Stoiximan Super League

Όρθια η ΑΕΛ, πήρε βαθμό στην Κέρκυρα!

Πολύτιμο βαθμό πήρε η ΑΕΛ στην Κέρκυρα! Οι «βυσσινί» άντεξαν στην ισχυρή πίεση των γηπεδούχων -που είχαν αρκετές ευκαιρίες να πάρουν το ματς- και κρατώντας τους στο 1-1 συνέχισαν το θετικό σερί τους.

Άντεξε στην πίεση της Κέρκυρας η ΑΕΛ!

Οι «βυσσινί» δεν… μάσησαν από την κυριαρχία των «Φαιάκων» στο ματς της δέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας , προηγήθηκαν και έφυγαν με πολύτιμο βαθμό από το δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς.

Το σκορ άνοιξε στο 33’ ο Κριζμάν, κόντρα στη ροή του ματς, στην πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΛ στο παιχνίδι. Η Κέρκυρα, από την άλλη, βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα μόνο με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκόμες στο 36’ παρά τις 14 συνολικά ευκαιρίες που δημιούργησε.

Οι δύο ομάδες, πάντως, συνεχίζουν χέρι-χέρι στη βαθμολογία, έχοντας από δέκα βαθμούς στην ενδέκατη θέση.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς:
Ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε… για λίγο στο νησί των Φαιάκων. Η Κέρκυρα μπήκε δυνατά, πήρε των πρωτοβουλία των κινήσεων και έκλεισε την ΑΕΛ στα καρέ της, όμως οι «βυσσινί» ήταν αυτοί που προηγήθηκαν.

Στο δεύτερο μόλις λεπτό ο Ιωάννου με προβολή απείλησε τον Μπόζοβιτς, όμως ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ, με την εκτέλεση του Σοϊλέδη να περνάει ανεκμετάλλευτη. Πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά παιχνιδιού, οι Λαρισαίοι καρδιοχτύπησαν ξανά με το σουτ του Παμλίδη που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 16’ η κεφαλιά που «έπιασε» ο 23χρονος επιθετικός είχε την ίδια κατάληξη.

Ένα λεπτό αργότερα δημιουργήθηκε η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ με το σουτ του Λεοζίνιο να περνάει έξω από τα δοκάρια του Γιαννακόπουλου, με την Κέρκυρα να «απαντάει» με σουτ του Γκόμες που κατέληξε άουτ.

Στην μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του ημιχρόνου, ο Μπόζοβιτς νίκησε τον Επστάιν σε τετ α τετ, με τον Κριζμάν να «τιμωρεί» την αδυναμία της Κέρκυρας να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Κροάτης επιθετικός της ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και μετά από κάθετη του Ντέλετιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Κέρκυρας με ψύχραιμο πλασέ.

inner

Άμεση ήταν η αντίδραση των «Φαιάκων», που κατάφεραν να βρουν το γκολ ξανά με πέναλτι, μετά την ανατροπή του Γκόλια στον Παμλίδη. Ο Γκόμες εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα.

inner

Η προσπάθεια για πιο επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε μπροστά της την ψυχωμένη Κέρκυρα. Οι Φαίακες έκλεισαν ξανά τους «βυσσινί» στα καρέ τους και διατήρησαν τον έλεγχο του ματς και τις καλές στιγμές, με κύριους εκφραστές τους Γκόμες και Παμλίδη.

inner

Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΛ δημιουργήθηκε στο 68’ με σουτ του Λεοζίνιο που δεν ανησύχησε τον Γιαννακόπουλο. Στο τελευταίο τέταρτο της κανονικής διάρκειας οι «βυσσινί» έψαξαν λίγο πιο δραστήρια το γκολ, με την Κέρκυρα να ανακτά τον έλεγχο λίγο πριν το φινάλε, χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ.



Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γκόμες, Σιόντης (31’ Αρτυματάς), Γρομητσάρης, Σοϊλέδης, Μπαλάφας, Σπίνουλας, Ζορμπάς (68’ Βάργκας), Ιωάννου, Επστάιν (76’ Μπάουμαν), Παμλίδης.

Στον πάγκοι οι: Κουτζαβασίλης, Ντιόγκο, Κοντός, Γεωργίου,.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Γουάλας, Ζίζιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο (78’ Λαγός), Κριζμάν, Ναζλίδης (85’ Περόνε).

Στον πάγκο οι: Θεοδωρόπουλος, Κούσας, Φάρκας, Γιαννιτσάνης, Ναβάρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x