Τελικό Κυπέλλου και έξοδο στην Ευρώπη ονειρεύεται με την ΑΕΛ ο νεός της προπονητής, Γκόρνταν Πέτριτς, ο οποίος παρουσιάστηκε από τους «βυσσινί» και τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια.

Ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος πέρασε από την ΑΕΚ ως ποδοσφαιριστής το 1999, έθεσε ως στόχος την έξοδο στην Ευρώπη και την παρουσία σε τελικό του Κυπέλλου και παραδέχθηκε ότι θέτει ψηλά τον πήχη. Παράλληλα, εξέφρασε την προτίμησή του για το σύστημα 4-4-2.

Βοηθός του θα είναι ο Αλεκσάνταρ Γιόβιτς, ο οποίος έχει περάσει κι αυτός από την Ελλάδα, αφού το 1996 φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ ως δανεικός από την Τσουκαρίτσκι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για το πως ήρθε στη Λάρισα και τους στόχους του: «Θέλω να ευχαριστήσω το κλαμπ, που μου δίνει αυτή την ευκαιρία να δουλέψω για ένα τέτοιο μεγάλο σωματείο όπως είναι η ΑΕΛ. Θέλω και πιστεύω να αντεπεξέλθω σε αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται. Πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε σε καλύτερη θέση από την τελευταία χρονιά. Προσωπικά ο στόχος μου είναι να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου και να είμαστε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Αυτό είναι το μήνυμα μου, ο στόχος μου και θέλω να το περάσω αυτό το μήνυμα και στους ποδοσφαιριστές και στους οπαδούς μας. Και βέβαια παίρνω ρίσκο, τοποθετώντας αυτόν τον υψηλό στόχο, αλλά είμαι έτοιμος γι’ αυτό».

Για το αν έχει εικόνα για το υπάρχον έμψυχο υλικό της ομάδα, το έχει αξιολογήσει και αν έχει προτάσεις: «Προφανώς είδα αρκετά παιχνίδια τις προηγούμενες ημέρες. Η ομάδα είναι και συμπαγής και πειθαρχημένη. Γνωρίζω κάποιους παίκτες μέχρι τώρα. Χρειάζομαι την ελευθερία όμως να γνωριστώ, να δουλέψω μαζί τους και μετά από λίγο καιρό, κάνα δύο βδομάδες και μετά άμα χρειαστεί, πιθανόν να ζητήσω κάποια αλλαγή. Δεν είμαι τέτοιος τύπος, δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος που θα πιέσω καταστάσεις, θέλω να τους δω, να τους νιώσω και αν χρειάζεται στην συνέχεια κάτι θα το δούμε».

Για το ποιος είναι ο τρόπος παιχνιδιού που του αρέσει και αν έχουν οριοθετηθεί οι ημερομηνίες για το πότε θα ξεκινήσει η νέα χρονιά: «Αν ρωτάτε τη γνώμη μου προσωπικά μου αρέσει να παίζω το 4-4-2, όμως προφανώς πρέπει να δω τους ποδοσφαιριστές και την ικανότητα τους, αν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το σύστημα. Όσον αφορά την έναρξη της προετοιμασίας, περιμένουμε να μάθουμε οριστικά την ακριβή ημερομηνία της έναρξης του πρωταθλήματος. Όταν το μάθουμε, αναλόγως θα οριοθετήσουμε».

Για το πόσες μεταγραφές χρειάζεται η ομάδα για να γίνει πιο δυνατή από πέρυσι: «Έχω απαντήσει ήδη στην ερώτηση. Θεωρώ ότι οι παίκτες που υπάρχουν, το υπάρχον δυναμικό, είναι ήδη αρκετό. Θα ξεκινήσουμε με αυτό και αν αποφασίσουμε και αξιολογήσουμε ότι χρειαζόμαστε κάτι άλλο θα το δούμε».

Για το ότι σήμερα που η ομάδα συμπληρώνει 55χρονια ζωής εκείνος παρουσιάζεται ως προπονητής και τα συναισθήματα που του δημιουργεί αυτό: «Είναι ένα σημάδι και αυτό, αλλά θέλω να είμαι εδώ την ίδια ημέρα του χρόνου και να έχουμε βελτιωθεί και το σωματείο και εγώ ως προπονητής. Πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε και να βελτιώσουμε την ομάδα μας. Και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και εκτός αγωνιστικών χώρων. Όλοι μας να εξελιχθούμε και οι οπαδοί μας μαζί».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Λάρισα