Champions League

Παράσταση… πρόκρισης στην Μαδρίτη από τη Σίτι!

Η Ρεάλ προηγήθηκε κόντρα στη ροή του ματς, με τον Ίσκο, αλλά η ανώτερη Σίτι κατάφερε να το γυρίσει μέσα σε 5’, με Ζεσούς και Ντε Μπρόινε να της δίνουν το πλεονέκτημα (1-2). Αποβλήθηκε ο Ράμος στο 86’.

Μια σπουδαία όσο και δίκαιη νίκη μέσα στην Μαδρίτη, με 2-1 και… ανατροπή, πήρε η Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Ρεάλ, στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο πλαίσιο των «16» του Champions League.

Η «λευκή βασίλισσα» πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 60’, με τον Ίσκο να πετυχαίνει γκολ ξανά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο από την ασίστ του Βινίσιους, αλλά οι πρωταθλητές Αγγλίας είχαν την απάντηση και μάλιστα εις διπλούν…

Καθώς μέσα σε ένα διάστημα πέντε λεπτών, είδαν τον Ζεσούς να ισοφαρίζει με κεφαλιά στο 78’ νικώντας στον αέρα τον Ράμος, που έκανε την 124η εμφάνιση του στο Champions League και πέρασε πρώτος στη σχετική λίστα.

Για να έρθει ο Στέρλινγκ, ο οποίος είχε μπει σαν αλλαγή στο ματς εννιά λεπτά νωρίτερα, στο 82’ και να κερδίσει πέναλτι από τον Καρβαχάλ. Πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ από την άσπρη βούλα ο Ντε Μπρόινε, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2!

Κι ενώ ο Ράμος αποβλήθηκε για 26η φορά στην καριέρα του στο 86ο λεπτό, με απευθείας κόκκινη κάρτα γιατί ανέτρεψε τον Ζέσους, χάνοντας έτσι την ρεβάνς που θα διεξαχθεί στην Αγγλία στις 17 Μαρτίου.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες έδειξαν μάλλον να φοβούνται η μια την άλλη και, σκεπτόμενες ότι υπάρχει και ρεβάνς, εμφανίστηκαν υπέρ το δέον διστακτικές. Μοιραία, ο ρυθμός διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, ενώ και οι φάσεις δεν ήταν πολλές…

Οι γηπεδούχοι -που ήταν ένα κλικ πιο… ζωηροί- είχαν για την ακρίβεια μια και… καλή, με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, όταν ο Μπενζεμά έκανε την κεφαλιά από τη σέντρα του Μεντί, αλλά ο Έντερσον απέκρουσε, με τον Βινίσιους να κάνει… τσαφ ανενόχλητος στη μικρή περιοχή!

Από την άλλη, οι «σίτιζενς» επέλεξαν να αφήσουν τη μπάλα στα πόδια των αντιπάλων τους, να κλείσουν καλά τους διαδρόμους προς την εστία τους και να εκμεταλλευθούν τυχόν γρήγορες μπαλιές στην επίθεση για να σκοράρουν.

Έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 21’, με τον Ζεσούς να πατάει περιοχή και να κάνει το φαλτσαριστό πλασέ, αλλά ο Κουρτουά κατάφερε κι έδιωξε εντυπωσιακά, για να ακολουθήσει επέμβαση του Μεντί και κόρνερ!

Ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λεπτου, από στημένη μπάλα και κόρνερ του Ντε Μπρόινε, ξανά ο Ζεσούς πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Κουρτουά, αλλά το σουτ του απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή από τον Καζεμίρο…

Μοιραία, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με την στατιστική να καταγράφει 3-5 σουτ και 1-2 τελικές στο τέρμα, με τα κόρνερ να είναι 0-2 και την κατοχή μπάλας 53%-47%.

Στην επανάληψη, η Σίτι μπήκε καλύτερα και, χωρίς να αλλάξει ιδιαίτερα την προσέγγισή της, κατάφερε να απειλήσει όσες φορές το έκανε και στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά αυτή την φορά μέσα σε διάστημα… επτά λεπτών.

Όμως, ο Μαχρέζ αστόχησε για… εκατοστά στο 50’, ενώ στο 57ο λεπτό ήταν ο Κουρτουά εκείνος που απέτρεψε το 0-1 από τα πόδια του Μαχρέζ, διώχνοντας εντυπωσιακά το σουτ που του έγινε!

Και, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, εφαρμόστηκε ο… άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Καθώς, κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού δεν έγινε νωρίτερα το 0-1 ήρθε το 1-0…

Όταν με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Βινίσιους βρήκε την κατάλληλη στιγμή τον επερχόμενο στην περιοχή Ίσκο, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Έντερσον, ανοίγοντας το σκορ για τη Ρεάλ!



Οι «μερένγκες» πήραν ψυχολογία και με το μομέντουμ υπέρ τους απείλησαν για το 2-0 με το σουτ του Ράμος μετά από ωραία ενέργεια του Ίσκο να σταματάει πάνω στον Φερναντίνιο, για να καταλήξει κόρνερ, στο 71’.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν τα παράτησαν, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έριξε στο ματς τον Στέρλινγκ και… δικαιώθηκε σκάρτα δέκα λεπτά μετά. Πριν από αυτό, μεσολάβησε η ισοφάριση, με τον Ντε Μπρόινε να κάνει ωραία ενέργεια και να τροφοδοτεί τον Ζεσούς, που πέτυχε το 1-1 με το κεφάλι, στο 78’…



Ενώ η… ολική επαναφορά της Σίτι ολοκληρώθηκε τον Άγγλο εξτρέμ να κερδίζει πέναλτι από τον Καρβαχάλ στο 82ο λεπτό και τον Ντε Μπρόινε να το μετατρέπει σε γκολ, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα, για το 1-2!



Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Ορσάτο ήταν η αποβολή του Ράμος, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα καθώς ανέτρεψε τον Ζεσούς πριν αυτό βγει φάτσα με τον Κουρτουά, στο 86’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μεντί, Βαλβέρδε, Καζεμίρο, Μόντριτς (84’ Μόντριτς), Βινίσιους (75’ Μπέιλ), Μπενζεμά, Ίσκο (84’ Βάθκεθ).

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ (33’ Φερναντίνιο), Οταμέντι, Μεντί, Ρόντρι, Γκιντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο (73’ Στέρλινγκ), Ζεσούς.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).

Διαιτητής VAR: Μασιμιλιάνο Ιράτι (Ιταλία).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x