Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα ενημέρωσε την Τετάρτη (17/7) την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για τους νέους πίνακες διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών διαιτησίας της σεζόν 2019-20.

Όπως διαπιστώνεται από τον πίνακα της 1ης κατηγορίας, ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής αποφάσισε να δώσει δεύτερη ευκαιρία σε 3 διαιτητές τους οποίους πέρσι υποβίβασε στην 2η και τώρα τους επαναφέρει.

Πρόκειται για τους Αριστείδη Βάτσιο (Δυτ. Αττικής), Δημήτρη Καραντώνη (Ημαθίας) και Αλέξανδρο Κατσικογιάννη (Ηπείρου).

Παράλληλα, υπάρχουν άλλα δύο πρόσωπα τα οποία μπαίνουν στον πίνακα της 1ης κατηγορίας για πρώτη φορά: Ο Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανιών) και ο Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας).

Εκτός πινάκων έμειναν δύο διαιτητές που σφύριξαν πέρσι στην Super League και πρόκειται για τον Λάμπρου και τον Γρατσάνη.

Έξι νέα ονόματα περιλαμβάνει και ο πίνακας των βοηθών της 1ης κατηγορίας και ειδικότερα οι Ζήρδας, Μαυρούδης, Στεφανής, Τζιουβάρας, Αϊναλής και Καλύβας.

Αναλυτικά:

inner

inner

inner

Στην ενημέρωση Περέιρα προς τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ (τα οποία με το νέο Κανονισμό Διαιτησίας απλώς λαμβάνουν γνώση και ΔΕΝ εγκρίνουν τους πίνακες), αναφέρεται πως η τελική κατάρτιση των πινάκων έγινε αποκλειστικά από τα τρία αλλοδαπά μέλη της ΚΕΔ και τα κριτήρια επιλογής, ανόδου, υποβιβασμού και αποκλεισμού για τους διαιτητές και βοηθούς όλων των κατηγοριών ήταν τα εξής: α) Βαθμολογία της περιόδου 2018/19, β) Επίδοση στα τεστ φυσικής κατάστασης της περιόδου 2018/19, γ) Επίδοση στις γραπτές εξετάσεις της περιόδου 2018/19, δ) Αγώνες που διεύθυναν στην περίοδο 2018/19, ε) Τεχνικές επιδόσεις και συμπεριφορά, στ) Ηλικία και προοπτική ανέλιξης στην κορυφή και, ζ) Ακεραιότητα προσωπικότητας και προφίλ διαιτητή.

Εξάλλου, εξαιτίας της νέας ανταγωνιστικής μορφής της Super League 1 καθώς και της εφαρμογής του συστήματος VAR στη SL1 και στο Κύπελλο Ελλάδος και λόγω της εισαγωγής της SL2 ως νέας διοργάνωσης, αποφασίστηκε να αυξηθεί ο αριθμός των διαιτητών της 1ης κατηγορίας σε 26 (από 21 διαφορετικές ΕΠΣ).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube