Stoiximan Super League

«Πάτησε» τον Λεβαδειακό και ελπίζει για παραμονή ο ΟΦΗ!

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στο Ηράκλειο και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του στην κατηγορία.

ΟΦΗ για παραμονή! Με το… μαχαίρι στα δόντια κι αφού έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, οι Κρητικοί νίκησαν 2-0 τον Λεβαδειακό στο Ηράκλειο και έκαναν σημαντικό βήμα για τη σωτηρία τους.

Αυτό ήταν το πρώτο «τρίποντο» για την ομάδα του Βέρα μετά από 8 αγωνιστικές, ενώ απέκτησε και πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Βοιωτούς, αφού στον πρώτο γύρο είχε χάσει 2-1.

Εξαιρετική εμφάνιση από την τριπλέτα Νέιρα-Φερέιρα-Γιακουμάκη, που ταλαιπώρησαν την αντίπαλη άμυνα. Ο Γιακουμάκης άνοιξε το σκορ στο 16’, ενώ αστόχησε σε πέναλτι στο 63’. Ο Φερέιρα διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 72’, ακίνδυνη η ομάδα του Καραγεωργίου, που υποχώρησε κατά μία θέση.

Το ματς
Από τα πρώτα λεπτά ο ΟΦΗ μπήκε… αγριεμένος και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, οι Κρητικοί δημιούργησαν τρεις πολύ καλές στιγμές στο δεκάλεπτο, με σημαντικότερη εξ αυτών να έρχεται στο 3’, όταν ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μπάγιτς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Λεβαδειακός προσπαθούσε να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων, με τον Νανζίς να βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων στο 11’, όμως ο Σωτηρίου τον έκοψε και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 16’, ο ΟΦΗ δικαιώθηκε για την υπεροχή του και την πίεσή του, αφού προηγήθηκε, σε μια φάση που ξεκίνησε από τον Φερέιρα, με τον Γιακουμάκη να παίρνει το «ριμπάουντ» και να εκτελεί τον Μπάγιτς για το 1-0. Μάλιστα, ο 24χρονος επιθετικός σημείωσε το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα των Κρητικών.

inner

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν έχοντας συντριπτική κατοχή μπάλας και εδαφική υπεροχή. Παρ’ όλα αυτά, τους έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια και δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο 2-0. Στο τελευταίο 7λεπτο του πρώτου μέρους η ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών ανέβηκε και χάλασε κάπως ο ρυθμός του αγώνα.

inner

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΟΦΗ να προηγείται δικαίως 1-0, σε ένα 45λεπτο που η ομάδα του Βέρα είχε 9 τελικές προσπάθειες και 66% κατοχή μπάλας, δείγμα της κυριαρχίας της.

Και στο δεύτερο ημίχρονο, οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να «κλειδώσουν» τη νίκη τους. Στο 52’ ο δραστήριος Φερέιρα σούταρε μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο αμέσως επόμενο 5λεπτο, οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμα καλές ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, στο 56’ Νέιρα επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως αστόχησε στέλνοντας την μπάλα άουτ. Λίγα δευτερόλεπτά μετά, ο Βαζ βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπάγιτς, αλλά ο γκολκίπερ των Βοιωτών τον νίκησε.

Οι Κρητικοί εξακολουθούσαν να κυριαρχούν και στο 62’ κέρδισαν πέναλτι μετά από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Φερέιρα. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ο Γιακουμάκης, ωστόσο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία για το 2-0.

Ό,τι δεν πέτυχε ο Γιακουμάκης, το κατάφερε ο Φερέιρα στο 72’, αφού επωφελήθηκε από την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, μπήκε στην περιοχή του Λεβαδειακού και πλάσαρε εύστοχα τον Μπάγιτς.

inner

Από ‘κει και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα «πάγωσε», με τους γηπεδούχους να έχουν μία ακόμα ευκαιρία στο 87’, όταν η κεφαλιά του Γιακουμάκη μέσα από την περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τον τρόπο να φτάσουν στην αντίπαλη εστία.

Στο 90’ ο Σακόρ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του Βέρα με 10 παίκτες, αλλά δεν άλλαξε κάτι… Κάπως έτσι φτάσαμε στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με το οποίο σφραγίστηκε η δικαιότατη επικράτηση του ΟΦΗ (2-0).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (Βέρα): Σωτηρίου - Μπράουν, Μιχόγεβιτς (63’ Παπάζογλου), Γιαννούλης, Κοροβέσης - Σακόρ, Μεγιάδο – Βαζ (86’ Παπαστεριανός), Νέιρα, Φερέιρα (76’ Ντίνας) – Γ. Γιακουμάκης

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Μπάγιτς - Τσαμπούρης, Αντιλέχου (45’ Σαβαντογκό), Ρεκβιασβίλι, Ντιόγκο (75’ Λιάγκας) - Ζησόπουλος - Μέλεγκ, Ανγκουά, Στανόγεβιτς (64’ Π. Γιακουμάκης), Νανζίς - Μαρκόβσκι

Το live του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x