναστασόπουλος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Καλί έβαλε την κόντρα και έσωσε την ομάδα του, ενώ έξι λεπτά μετά, το σουτ του Ντέλετιτς έδιωξε σε κόρνερ ο Καντιμοίρης. Από την εκτέλεση αυτού, ο Ντέλετιτς απείλησε ξανά αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία. Στο 29’ η Βέροια είχε την πρώτη καλή της στιγμή στο ματς αλλά το σουτ του Βασιλαντωνόπουλου έφυγε άουτ, ενώ στο 40ο λεπτό, η κεφαλιά του Ντοντό για τους «βυσσινί» από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο.

inner

Εν τέλει, η ΑΕΛ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με ένα… buzzer beater! Ο Καλί έκανε κακό διώξιμο στην περιοχή, ο Ντοντό επωφελήθηκε και γύρισε τη μπάλα στην μικρή περιοχή, με τον Ικάουνιεκς να σκοράρει με τακουνάκι (!) και τον διαιτητή να σφυρίζει -αμέσως- τη λήξη του ημίχρονου!

inner

Η Βέροια ήταν αναγκασμένη να ψάξει την ισοφάριση, προειδοποίησε δέκα λεπτά μετά τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Μίλιεβιτς να μην βρίσκει στόχο και τελικά στο 69’ να ισοφαρίζει. Ήταν η σειρά του Σαρπόνγκ, να απαντήσει με γκολάρα σε αυτή του Ικάουνιεκς! Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στο «Γ» της εστίας του Θεοδωρόπουλου, γράφοντας το 1-1 για τους «κυανέρυθρους».

inner

Οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να φέρουν το ματς στα ίσα και βγήκαν μπροστά να κυνηγήσουν την ανατροπή, θέλοντας να πάρουν το δεύτερο σερί τους τρίποντο. Είχαν δε τρεις πολύ καλές στιγμές στο τελευταίο δεκάλεπτο για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Θεοδωρόπουλος κράτησε «όρθια» την ΑΕΛ. Στο 80’ ο πορτιέρε της Λάρισας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπαλάφα, ενώ σταμάτησε τέσσερα λεπτά μετά τον Καπετάνο σε τετ-α-τετ. Το ίδιο έκανε και ένα λεπτό μετά, στην εκτέλεση φάουλ του Σαρπόνγκ, κρατώντας τον βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του μέχρι το φινάλε.



Βέροια (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρτσε (65' Τομάς), Λινάρδος, Μίλιεβιτς (65' Κάλβο), Καπετάνος, Σαρπόνγκ.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Γκόλιας, Φάρκας, Ρέντζας, Μασαλέσα, Φατιόν (73' Καπός), Αναστασόπουλος, Ικάουνιεκς (87' Τίκο), Ντoντό (65' Γκαγιέχο), Ντέλετιτς.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Γήπεδο: Δημ. Στάδιο Βέροιας

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x