Stoiximan Super League

Πήρε τον… τελικό και «βύθισε» τον Παναιτωλικό ο Πανιώνιος!

Με γκολ των Αραμπούλι -που είχε και δοκάρι- Άρτσε και Εμμανουηλίδη, ο ψυχωμένος Πανιώνιος κέρδισε σβηστά 3-0 τον Παναιτωλικό, έμεινε αήττητος για τέταρτο σερί ματς και τον άφησε τελευταίο χωρίς νίκη!

Ο Πανιώνιος πήρε τον… πρόωρο «τελικό» απέναντι στον Παναιτωλικό, τον όποιο και νίκησε με 3-0 στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League 1, παίρνοντας μεγάλη «ανάσα», την ώρα που ο αντίπαλός του… βούλιαξε στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το έκτο φετινό τέρμα του Αραμπούλι, στο 16’, με τον Γεωργιανό μάλιστα να έχει πέντε λεπτά νωρίτερα και δοκάρι, καθώς και τα γκολ των Άρτσε στο 80’ και Εμμανουηλίδη, που σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ως αλλαγή, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων...

Πλέον, οι γηπεδούχοι που ήθελαν περισσότερο το ματς και το… έδειξαν, έφτασαν τους έξι πόντους, προσπερνώντας την φιλοξενούμενη ομάδα η οποία παρουσιάστηκε «άνευρη» για τη σημασία του αγώνα και συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα!



Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που ξεκίνησε καλύτερα και με μπροστάρη τον Αραμπούλι κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές… καταστάσεις τα αντίπαλα καρέ. Έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά και τον Γεωργιανό σε κέφια, έφτασε κοντά στο 1-0 μόλις στο 11’. Με το αριστερό δοκάρι του Κνετ να του στερεί, ωστόσο, το γκολ…

Πεπρωμένο φυγείν αδύνατο, λένε, όμως με αποτέλεσμα ο ίδιος παίκτης να ανοίξει το σκορ για τους «κυανέρυθρους», πέντε λεπτά μετά. Με τον Αραμπούλι να κλέβει τη μπάλα από τον Γιοβάνοβιτς, να κάνει ένα... σόλο, μπαίνοντας στην περιοχή και με σουτ με το αριστερό να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κνετ!



Στη συνέχεια, το ματς κύλησε με πολλά φάουλ εκατέρωθεν κι ακόμα περισσότερα σφυρίγματα, με τον -ακίνδυνο και νωχελικό μέχρι το ημίωρο- Παναιτωλικό πάντως να βελτιώνει κάπως την απόδοσή του και να «φτιάχνει» δύο… υποψίες φάσεων μέσα σε ένα λεπτό.

Τόσο το σουτ του Αριγίμπι όμως όσο κι εκείνο του Λιάβα, στο 34’ και στο 35’ αντίστοιχα, πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, ήταν ξανά ο Πανιώνιος αυτός που είχε την πιο «καθαρή» ευκαιρία για να σκοράρει και να «καθαρίσει» πρόωρα την υπόθεση νίκη…

Όταν, στο 38ο λεπτό, ο Μαρσιάλ πρόλαβε τον Αραμπουλί πριν εκείνος κάνει την προβολή, μετά το γέμισμα του Μασούρα από δεξιά, και κατάφερε να διώξει σωτήρια σε κόρνερ, διατηρώντας το 1-0!

Ενώ οι Αγρινιώτες ζήτησαν πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου, δικαιολογημένα σε τράβηγμα της φανέλας του Γιοβάνοβιτς, από τον Ευαγγέλου, αλλά ο ίδιος παίκτης είχε υποδειχθεί οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στην επανάληψη, ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να μπει πιο δυνατά, με την είσοδο του Ντάλσιο, που αγωνίστηκε πίσω από τον προωθημένο Ντίας και τον Λιάβα να πηγαίνει στο δεξί άκρο, να παίζει καθοριστικό ρόλο για την πιο «επιθετική» του εικόνα.

Αυτό βέβαια, δεν αποτυπώθηκε και στον πίνακα του σκορ, αφού οι γηπεδούχοι φρόντισαν να κλείσουν σωστά τους χώρους προς την εστία τους και παράλληλα να… παίξουν με τον χρόνο, έστω κι αν αυτό τους κόστισε στο τελευταίο τρίτο του αγωνιστικού χώρου...

Είναι ενδεικτικό πως, η πιο σημαντική φάση σε αυτό το διάστημα ήταν ο τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Κνετ από πλευράς Παναιτωλικού, στο 70ο λεπτό, για να μπούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο και εκεί να έρθουν δύο ακόμα γκολ που έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του Πανιωνίου…

Με τον Άρτσε να κάνει το 2-0 στο 80’, μετά από… σπόντα πάνω στον Μαρσιάλ, με σουτ με το αριστερό, τα «καναρίνια» να κάνουν την… απέλπιδα προσπάθεια να ξαναμπούν στο ματς και να χάνουν μια καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Μαρσιάλ στο δεύτερο λεπτό του επιπλέον χρόνου.



Αλλά τον Εμμανουηλίδη να «γράφει» τελικά το 3-0 υπέρ της ομάδας του, στην αμέσως επόμενη φάση, μετά από προσπάθεια του Κόρμπου και κοντινή προβολή!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανιώνιος (4-2-3-1):
Μαλέρμπ, Παπαγεωργίου, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Λυμπεράκης, Κόρμπος, Οικονομίδης, Άρτσε (89’ Τσιλούλης), Μασούρας (87’ Ρέντζας), Παπανικολάου (82’ Εμμανουηλίδης), Αραμπούλι.

Παναιτωλικός (4-2-3-1): Κνετ (70’ Γιαννακόπουλος), Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Λουσέρο, Τσιγγάρας (61’ Μπαϊροβιτς), Λιάβας, Φυτόπουλος (46’ Ντάλσιο), Ταχάρ, Αριγίμπι, Ντίας.

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας).

Διαιτητής VAR: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x