Stoiximan Super League

«Πάτησε» τη Λαμία και μπήκε ως πέμπτος στα playoffs ο ΟΦΗ!

Καθαρίζοντας με 3 γκολ από το 21’, ο ΟΦΗ επικράτησε 3-0 της Λαμίας στο Ηράκλειο και εξασφάλισε την παρουσία του στα playoffs τερματίζοντας πέμπτος στην κανονική διάρκεια!

Ο ΟΦΗ είναι εδώ και η Κρήτη γιορτάζει!

Η ομάδα του Ηρακλείου έκανε το… καθήκον της στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία, έφτασε στην άνετη νίκη (3-0) και σφράγισε -ως πέμπτος- την παρουσία του στα playoffs!

Οι γηπεδούχοι καθάρισαν από νωρίς, αφού προηγήθηκαν στο 2’ με τον Φιγκεϊρέδο, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 9’ με καταπληκτικό τέρμα του Ναμπί. Στο 21’ το… κερασάκι στην τούρτα από τον Σεμέντο.

Το ματς
Ο ΟΦΗ ξεκίνησε… φουριόζος και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη «κατεβασιά» του: στο 2’ ο Τσιλιανίδης γύρισε από τα δεξιά και βρήκε στη μικρή περιοχή τον Φιγκεϊρέδο, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Επασί με προβολή, με την άμυνα της Λαμίας να αδρανεί εγκληματικά.



Οι Κρητικοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και έψαξαν το δεύτερο γκολ. Μάλιστα, έφτασαν άμεσα σε αυτό (9’), με τον Ναμπί να πιάνει τρομερό σουτ έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας των φιλοξενούμενων.



Η ομάδα του Σίμου συνέχισε να κυριαρχεί και να ελέγχει το ρυθμό. Στο 21’, ο Σεμέντο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε τον Επασί για να γράψει το 3-0.

Κάπου εκεί αφυπνίστηκε η Λαμία, που δημιούργησε δύο μαζεμένες ευκαιρίες. Στο 23’, ο Καραμάνος απείλησε μέσα από την περιοχή, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βύντρα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.



Στο 32’, ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο 4-0, με τον Φιγκεϊρέδο να σουτάρει έξω από την περιοχή, ωστόσο αστόχησε. Σε εκείνο το σημείο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους γηπεδούχους να έχουν «αέρα» τριών τερμάτων με τη λήξη του πρώτου μέρους.

Και στο δεύτερο μέρος οι Κρητικοί μπήκαν… αγριεμένοι και δημιούργησαν ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Στο 52’ και στο 54’, ο Νέιρα απείλησε δις, αλλά ο Επασί του είπε «όχι» και στις δύο περιπτώσεις.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα και οι δύο ομάδες δεν έδειξαν διάθεση να επιτεθούν. Στο 66’, ο Σεμέντο σούταρε από το ύψος της περιοχής, ωστόσο ο Επασί μπλόκαρε.

Στο 79’, οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή στιγμή, με τον Ρόμανιτς να πλασάρει μέσα από την περιοχή, όμως ο Σωτηρίου έπεσε στη γωνία του και έδιωξε εντυπωσιακά. Τρία λεπτά αργότερα, ο διαιτητής Κομίνης έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Αραβίδη, ωστόσο την πήρε πίσω με τη χρήση του VAR και έβγαλε κίτρινη.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τις δύο ομάδες να ρίχνουν στροφές. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο ΟΦΗ σφράγισε το τελικό 3-0, που του χάρισε το εισιτήριο για τα playoffs και την 5η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου – Μαρινάκης (72’ Μπράουν), Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Κοροβέσης - Μεγιάδο, Νέιρα – Ναμπί (88’ Στάικος), Τσιλιανίδης, Σεμέντο – Φιγκεϊρέδο (80’ Μάνος)

Λαμία (Μάντζιος): Επασί – Ασίγκμπα, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον - Ρόμανιτς, Σκόνδρας, Δημούτσος, Βασιλόγιαννης (46’ Μπεχαράνο) – Αραβίδης (87’ Τιρόνε), Καραμάνος (57’ Βιγιάλμπα)

Το live του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x