Stoiximan Super League

Πάει… γκαζωμένη στην ΑΕΚ η Λάρισα!

Σώθηκε και βλέπει ΑΕΚ! Με άγριες διαθέσεις πάει στη ρεβάνς Κυπέλλου με την Ένωση η ΑΕΛ,η οποία πάτησε τον Παναιτωλικό (με 10 από το 21’) και κέρδισε μόνο 4-2 ελέω Κυριακίδη, κλειδώνοντας την παραμονή.

ΑΕΛ και του χρόνου!

Η ομάδα της Λάρισας όχι μόνο κλείδωσε την παρουσία στη Super League της επόμενης σεζόν, αλλά πάει και με πολύ καλή ψυχολογία στον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ της Τετάρτης (στη ρεβάνς του υπέρ της 2-1), καθώς επικράτησε 4-2 του Παναιτωλικού εντός έδρας.

Έτσι, έφτασε τους 29 βαθμούς και βρίσκεται στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη και την Κέρκυρα, που τη Δευτέρα (16/04, 19:30) παίζει εκτός με τον Ολυμπιακό.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 1’ με τον Μοράρ και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο μέχρι το 14’, με τα τέρματα των Μιλοσάβλιεβιτς (9’)-Γκόλια και από το 21’ έπαιξαν με δέκα λόγω της κόκκινης στον Μάρκος Πάουλο. Ο Ναζλίδης (ανήμερα της ονομαστικής του εορτής) έκανε το 3-1 στο 42’ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και ο Αγκάνοβιτς πέτυχε το τέταρτο τέρμα της ομάδας του στο 57’, ενώ ο Μασούρας με αυτογκόλ στο 61’ έγραψε το 4-2.

Το ματς


Την έπιασε στον ύπνο… Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε για τον Παναιτωλικό (και πολύ άσχημο για την ΑΕΛ) η αναμέτρηση, καθώς χωρίς να καταλάβουν οι γηπεδούχοι το πώς βρέθηκε να έχουν το 1-0 στην πλάτη τους. Ο Μοράρ έφυγε στην πλάτη της άμυνάς τους και κρέμασε τον Μπόζοβιτς που βρήκε λίγο την μπάλα που κατέληξε στα δίχτυά του πριν καν συμπληρωθούν 40 δευτερόλεπτα.

inner

Σε μια φάση που προφανώς την είχε δουλεμένη πριν το παιχνίδι οι Αγρινιώτες. Όπως δεν πρόλαβε αντιληφθεί η ομάδα της Λάρισας το πώς βρέθηκε να… κυνηγάει, δεν το πήρε χαμπάρι και ο Παναιτωλικός. Έστω κι αν χρειάστηκε να λίγος χρόνος παραπάνω. Αντί να πάρει φόρα, έπαθε μπλακ-άουτ, ακολούθησε ένα τραγικό υπόλοιπο ημιχρόνου, έχοντας από ένα σημείο και αριθμητικό πλεονέκτημα και η ομάδα του Αντωνίου το εκμεταλλεύτηκε στον μέγιστο βαθμό.

Με τους Ντέλετιτς και Μασούρα σε μεγάλα κέφια, η ΑΕΛ «χτύπησε»… αλύπητα από τα δεξιά (ειδικά μετά τα μέσα του πρώτου μέρους), εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι έπαιζε από εκείνη την πλευρά ο Μαρινάκης, ο οποίος δεν είναι αριστεροπόδαρος. Μάλιστα, ο πρώτος ήταν μέσα και στα δύο πρώτα γκολ της ΑΕΛ, κερδίζοντας στο 9’ τη μονομαχία με τον Μιχάι, προτού στρώσει στον Μιλοσάβλιεβιτς που με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής νίκησε τον Κυριακίδη. Λίγο μετά (14’), ο Γκόλιας μετά από κόρνερ του Σέρβου εξτρέμ, έδωσε καμπύλη στην μπάλα με κεφαλιά και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ.

inner

Ο Παναιτωλικός ήταν σε τρικυμία και όσο κυλούσε ο χρόνος χειροτέρευε η κατάσταση για αυτόν, διότι έμεινε με δέκα παίκτες στο 21’ λόγω της κόκκινης στον Μπράβο, που σε στημένη φάση… μονομάχησε με τον Μασούρα, σε μια φάση, που δεν φάνηκε από το ριπλέι το τι ακριβώς συνέβη. Ίσως να είναι και αυστηρή. Στη συνέχεια ακολούθησε… καταιγίδα από την ΑΕΛ, που έπαιζε μόνο από τα δεξιά και έβγαζε συνεχώς φάσεις από τον Ντέλετιτς και τον Μασούρα, που είτε τις τελείωναν οι ίδιοι, είτε τις έφτιαχναν. Οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το 3-1 με το πέναλτι του Ναζλίδη (42’) που κέρδισε ο ίδιος και θα μπορούσε να είχε γράψει πιο πολύ το… κοντέρ.

inner

Σε πιο χαμηλό τέμπο κινήθηκε το δεύτερο μέρος, το οποίο ήταν πιο ισορροπημένο. Ο Παναιτωλικός δεν παρουσιάστηκε τόσο ευάλωτος πίσω, είχε πιο κοντά τις γραμμές του και δεν είχε τόσο παθητικό ρόλο, παρουσιάζοντας ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ο Αγκάνοβιτς ανταμείφθηκε στο 57’ για την πολύ καλή παρουσία που είχε στο ματς, νικώντας τον Κυριακίδη με σκαστή κεφαλιά, σε μια φάση που και πάλι αντέδρασαν άσχημα οι φιλοξενούμενοι.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε τελειώσει με περισσότερα γκολ στην πλάτη των φιλοξενούμενων, που είχαν καλές ευκαιρίες με Περόνε (84’) και Μλαντένοβιτς (86’), αλλά ο Κυριακίδης κράτησε όρθια την ομάδα και τη γλίτωσε από πιο βαριά ήττα.

Ενδιάμεσα, ο Παναιτωλικός μείωσε με το… εντυπωσιακό αυτογκόλ του Μασούρα (61’), ενώ ο Ντίας (82’) έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ενώ λίγο πριν το φινάλε ο Μοράρ είχε καλή ευκαιρία, σε μια αρκετά φιλόδοξη προσπάθεια με πλασέ από πλάγια θέση. Με αυτόν τον τρόπο οι προσπάθειες ΑΕΛ και Παναιτωλικού… υπέγραψαν το 4-2.

inner



Οι συνθέσεις


ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Ζίζιτς, Μόρας, Γκόλιας, Μασούρας, Χούμπτσεφ, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Ναζλίδης.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Γιαννιώτης, Τσοκάνης, Μίχαϊ, Μαρινάκης, Μπράβο, Μάρκος Πάουλο, Κλέζιο, Ντίας, Φάρλεϊ Ρόζα, Μοράρ.

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας.
Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης
Τέταρτος Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

Αποστολής Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x