Προκριματικά Μουντιάλ

ΠΟ. Αλβανίας: «Έχουμε ευθύνες, όμως δεν έχουμε βίαιους οπαδούς, προκλήθηκαν από τους Πολωνούς»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αλβανίας επισημαίνει ότι δεν την τιμούν τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Πολωνία αλλά προσθέτει ότι υπήρξε πρόκληση από τους Πολωνούς.

Καταδικαστέα όλα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Πολωνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αλβανίας. Σε αυτή όμως, αφού επισημαίνει ότι όσοι προκάλεσαν τις κακές εικόνες που έγιναν στο παιχνίδι και είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του για λίγα λεπτά είναι λιγοστοί, ρίχνει μερίδιο ευθύνης στους Πολωνούς.

«Αναγνωρίζουμε ότι τα γεγονότα το βράδυ της Τρίτης δεν μας τιμούν. Πρέπει να πάρουμε κάποια μαθήματα από αυτά ως διοργανωτές τέτοιων αναμετρήσεων. Είχαμε 22.000 υπέροχους θεατές και μερικές δεκάδες που ντρόπιασαν και εμάς και όλα όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα η εθνική μας ομάδα», αναφέρει σε ένα σημείο της η αλβανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και προσθέτει:

«Ένα πράγμα για εμάς είναι ξεκάθαρο: Δεν έχουμε βίαιους οπαδούς και δεν έχουμε παρελθόν με αντίστοιχα φαινόμενα, αντίθετα, η συμπεριφορά τους είναι εξαιρετική στα περισσότερα παιχνίδια και στα εκτός έδρας ήταν τέτοια που μας γέμιζε υπερηφάνεια.
Τα γεγονότα αυτά όμως στο παιχνίδι με την Πολωνία ήταν ένα αποτέλεσμα από την κακή και άκρως προκλητική συμπεριφορά από μερίδα οπαδών της Πολωνίας, οι οποίοι χτυπούσαν τους οπαδούς της ομάδας μας για περίπου δύο ώρες. Οι Πολωνοί οπαδοί είναι γνωστοί για την συμπεριφορά τους αυτή και όλες οι αρχές που είχαν την ευθύνη για τη διεξαγωγή του αγώνα έκανα όλα όσα μπορούσαν για να αποτρέψουν αυτά τα γεγονότα»
, αναφέρει.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής της αυτή η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αλβανίας «θυμίζει» ότι οπαδοί της Πολωνίας υπήρχαν στο Γουέμπλεϊ στο παιχνίδι της Αγγλίας με την Ουγγαρία και υπήρχαν αρκετά περιστατικά βίας με οπαδούς των δύο ομάδων και την αστυνομία της χώρας.

«Δεν αρνούμαστε τις ευθύνες που έχουμε για τα συμβάντα αυτά, το γνωρίζουμε, αλλά όμως πρέπει να κοιτάμε και να αναφέρουμε την αλήθεια, για να βελτιωνόμαστε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δείχνουμε με το δάκτυλο σε κανέναν», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x