Υψηλούς στόχους έπειτα από αρκετό καιρό έχει η εθνική Ιταλίας, κάτι που φρόντισε να τονίσει ο ομοσπονδιακός προπονητής Ρομπέρτο Μαντσίνι, μετά το τέλος των υποχρεώσεων για το Euro 2020.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα», που βρέθηκε στον όμιλο της εθνικής Ελλάδας, ολοκλήρωσε τη φάση των προκριματικών με το απόλυτο των νικών (10/10, 30 βαθμοί) και ρεκόρ τερμάτων 37 υπέρ και μόλις 4 κατά, μη συναντώντας αντίσταση από κανέναν.

Όπως είναι λογικό, οι φιλοδοξίες των Ιταλών ενόψει των τελικών της διοργάνωσης το καλοκαίρι είναι πλέον υψηλές.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι εξέφρασε την άποψη πως η ομάδα του είναι ένας αντίπαλος που κανείς δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει: «Δεν ξέρω αν ανησυχούν οι αντίπαλοί μας ή όχι. Ίσως να μην μας φοβούνται, αλλά αν θα μπορούσαν θα επέλεγαν να αντιμετωπίσουν έναν άλλο αντίπαλο αντί της Ιταλίας».

Όσο για το ποια θεωρεί ότι είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο 54χρονος είπε: «Νομίζω ότι η Γαλλία είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Έφτασε σε τελικό Euro και κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι νέοι και έχουν μία από τις ισχυρότερες ομάδες. Η Ισπανία το ίδιο. Το Βέλγιο τα τελευταία πέντε - έξι χρόνια έβγαλε πολλά εξαιρετικά ταλέντα. Κι έπειτα η Αγγλία. Όλες αυτές οι ομάδες είναι λίγο πιο μπροστά, αλλά η Ιταλία έχει μια μεγάλη ιστορία και δεν νομίζω ότι οι υπόλοιπες ομάδες θα μας αντιμετωπίσουν εύκολα».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος