Προκριματικά Μουντιάλ

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τον Μπέκαμ να σταματήσει την προώθηση του Μουντιάλ στο Κατάρ

Η απόφαση του Ντέιβιντ Μπέκαμ να αναλάβει τον ρόλο του πρεσβευτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ τον έφερε στο... στόχαστρο της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλό του έχει στοχοποιηθεί λόγω της κακής μεταχείρισης των εργαζομένων για την ανέγερση των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια του.

Σήμερα η Διεθνής Αμνηστία μέσω του διευθύνοντα συμβούλου της στην Αγγλία, Σάχα Ντεσμούχ στράφηκε κατά του Ντέιβιντ Μπέικαμ και της απόφασή του να αναλάβει τον ρόλο του πρεσβευτή της διοργάνωσης.

Σε δηλώσεις του, του ζητά να «να διερευνήσει τη βαθιά ανησυχητική κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ και να είναι έτοιμος να μιλήσει γι΄ αυτό», έχοντας την ελπίδα ο μεγάλος Βρετανός άσος να ανακαλέσει την απόφασή του.

«Η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ είναι ανησυχητική, από τη μακροχρόνια κακομεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων, μέχρι τα όρια της ελευθερίας του λόγου και την ποινικοποίηση των σχέσεων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου», δήλωσε ο Σάχα Ντεσμούχ και προσθέτει:

«Η κακομεταχείριση του Κατάρ προς τους μετανάστες εργάτες, τους ανθρώπους των οποίων η σκληρή δουλειά κάνει δυνατό το Παγκόσμιο Κύπελλο, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αφήσει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο μια θετική κληρονομιά και να αλλάξει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x