Stoiximan Super League

Ποια «Ωκεανίς»; Φουλ δράση στη Σούπερ Λίγκα

Το σημερινό πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η τελευταία κακοκαιρία με την ονομασία «Ωκεανίς» δυσκόλεψε κάποιες ομάδες χθες, ένα ματς αναβλήθηκε για σήμερα, αλλά το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας είναι γεμάτο από παιχνίδια που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον.

Πρώτα από όλα έχουμε τη συνέχιση από το 23ο λεπτό της αναμέτρησης Ξάνθη-Λεβαδειακός. Το παιχνίδι σταμάτησε ενώ το σκορ ήταν 0-0 και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να φτάσουν στο πολυπόθητο «τρίποντο». Οι Ακρίτες θέλουν να διεκδικήσουν όσες πιθανότητες έχουν για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, ενώ οι Βοιωτοί θέλουν να παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν εδώ και έναν μήνα, αφού η τελευταία τους νίκη ήταν στις 20 Ιανουαρίου κόντρα στον Ατρόμητο. Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» κατάφεραν την προηγούμενη αγωνιστική να κερδίσουν με σκορ 1-0 τον Παναιτωλικό.

Στις 15:00, είναι προγραμματισμένη η «δοκιμασία» του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Οι «πράσινοι» καίγονται για νίκη σήμερα απέναντι στους Νεοσμυρνιώτες, ενώ παράλληλα θέλουν να εκμεταλλευτεί μια πολύ πιθανή απώλεια για τον Άρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, προκειμένου να επανέλθουν στην πέμπτη θέση πριν αρχίσει η τριάδα των ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Από την πλευρά τους, οι «κυανέρυθροι» με τον βαθμό που πήραν στη Θεσσαλονίκη, πρόσθεσαν έναν ακόμα σε εκείνους που χρειάζονται για να βγάλουν τη σεζόν χωρίς κινδύνους.

Στην ομάδα έκπληξη της σεζόν τείνει να εξελιχθεί η Λαμία, παρότι ξεκίνησε με τρεις ήττες και έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη. Η ανάκαμψη άρχισε από τη Λάρισα, όπου πέτυχε την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα. Τώρα η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ υποδέχεται την ΑΕΛ, με στόχο να ζευγαρώσει τις νίκες της και να ανέβει ακόμα περισσότερο. Η μεγάλη νίκη μέσα στο Ηράκλειο δίνει στους γηπεδούχους καλή ψυχολογία για να επιστρέφουν στις νίκες στην έδρα τους, που διακόπηκαν από τον Παναιτωλικό. Μέσα σε δέκα ημερολογιακές μέρες η Λαμία είχε νικήσει Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και Απόλλωνα. Η ΑΕΛ είναι λίγο πιο πίσω, χωρίς νίκη στα έξι τελευταία, αλλά με τέσσερις ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα. Από τότε που νίκησε στη Ριζούπολη στην πρεμιέρα δεν έχει ξανακάνει «διπλό» σε εννέα εξόδους της.

Το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας, πάντως, είναι το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη. Δύο εβδομάδες μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται τον συμπολίτη Άρη, με σκοπό να συνεχίσει τις επιτυχίες της σεζόν. Βελτιωμένη επιθετικά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχε πέντε γκολ στον Απόλλωνα και τώρα από την αρχή του 2019 έχει βάλει δύο φορές πέντε γκολ, μια τέσσερα και τρεις φορές τρία γκολ. Οι «ασπρόμαυροι» χρειάζονται έξι νίκες στα εννέα τελευταία παιχνίδια για να κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο μετά από 34 χρόνια, ακόμα και αν ο Ολυμπιακός κάνει το απόλυτο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Από την πλευρά τους, ο Άρης με τους δέκα βαθμούς που μάζεψε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, φαίνεται να δυναμώνει τη θέση του στην πεντάδα, αν κα ακόμα έχει σε απόσταση βολής τον Παναθηναϊκό. Η ισοπαλία με τον Πανιώνιο δεν ήταν βέβαια το καλύτερο αποτέλεσμα. Με την αλλαγή του χρόνου έχει μόνο μια ήττα στα επτά παιχνίδια, αυτή στη Λιβαδειά, ενώ έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ σε αυτά τα παιχνίδια.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

inner

Η επόμενη (23η) αγωνιστική


inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x