Ο Τζον Φαν Σιπ θα είναι -όπως όλα δείχνουν- ο νέος προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου και αυτός που θα αναλάβει να αντιστρέψει την κατάσταση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενόψει του αγώνα με τη Φιλανδία στο Τάμπερε (στις 5 Σεπτεμβρίου) για την προκριματική φάση του Euro 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΠΟΡ FM 94,6 η ομοσπονδία έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τον Ολλανδό τεχνικό ο οποίος θα αναλάβει το πόστο με αυξημένες αρμοδιότητες. Θα πρέπει να επισημάνουμε, όμως, ότι για να γίνει και επίσημο θα πρέπει το θέμα να περάσει από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ στις 31 Ιουλίου και να πάρει από εκεί την έγκριση.

Όπως είχε αποκαλύψει πριν από μερικές ημέρες ο ΣΠΟΡ FM 94,6, η Ομοσπονδία έχει συζητήσει με τον 55χρονο τεχνικό και για το ενδεχόμενο να έχει την επίβλεψη των υπόλοιπων τμημάτων της «γαλανόλευκης», όπως συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος.

Στις συζητήσεις μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Ολλανδού υπάρχει προφορική συμφωνία στο οικονομικό αλλά και στην στελέχωση του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου της Εθνικής. Άμεσος συνεργάτης του 55χρονου κόουτς θα είναι ο Άρον Βίντερ, μέχρι πρότινος βοηθός του Τεν Χαγκ στην πρώτη ομάδα του Άγιαξ, ενώ θα υπάρχει και Έλληνας συνεργάτης, ο οποίος θα είναι ο Μιχάλης Βαλκάνης, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στην Τσβόλε και στην Μελβούρνη Σίτι.

Όλο αυτό το διάστημα είναι γνωστό ότι έχουν προταθεί αρκετοί προπονητές από τη γερμανική και την ολλανδική αγορά, όπως ο Τόμας Ντολ και ο Φέλιξ Μάγκατ, αλλά αυτές οι δύο περιπτώσεις δεν εξετάζονται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άλλος είναι ο Γερμανός προπονητής που είχε εξεταστεί και το όνομά του δεν έχει διαρρεύσει.