Euro 2024

«Θα παλέψουμε και θα κερδίσουμε»

Απόλυτη παραμένει η εμπιστοσύνη του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Ελλάδας και, κυρίως στους διεθνείς, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός κατά την ανακοίνωση της αποστολής για τα προσεχή παιχνίδια για την προκριματική φάση του Μουντιάλ. «Η Εθνική έχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις να παλέψει τους αγώνες και να τους κερδίσει», τόνισε ο Πορτογάλος. Επίσης, σχολίασε το «διαζύγιο» του Κατσουράνη με τον Παναθηναϊκό. Αλλάζει το καλεντάρι για τις Εθνικές μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως αποκάλυψε.

Απόλυτη παραμένει η εμπιστοσύνη του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Ελλάδας και, κυρίως στους διεθνείς παίκτες, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός κατά την ανακοίνωση της αποστολής για τα προσεχή παιχνίδια για την προκριματική φάση του Μουντιάλ. «Η Εθνική έχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις να παλέψει τους αγώνες και να τους κερδίσει», τόνισε ο Πορτογάλος. Επίσης, σχολίασε το «διαζύγιο» του Κατσουράνη με τον Παναθηναϊκό. Αλλάζει το καλεντάρι για τις Εθνικές μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως αποκάλυψε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου

Για τις συνέπειες που θα έχει για τον Κώστα Κατσουράνη η απομάκρυνσή του από τον Παναθηναϊκό

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι που με προβληματίζει. Γνωρίζω τον ποδοσφαιριστή και τον επαγγελματισμό του. Είμαι 100% σίγουρος για εκείνον, αλλά όσον αφορά το μέλλον δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι προβληματισμένος. Άλλωστε, το έχω πει στο παρελθόν ποδοσφαιριστής που δεν έχει σύλλογο, δεν μπορεί να παίξει στην Εθνική. Όσα και αν έχει προσφέρει, ό,τι και αν έχει δώσει στην ομάδα, δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Αν φύγει από τον Παναθηναϊκό και δεν βρει κάποιον σύλλογο στο ενδιάμεσο, δεν μπορεί να κληθεί . Αυτή τη στιγμή δεν είχε νόημα να μην τον καλέσω, αφού μιλάμε για μία πρόσφατη κατάσταση που επηρεάζει άμεσα την Εθνική».

Για το ρόστερ της «γαλανόλευκης», αφού επιστρέφουν Σαμαράς, Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης. Αν περίμενε κάτι άλλο από τις τελικές επιλογές.

«Η αλήθεια είναι ότι σε όλες τις αποστολές δεν είναι κάτι γραμμικό. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να είναι στην αποστολή και τελικά δεν είναι. Υπάρχουν τρεις αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη αποστολή. Τώρα έχουμε τον (Κώστα) Λάμπρου (της Φέγενορντ), τον Καραγκούνη και τον Σαλπιγγίδη. Οι δύο τελευταίοι δεν μπορούσαν να είναι μαζί μας για γνωστούς λόγους. Τώρα σε σχέση με τους παίκτες που έμειναν εκτός. Δεν έχω κάποιο παράπονο από τον Τζόρβα, τον Μαυρία και τον Τζαβέλλα, όμως πρέπει κάποιοι αναγκαστικά να μείνουν εκτός και ίσως να είναι αδικία για ορισμένους. Για αυτό είμαι εγώ εδώ και παίρνω αυτές τις αποφάσεις».

Για τα δύο προσεχή παιχνίδια με Βοσνία και Σλοβακία

«Θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα σε όλους τους παίκτες που έμειναν εκτός. Αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με κάποιους από αυτούς που έχουν κληθεί, τους υπολογίζω και είναι μία από τις λύσεις που υπάρχουν. Επίσης, τους υπολογίζω και για τους αγώνες του Νοεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και για κάποιους ποδοσφαιριστές που είναι κοντά στην Εθνική και περιμένω την κατάλληλη ευκαιρία για να τους δω από κοντά.

Αλλά για αυτά τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια πιστεύω ότι είναι μία ισορροπημένη αποστολή, όπως σωστά παρατηρήσατε. Η Εθνική έχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις να τους παλέψει και να τους κερδίσει. Η εμπιστοσύνη μου στους ποδοσφαιριστές και στην ομάδα παραμένει απόλυτη. Όχι επειδή πιστεύω ότι είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου, ούτε δεν γνωρίζω την αξία των αντιπάλων μας και δεν τους σέβομαι, αφού πρόκειται για δύο πολύ δυνατές ομάδες
».

Για τη σημασία που έχει η παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι με τη Βοσνία (12/10)

«Απευθύνουμε έκκληση να έρθουν περισσότεροι φίλαθλοι στο “Καραϊσκάκη”, επειδή χρειαζόμαστε τη στήριξη που μας δίνουν και τους υποσχόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη».

Για την κατάσταση των διεθνών

«Όλη αυτή η λίστα των ποδοσφαιριστών και κάποιοι που ήταν στην προεπιλογή, όπως βέβαια και μία λίστα από παίκτες που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, κάνει την επιλογή των διεθνών να μην είναι εύκολη υπόθεση. Πάντα προσπαθούμε να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια γίνεται ζωντανά. Π.χ. ήμουν στη Ρώμη για να δω τον Κονέ και τον Ταχτσίδη, θέλουμε να δούμε τον Γιάννη Παπαδόπουλο και κάποιοι από αυτούς θα κληθούν στην Εθνική ομάδα στο μέλλον. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή το μυαλό μας είναι στα δύο παιχνίδια που έχουμε».

Για την αλλαγή στο καλεντάρι μετά το πέρας του Μουντιάλ της Βραζιλίας

«Από το 2014 και μετά, όσον αφορά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θα δεν θα υπάρξουν φιλικά τον Αύγουστο. Οι ίδιες οι Εθνικές θα κατανείμουν πώς θα γίνουν τα παιχνίδια για την προκριματική φάση του Euro. Υπάρχει ακόμη ένα νέο που βγήκε από αυτό το workshop και έχουν αλλάξει οι μέρες των αγώνων Πέμπτη – Σάββατο, Παρασκευή – Κυριακή ή Σάββατο – Δευτέρα. Σίγουρα είναι κάτι καινούργιο και δεν ξέρουμε ακόμα ούτε εμείς πώς θα λειτουργήσει. Είναι κάτι πολύπλοκο. Μέχρι τους αγώνες το 2014 υπάρχει χρόνος να διορθωθούν αυτά τα θέματα».

Για την κατάσταση του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό

«Έχουμε μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή και δεν θα μπορούσαμε να υπολογίζουμε σε κάποιον που δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την κατάστασή του εν όψει αυτών των σημαντικών αγώνων. Η απόφαση πάρθηκε λίγες ώρες πριν από την συνέντευξη Τύπου Περίμενα την τελική ενημέρωση ότι ο παίκτης θα είναι έτοιμος αγωνιστικά και θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων».

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x