Champions League

Περίπατος για Μπαρτσελόνα και «Γιούβε» πριν το ντέρμπι… κορυφής - «Ανοιχτό» το Europa

Εύκολο βράδυ για Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους κόντρα σε Φερεντσβάρος και Ντιναμό Κιέβου με νίκες 3-0. Ντέρμπι κορυφής και… Europa League στην αυλαία.

Έκαναν πλάκα Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Οι Καταλανοί επικράτησαν 3-0 της Φερεντσβάρος εκτός έδρας, ενώ η «Γηραιά Κυρία» της Ντιναμό Κιέβου εντός με το ίδιο σκορ. Συνεπώς θα λύσουν τις διαφορές τους στην αυλαία, με έπαθλο την κορυφή του 7ου ομίλου του Champions League και το θεωρητικό αβαντάζ για τη νοκ-άουτ φάση. Η ομάδα του Κούμαν έχει το μαξιλαράκι των τριών βαθμών, αλλά και των τερμάτων από το 2-0 στο Τορίνο στον πρώτο γύρο.

Παράλληλα, ανοιχτή έμεινε η διεκδίκηση για την 3η θέση που δίνει εισιτήριο για το Europa League. Ντιναμό Κιέβου και Φερεντσβάρος παρέμειναν στον έναν βαθμό, ενώ η μάχη θα είναι στα ίσα, αφού ήρθαν 2-2 στον πρώτο γύρο. Το goal average είναι στο -10 από πλευράς Ουκρανών και στο -11 για τους Ούγγρους.

Τα αποτελέσματα
Γιουβέντους-Ντιναμό Κιέβου 3-0
(21’ Κιέζα, 57’ Ρονάλντο, 66’ Μοράτα)

Φέρεντσβαρος-Μπαρτσελόνα 0-3
(14’ Γκριζμάν, 21’ Μπρέιθγουεϊτ, 28’ Ντεμπελέ)

Η βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 15 (16-2)
2. Γιουβέντους 12 (11-4)
3. Ντιναμό Κιέβου 1 (3-13)
4. Φερεντσβάρος 1 (5-16)

Επόμενη αγωνιστική (8/12)
Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους (22:00)
Ντιναμό Κιέβου- Φέρεντσβαρος (22:00)

Φερεντσβάρος-Μπαρτσελόνα 0-3
Η ομάδα του Κούμαν... καθάρισε την μπουγάδα από το πρώτο μέρος. Και ούτε. Ουσιαστικά από το πρώτο μισό του ημιχρόνου, στο οποίο βρέθηκε να προηγείται με 3-0. Η όποια πίεση μπορεί να υπήρχε για τους Καταλανούς, έφυγε από πάνω τους στο 14’. Όταν έπειτα από ωραία συνεργασία Ντεμπελέ με Άλμπα, ο διεθνής μπακ γύρισε για τον Γκριζμάν που σκόραρε με τακουνάκι.

Πριν καν προλάβει να βρει και πάλι τα πατήματά της η Φέρεντσβαρος, ήρθε και δεύτερο «χτύπημα» από τους φιλοξενούμενους. Με τους Ντεμπελέ και Άλμπα να συνεργάζονται ξανά από τα αριστερά και τον Γάλλο να σεντράρει αυτήν τη φορά, έγινε το 2-0 στο 20’ από το πλασέ Μπρέθγουεϊτ από κοντά. Στο 28’ πέτυχε τρίτο γκολ η «Μπάρτσα». Ο Μπρέθγουεϊτ κέρδισε πέναλτι και το έκανε γκολ ο Ντεμπελέ που ήταν μέσα και στα τρία γκολ. Έτσι, οι Καταλανοί έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει πέναλτι σε πέντε σερί ματς.

Γιουβέντους-Ντιναμό Κιέβου 3-0
Πάνω-κάτω στο ίδιο σημείο που πήρε μπρος, άρχισε να βάζει το νερό στ’ αυλάκι η Γιουβέντους. Ο Άλεξ Σάντρο σέρβιρε στο 21’ για Κιέζα ή Ρονάλντο και ο Ιταλός με σκαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Μπορεί ο Πορτογάλος άσος να μην χρίστηκε σκόρερ σε εκείνο το σημείο, αλλά αυτό συνέβη πιο μετά. Στο 57’, ο σκόρερ του πρώτου γκολ ξεκίνησε την προσπάθειά σε εκείνο το σημείο, γύρισε στην καρδιά της περιοχής, ο Μοράτα δεν μπόρεσε από κοντά και φυσικά τα κατάφερε ο «CR7», που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Η σειρά του Ισπανού φορ ήρθε στο 66’, όταν ο Κιέζα ανέλαβε και πάλι ρόλο δημιουργού, δίνοντας το γκολ στο πιάτο στον συμπαίκτη του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x