Αγγλία

Όταν η Λίβερπουλ έκανε επιτέλους δικό της ένα Κύπελλο Αγγλίας

Το πιo διάσημο κτίριο της πόλης του Λίβερπουλ, είναι το Royal Liver Building, με το έμβλημα της πόλης, το μυθικό πουλί Liver Bird που έδωσε το όνομά του στην πόλη.

Ο θρύλος έλεγε ότι αν τα δυο πουλιά πετάξουν και φύγουν η πόλη θα πάψει να υπάρχει. Αλλά, όσο η ομάδα της Λίβερπουλ πήγαινε καλά στο πρωτάθλημα, άλλο τόσο φαινόταν καταδικασμένη να μην μπορεί να πάρει το Κύπελλο...

Έως το 1965 είχε πάρει 6 πρωταθλήματα σε 73 χρόνια ιστορίας, αλλά είχε μόνο ήττες στους 2 τελικούς Κυπέλλου που είχε φτάσει. Ο θρύλος πήρε και ποδοσφαιρική χροιά όσο έμεναν τα πουλιά στην κορυφή του κτιρίου η Λίβερπουλ δεν θα έπαιρνε ποτέ το Κύπελλο

Ο Σάνκλι δεν καταλάβαινε από τέτοιους θρύλους, και καθώς η Λίβερπουλ προχωρούσε προς το Γουέμπλεϊ, όλοι ήλπιζαν. Στον προημιτελικό πέρασε την Λέστερ, παρά την φοβερή απόδοση του τότε τερματοφύλακά της-που λεγόταν Γκόρντον Μπανκς! Και στον ημιτελικό την Τσέλσι του Μπονέτι (και με τον Τέρι Βεναμπλς στην ενδεκάδα της).

Τελικός, κι άλλο μεγάλο όνομα η Λιντς του Ντον Ρέβι. Κατάμεστο Γουέμπλεϊ, Πρωτομαγιά του 1965.

Σκληρό ματς, και τραυματισμός του Ρότζερ Μπάιρν σε μια εποχή που δεν υπήρχαν αλλαγές, και τυπικά μόνο παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x